Μάρκους Χάουαρντ: Το minigun της Μπασκόνια απειλεί τον Ολυμπιακό

Μάρκους Χάουαρντ: Το minigun της Μπασκόνια απειλεί τον Ολυμπιακό

Ο Μάρκους Χάουαρντ με 25 πόντους μέσο όρο και το εξωφρενικό 58,8% στα τρίποντα είναι ο μπελάς που πρέπει απόψε να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός (21.30)

Πέρασε από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη. Πρέπει να περάσει και από το λημέρι του Μάρκους Χάουαρντ απόψε (21.30) ο Ολυμπιακός αν θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία του στην Ευρωλίγκα: 3/3 έχουν οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι εκτός έδρας νίκες επί της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ έχουν δώσει το στίγμα.

Διαβάστε επίσης: Φουλ για το 4Χ4 ο Ολυμπιακός, για την επιστροφή στις νίκες ο Παναθηναϊκός

Μεταξύ μας όμως; Αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα η καλύτερη Ισπανική ομάδα είναι η –αποψινή αντίπαλος και αήττητη- Μπασκόνια. Και ο λόγος έχει όνομα, επώνυμο και μπόι μόλις 1.78. Ένας γίγας τσέπης που ως εδώ σκοράρει για πλάκα 25 πόντους ανά ματς με το εξωφρενικό 58.8 έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Έχει 17/29 στα πρώτα τρία ματς κάτι σαν 6/10 ανά παιχνίδι. Κανονικός μπελάς και οι Σέρβοι το ξέρουν καλά καθώς απέναντι σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα έβαλε στη σούμα 15/24. Εφιάλτης…

Ο Χάουαρντ, παιδί του Μαρκέτ –το κολλέγιο που έφερε στο προσκήνιο τον μεγάλο Ντουέιν Γουέιντ- φαίνονταν από μικρός ότι… θα μεγαλώσει.  Έφτασε σε σημείο να βάλει 52 στο κολλέγιο (με αντίπαλο το USC). Το μπόι του όμως δεν του επέτρεψε ουσιαστικά την ευκαιρία να αγωνιστεί στο NBA.  Τον επέλεξαν οι Νάγκετς, είχε κάποιες σπουδαίες επιθετικές εκλάμψεις, αλλά στη διετία που έμεινε εκεί δεν κατάφερε ποτέ να γίνει σημαντικός και απαραίτητος. Ο δρόμος για την Ευρώπη ήταν ήδη ορθάνοιχτος για τον γεννημένο στις 3 Μαρτίου του 1999 άσο. Η Μπασκόνια τον υπέγραψε τον Ιούλιο (για 2 χρόνια) και ήδη νιώθει δικαιωμένη για την επιλογή της. Απέναντι στην Παρτιζάν ο Χάουαρντ έβαλε 33 (14/10) με τον Αστέρα 30 (19/10) και κάπως έτσι έγινε μόλις ο 8ος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας με δύο σερί τριαντάρες.  Και όλα αυτά με τον μέσο όρο συμμετοχής του να μην ξεπερνά τα 24’.

Η ταχύτητα του, η ικανότητα στο να δίνει ρυθμό και βέβαιο το ένστικτο του σκόρερ σχηματίζουν ως τώρα έναν ολοκληρωμένο «γρίφο» για τους αντίπαλους προπονητές.  Ένας σολίστας που ως εδώ βάζει υποψηφιότητα για πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (δεύτερος σκόρερ ως εδώ θυμίζουμε ότι είναι ο Σάσα Βεζένκοφ με 22). Για την ιστορία; Δίπλα του υπάρχει και ο επίσης πολύ εύστοχος από μακριά Ντάριους Τόμπσον. Η Μπασκόνια με τον Ερυθρό Αστέρα πέτυχε 19 τρίποντα! Καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη δουλειά θα έχουν απόψε οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού. Ο Τόμας Γουόκαπ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και οι άλλοι που θα βγουν στο… κυνήγι τους.


Η Μπασκόνια δεν έχει νικήσει ως εδώ κάποιο μεγάλο αντίπαλο (στην πρεμιέρα πριν από τους Σέρβους έβαλε από κάτω και την Βίρτους). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι… φωτιά στο ξεκίνημα: Με 14,7 τρίποντα ανά ματς (πρώτη στη σχετική λίστα), και 19,3 ασίστ (3η)  είναι μια επιθετική μηχανή. Αυτή που ο Ολυμπιακός πρέπει απόψε να βγάλει από την πρίζα

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ