Νικ Καλάθης: Η «αναγέννηση» με τον Ιτούδη, το παρ’ ολίγον triple-double και οι μεγάλες φιλοδοξίες (vids)

Νικ Καλάθης: Η «αναγέννηση» με τον Ιτούδη, το παρ’ ολίγον triple-double και οι μεγάλες φιλοδοξίες (vids)

Ο Νικ Καλάθης βρίσκει ξανά τον εαυτό του με τον Δημήτρη Ιτούδη στο πλάι του και θέλει να ανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης με τη Φενέρμπαχτσε - Ο ηγετικός ρόλος, το παρ' ολίγον triple-double και το στατιστικό που αποδεικνύει την αναγέννησή του...

Εξαιρετική εκκίνηση για τη Φενέρμπαχτσε στη φετινή Euroleague. Πρώτα η Μπάγερν στο Μόναχο (62-74) και μετά η Μακάμπι στην Κωνσταντινούπολη (86-71) υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Οι Τούρκοι στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα πως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν ξανά πρόκριση σε Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Ο Έλληνας τεχνικός μετά την άκρως επιτυχημένη του πορεία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θέλει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης και με τη Φενέρ. Και έχει το υλικό στα χέρια του που του επιτρέπει να ονειρεύεται μία σπουδαία πορεία. Με μπροστάρηδες τους Γουίλμπεκιν, Γκούντουριτς, Καλάθη και τον αρχηγό Μαχμούτογλου που ανανέωσε, η τουρκική ομάδα έχει όλα τα φόντα για να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής.

«Το σημαντικό για εμένα ήταν να πάω σε μια ομάδα που έχει πιθανότητες να κερδίσει την Euroleague. Είμαι πιο μεγάλος τώρα και θέλω να κερδίσω ξανά αυτόν τον τίτλο. Κοίταξα το ρόστερ της Φενέρμπαχτσε και σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η σωστή επιλογή», είχε πει ο Νικ Καλάθης μόλις πήρε τη μεταγραφή για τη Φενέρμπαχτσε. Και το… μήνυμα που στέλνει από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι εκκωφαντικό!

Στο Μόναχο με την Μπάγερν είχε 12 πόντους (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και με τη Μακάμπι ο Έλληνας διεθνής γκαρντ μέτρησε 13 πόντους (3/4 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ. Παρά ένα ριμπάουντ και μια ασίστ triple-double δηλαδή! Ήδη ο Νικ Καλάθης, σε μόλις δύο ματς φέτος, έχει φτάσει στο περσινό του season high σε πόντους.

Τη σεζόν 2021-22 τα καλύτερα παιχνίδια του Καλάθη με την Μπαρτσελόνα από άποψη σκοραρίσματος ήταν με αντίπαλο την Μπάγερν στα play offs (13 πόντοι) και με τη Μονακό στη regular season (12 πόντοι). Φέτος έχει ήδη πετύχει δύο φορές 12 και 13 πόντους, είναι ανάμεσα στους top-3 σκόρερ της ομάδας του και φαίνεται πως έχει αναλάβει έναν ρόλο ηγετικό που του ταιριάζει απόλυτα στη Φενέρ του Ιτούδη.

Οι δηλώσεις του ίδιου του Καλάθη αποδεικνύουν πως πλέον βρίσκεται σε ένα περιβάλλον στο οποίο γουστάρει να είναι:

«Ως παίκτης θες ελευθερία. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είμαι 20 χρόνων πια και ξέρω πώς να παίζω. Στην Μπαρτσελόνα υπήρχε ένα πιο αυστηρό σύστημα από τον Σάρας. Όμως, εδώ στη Φενέρμπαχτσε ο κόουτς Ιτούδης δίνει την ελευθερία στους παίκτες του. Σε εμπιστεύεται και πιστεύει πως θα κάνεις το σωστό. Σε αφήνει να πάρεις τον έλεγχο».

Στα 33 του χρόνια ο Καλάθης έχει πιθανότατα μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες για να κατακτήσει τη Euroleague. Και οι οιωνοί για να το καταφέρει αυτό φαντάζουν ως ιδανικοί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ