Μπαρτζώκας: «Αυτό πρέπει να κοιτάμε στην Ευρωλίγκα…»

Μπαρτζώκας: «Αυτό πρέπει να κοιτάμε στην Ευρωλίγκα…»

Για τους στόχους που έχει ο Ολυμπιακός μέσα στη σεζόν και στους κινδύνους που κρύβει η νέα αγωνιστική περίοδος της Euroleague μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο πήχης για τον Ολυμπιακό φέτος είναι ακόμα πιο υψηλός. Ειδικά μετά και την άνετη επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στο Super Cup, οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για μια σπουδαία σεζόν, κάτι που παραδέχθηκε εξάλλου και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη σημερινή Media Day, εν όψει και της πρεμιέρας στην Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Έλληνας κόουτς του Ολυμπιακού μίλησε για τους στόχους της ομάδας μέσα στη σεζόν, ξεκαθάρισε ότι στόχος εντός των συνόρων είναι και πάλι το νταμπλ, καθώς αναφέρθηκε και στους κινδύνους που κρύβει η νέα αγωνιστική περίοδος. «Προτείνω σε όλους να κοιτάμε μόνο το παιχνίδι που έρχεται μπροστά μας», δήλωσε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Έκλεισε στη Χαλ ο Μαρτίνς! (pic)

Αναλυτικά όσα είπε:

Είσαι ευχαριστημένος από το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας, τώρα που αρχίζουν τα επίσημα ματς;

«Θα ήταν αδύνατον να είμαστε καλύτερα, ξέρετε πως 10 μέρες ουσιαστικά κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση. Αλλά με βάση τα δεδομένα, δεν έχουμε χάσει παιχνίδι μέχρι τώρα, δείχνουμε πως είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Και μας μένουν δύο προπονήσεις ακόμα ώστε να μπούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στη σεζόν. Νομίζω όλες οι ομάδες θα έχουν προβλήματα ομοιογένειας στην αρχή».

Είναι καλύτερο να αντιμετωπίζεις τώρα στο ξεκίνημα ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα που είναι ανταγωνιστικές με τον Ολυμπιακό ή αργότερα;

«Δεν νομίζω να υπάρχει απάντηση σε αυτό. Αν κερδίσουμε θα πούμε ήταν καλύτερα, αν χάσουμε πως ήταν χειρότερα. Δεν μπορείς να το πεις αυτό. Το πρόγραμμα πρέπει να το παίρνεις όπως είναι και να ετοιμάζεσαι για ένα παιχνίδι μόνο. Ούτε θεωρώ πως είμαστε ανταγωνιστές με την Μπαρτσελόνα, είμαστε ανταγωνιστές με όλες τις ομάδες της Euroleague για κάθε παιχνίδι που παίζουμε.

Είναι πρόωρο και παρακινδυνευμένο να θεωρήσεις πως εμείς είμαστε στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα που έχει τέσσερις φορές το μπάτζετ μας. Μέσα στο γήπεδο θα το δείξουμε αν είμαστε στο ίδιο επίπεδο, σε χειρότερο ή σε καλύτερο. Νομίζω πως έτσι όπως έχω δει την ομάδα, όπως δουλεύει στην προπόνηση και στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια είμαστε αισιόδοξοι πως θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί».

Πέρυσι τέτοια εποχή λέγαμε πως θα είναι θαύμα να κερδίσει ο Ολυμπιακός την Μπαρτσελόνα, αποδείχτηκε στην πράξη πως δεν είναι, φέτος λέμε πως μπορεί να κερδίσει, όχι πως είναι εύκολο;

«Αυτός είναι και ο κίνδυνος. Όλοι περιμένουν να κερδίσουμε ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Απαιτεί πολλά πράγματα για να το κερδίσεις και από τις δύο ομάδες. Θέλει συγκέντρωση, θέλει ετοιμότητα πνευματική, σωματική, τακτική και συχνά οι συγκυρίες μέσα σε ένα ματς παίζουν ρόλο, η μέρα των παικτών. Νομίζω δεν πρέπει να το δούμε έτσι. Να το επικεντρώσουμε στο πρώτο ματς. Αν θέλουμε να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση νομίζω πως θα είμαστε μια ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι, θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Το ρόστερ που έχουμε με 13 παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Δοκιμασμένα μπορούν να παίξουν και αυτό που μένει είναι να παίξουν καλά μαζί».

Πως θα είναι η φετινή Euroleague σε σχέση με πέρυσι;

«Η αίσθηση μου είναι πως η τεχνογνωσία που έχουν όλοι οι σύλλογοι στην Euroleague καθώς δεν υπάρχουν προτοεμφανιζόμενοι, μόνο η Βίρτους Μπολόνια και η Παρτιζαν. Όλοι έχουν επίπεδο οργάνωσης σε όλες τις παραμέτρους για να κάνεις καλή ομάδα, καλό σκάουτινγκ, μεγάλα μπάτζετ, καλούς προπονητές, καλούς παίκτες. Ίσως καλύτερο και δυσκολότερο και από πέρυσι το τουρνουά. Πρέπει να το δούμε και στα παιχνίδια. Συχνά ομάδες που δεν περιμένεις είναι καλύτερες από πέρυσι και άλλες είναι χειρότερες που μπορούν να έχουν όλα τα εχέγγυα για να πάνε καλά. Ελπίζουμε εμείς να είμαστε μια από τις θετικές εκπλήξεις και όχι από τις αρνητικές. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχουμε δουλέψει όλος ο σύλλογος στο να είμαστε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να είναι καλύτερη από την περσινή».

Περίπτωση Μπλακ, πώς θα τον διαχειριστής, πέρυσι είχες έβδομο ξένο στη Euroleague που ήταν εκτός στο πρωτάθλημα φέτος είναι διαφορετικό και πόσο που θα τον χρησιμοποιείς και στο πρωτάθλημα;

«Φανταστικό νέο για εμάς αυτό που έγινε με τους επτά ξένους. Θα παίξουμε 80 παιχνίδια και καταλαβαίνετε πως ένα ρόστερ 12 παικτών είναι δύσκολο. Η δυνατότητα που σου δίνεται κάθε φορά να βάζεις έναν από τους επτά που έχεις μας λύνει τα χέρια. Ο Ταρίκ Μπλακ παρότι δεν έπαιξε στο τουρνουά στη Ρόδο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, το λέω τώρα και θα το δείτε στα παιχνίδια. Θα κάνει καλό στην ομάδα μας σε βάθος χρόνου σίγουρα πολύ καλό»

Ο πήχης σε σχέση με πέρυσι μπαίνει ψηλότερα λόγω του νταμπλ και της παρουσίας του στο Final-4 αυτό κάνει δυσκολότερη τη φετινή χρονιά;

«Αναμφίβολα και για αυτό και εγώ θα προσπαθήσω να μειώσω λίγο τις προσδοκίες όσο περνάει από το χέρι μου στην κοινή γνώμη που είναι γύρω από την ομάδα. Όχι σαν πολιτική ή σαν τακτική. Δεν μπορείς να πεις ότι επειδή πέρυσι πήγαμε στο φάιναλ φορ φέτος ξεκινάμε και θα πρέπει να είμαστε πάλι. Το σύνολο των ομάδων να μπουν στην οκτάδα. Εν δυνάμει θεωρώ πως 16 από τις 18 ομάδες μπορούν άνετα να μπουν στην οκτάδα. Και καταλαβαίνει κανείς τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Προτείνω σε όλους να κοιτάμε μόνο το παιχνίδι που έρχεται μπροστά μας και όταν περάσουν τα 3/4 της Euroleague θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της ομάδας αλλά και των άλλων ομάδων, να δούμε που βρισκόμαστε. Αυτή τη στιγμή είναι παρακινδυνευμένο. Να πω πως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα χωρίς αμφιβολία. Έχουμε την ομάδα, στον Ολυμπιακό είμαστε αλλά στην Euroleague πάμε παιχνίδι-παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ