Ολυμπιακός: Λίγο οι πολλοί, όχι πολύ οι λίγοι – Όπως πρέπει να συμβαίνει… (vids)

Ολυμπιακός: Λίγο οι πολλοί, όχι πολύ οι λίγοι – Όπως πρέπει να συμβαίνει… (vids)

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα. Αυτή η ομαδάρα που όπως φαίνεται όλα τα μπορεί.

Είναι ο Ολυμπιακός η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης σε αυτό το ξεκίνημα της Euroleague; Οι αριθμοί σπεύδουν να το επιβεβαιώσουν. Σε δεκαπέντε βράδια δύο νίκες σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη γράφει το κοντέρ, καθώς βέβαια και το απόλυτο 3Χ3.

Για να πάρεις τις σωστές απαντήσεις όμως, επιβάλλονται οι σωστές ερωτήσεις. Και μάλλον αυτό που εμφανίζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο γήπεδο δεν αφορά στη «φόρμα», αλλά: στη συνέπεια. Στην ομοιογένεια. Στους ξεκάθαρους ρόλους. Στον χαλύβδινο χαρακτήρα. Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε συνόλου.

Διαβάστε επίσης: Άλμπα – Παναθηναϊκός 94-65: Συντριβή στο Βερολίνο

Απόψε ο Ολυμπιακός δεν είχε τις τανάλιες του Κώστα Παπανικολάου. Δεν είχε και κάτι παραπάνω από το φτωχό 28.6 % στο τρίποντο (6/21) απέναντι στο εντυπωσιακό 43.8% της Ρεάλ (14/32).

Είχε όμως ένα σύνολο έτοιμο να πέσει στη φωτιά. Παίκτες πρώτης γραμμής έτοιμους να ματώσουν τα γόνατα από τις βουτιές στο παρκέ. Αποφασισμένους να κάνουν λίγο από όλα για να γίνει η δουλειά σε μια έδρα από εκείνες που δεν κερδίζεις κάθε μέρα. Όπως κάνουν οι ομάδες. Πολλοί από λίγο, όχι λίγοι από πολύ.

Η αυτοκρατορική παρουσία του Σάσα Βεζένκοφ (23π,12ρ). Η στόφα του Κώστα Σλούκα που στην τελική ευθεία του ματς (από το 25΄και έπειτα) έβαλε δέκα καθοριστικούς (από τους 14), μοίρασε 5 ασίστ (από τις 7) και άρπαξε 4 ριμπάουντ. Η τρέλα του Λαρεντζάκη με τις δύο τριποντάρες και τους 8 πόντους στην τελευταία περίοδο συν το επιθετικό φάουλ που άρπαξε από τον Πουαριέ και τις αμυνάρες στον Ντελκ. Ο καθοριστικός Μπολομπόι που στο φινάλε ήταν «παράγοντας». Οι τέσσερις κορυφαίοι πλάι στον ΜακΚίσικ που τράβηξε το κάρο στην τρίτη περίοδο.

Τον αθόρυβο Γουόκαπ (9π, 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ). Την προσφορά του Κάνααν στην άμυνα. Μπασκετικό τέρας με δέκα κεφάλια. Όχι να το απολαμβάνεις. Να το… φοβάσαι. Το ίδιο που έκανε τον θεόρατο Ταβάρες απόψε να παραμιλά για όλες εκείνες τις επιθέσεις που δέχτηκε στο ζωγραφιστό με κάθε τρόπο ως ότου να τον αποτελειώσει ο μετρ του είδους Σλούκας.

Που να έβαζε και τα σουτ απόψε. Παρέλαση θα έκανε ο νταμπλούχος στο παλάτι της Βασίλισσας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο μια ομάδα «χτισμένη» στη λογική του μακρινού σουτ να πετυχαίνει τέτοιες νίκες (στους 90 πόντους) σε νύχτα με 6/21 τρίποντα. Το έκανε όμως και αυτό. Μένοντας κοντά στο σκορ ως το τέλος. Και πατώντας το γκάζι λίγο πριν από το νήμα. Εκεί που έπρεπε για να καθαρίσει τη μπουγάδα.

Το καλύτερο όλων; «Δεν παίξαμε καλή άμυνα. Και πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση» έλεγε ο Σάσα Βεζένκοφ στο φινάλε. Και όταν τον ρώτησαν για την προσωπική του ραψωδία; «Σημασία έχει ότι νίκησε η ομάδα» έβαλε την κασέτα. Δείγμα της νοοτροπίας. Όχι μόνο της δικής του. Της ομάδας. Της ομαδάρας με το δαφνοστεφανωμένο στο στήθος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ