Ο σαρωτικός Θρύλος έστειλε μήνυμα Final Four: Ο Βεζένκοφ, ο «καυτός Λάρι» και οι μεταγραφές που… εκτοξεύουν τον Ολυμπιακό!

Ο σαρωτικός Θρύλος έστειλε μήνυμα Final Four: Ο Βεζένκοφ, ο «καυτός Λάρι» και οι μεταγραφές που… εκτοξεύουν τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο τη χρονιά - Πρώτα το Super Cup και μετά το «διπλό» κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί, την Μπαρτσελόνα, που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα... Final Four από την αρχή - Τι πήγε λάθος για τον Παναθηναϊκό, τι ξεχώρισε από την πρεμιέρα της Euroleague

Ο Ολυμπιακός πέρσι είχε μία σχεδόν τέλεια χρονιά. Νταμπλ στην Ελλάδα και τέταρτη θέση στη Euroleague, μέσω της συμμετοχής στο Final Four του Βελιγραδίου. Μπορεί η φετινή σεζόν να είναι ακόμη καλύτερη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα; Βεβαίως και μπορεί!

Το χθεσινό σπουδαίο «διπλό» επί της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη (70-80) στέλνει ένα πάρα πολύ δυνατό μήνυμα υπεροχής. Ένα μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός πιθανώς θα είναι ακόμα καλύτερος από πέρσι! Σε μία έδρα όπου πέρσι έχασε στις… λεπτομέρειες, φέτος πέρασε… αέρα. Κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης προφανώς, το οποίο εκτός απροόπτου θα βρεθεί στο Final Four.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν είναι πια στο Λιμάνι. Ε και; Ο Ολυμπιακός κινήθηκε ταχύτητα για τον αντικαταστάτη του και ενίσχυσε έτι περαιτέρω το ρόστερ του. Και φαίνεται πως οι παίκτες που απέκτησε, όχι μόνο θα τον κρατήσουν στο ίδιο επίπεδο με πέρσι, αλλά θα τον ανεβάσουν επίπεδο στο αγωνιστικό κομμάτι!

Μία ματιά αν ρίξει κανείς στα στατιστικά του χθεσινού (7/10) αγώνα, πολλά θα καταλάβει. Ο Μπολομπόι μέτρησε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και μία ασίστ. Ο Πίτερς 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και μία ασίστ. Ο Κάνααν είχε 9 πόντους. Και οι τρεις είναι φετινές μεταγραφές του Θρύλου. Και οι τρεις ξεχώρισαν! Μόνο ο Μπλακ από τους… καινούριους έμεινε χαμηλά (3 πόντοι, 1 ριμπάουντ). Μπολομπόι, Πίτερς, Κάνααν ήταν άκρως καθοριστικοί σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς της Regular Season. Με το στοιχείο αυτό να δείχνει πως ο Ολυμπιακός ανέβηκε επίπεδο και ότι πλέον μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερο μπάσκετ από την περσινή εντυπωσιακή χρονιά!

Βεζένκοφ… από εκεί που σταμάτησε και ένας Λαρεντζάκης να τον πιεις στο ποτήρι!

Από εκεί και πέρα, ο Σάσα Βεζένκοφ απλώς συνέχισε τον… χαβά του. 20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3/4 τρίποντα, 19 στο σύστημα αξιολόγησης. Και ο… on fire Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν μαγικός στο τέταρτο δεκάλεπτο, περίοδο στην οποία πέτυχε τους 12 από τους 14 πόντους του Ολυμπιακού με 4/4 τρίποντα, «σφραγίζοντας» με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη νίκη της ελληνικής ομάδας. Με το «καλημέρα» λοιπόν… μήνυμα Final Four ο Θρύλος!

Με 10 χαμένες βολές πώς να κερδίσεις τη Ρεάλ, Παναθηναϊκέ;

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε κόντρα στην ελλιπή Ρεάλ Μαδρίτης αλλά ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 71-68. Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κράτησαν τους Ισπανούς μόλις στους 71 πόντους είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, αλλά όταν σε ένα τόσο κρίσιμο ματς χάνεις 10 βολές τότε πώς μπορείς να ελπίζεις σε νίκη; Δύσκολα…

Γουίλιαμς (15π.), Λι (12π.), Γκουντάιτις (10π.) ξεχώρισαν, αλλά δεν έφταναν, με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να τα… σπάει από το δίποντο (15/40, μόλις 37,5%) και μοιραία να φτάνει στην ήττα.

Στα υπόλοιπα ματς της πρεμιέρας, αναμενόμενα η πρωταθλήτρια Εφές νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 72-59, η Άλμπα εντυπωσίασε με την κατοστάρα κόντρα στην Παρτιζάν των Ομπράντοβιτς και Παπαπέτρου (100-84), με τον Έλληνα φόργουορντ να μένει στον 1 πόντο και τον Σέρβο τεχνικό να πραγματοποιεί κάκιστη επιστροφή στη Euroleague.

Οι Μονακό (ξεχώρισε ο απίστευτος Μάικ Τζέιμς με 26 πόντους!), Μιλάνο, Μακάμπι, Μπασκόνια και η Φενέρ των Ιτούδη, Καλάθη μπήκαν με το… δεξί, με τη νέα Euroleague να ξεκινάει δίχως μεγάλες εκπλήξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ