Σάσα Βεζένκοφ: Τα «σπάει» και με αποδείξεις… (vids)

Σάσα Βεζένκοφ: Τα «σπάει» και με αποδείξεις… (vids)

Δεν χρειάζεται εμείς να πούμε κάτι, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους και λένε πως ο Σάσα Βεζένκοφ κάνει... «όργια» στην φετινή Ευρωλίγκα.

Τρία ματς στην Ευρωλίγκα  μέχρι στιγμής με 20 πόντους και πάνω, δύο νταμπλ νταμπλ, και PIR στα τρία παιχνίδια άνω των 20 βαθμών…

Τα νούμερα λοιπόν μιλάνε από μόνα τους και μας φωνάζουν πως ο Σάσα Βεζένκοφ είναι και με την βούλα ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στην Ευρώπη, αν όχι ο πιο φορμαρισμένος, και ένας από τους βασικούς λόγους για την ξέφρενη πορεία  φέτος του Ολυμπιακού στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο της Γκέτεμποργκ ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ

Ο Βούλγαρος, ο οποίος σε κάθε ματς δίνει τα πάντα,  έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του Πειραιά και τον οδηγεί στα πιο ένδοξα ευρωπαϊκά μονοπάτια. Ο χρόνος συμμετοχής του παίκτη ανέρχεται κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι στα 32:45 λεπτά.

Τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα του; Απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, οπού και πάλι έκανε κουμάντο και με νταμπλ νταμπλ (23 πόντους και 12 ριμπάουντ) οδήγησε την ομάδα του Μπαρτζώκα σε ένα τεράστιο διπλό.

Και το βραβείο MVP «αχνοφαίνεται»…

Είναι σίγουρο πως αν υπήρχε βραβείο MVP στις τρεις  πρώτες αγωνιστικές ο Βεζένκοφ θα το είχε ήδη στο τσεπάκι του.

Στον πίνακα των σκόρερ ο άσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 22 πόντους ανά αγώνα έχοντας μάλιστα μέσο όρο νταμπλ νταμπλ με ριμπάουντ 11,3. Μπροστά του μόνο ο παίκτης της Μπασκόνια, Μάρκους Χάουαρντ.

Στην σχετική λίστα με τα περισσότερα ριμπάουντ «φιγουράρει» στην πρώτη θέση με 11,3 ριμπάουντ μέσο όρο ανά παιχνίδι με διαφορά 2 ριμπάουντ από τον δεύτερο Ματίας Λέσορ, ο οποίος έχει 9,3 ριμπάουντ.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τον MVP ωστόσο τα στατιστικά του παίκτη των ερυθρόλευκων απλά… τα σπάνε. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι πως αν συνεχίσει έτσι θα αναδειχθεί νικητής στην ψηφοφορία για τον MVP της διοργάνωσης προτού καν ξεκίνησει η ψηφοφορία

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ