Γιατί ο Μπέικον ξεκίνησε να μιλάει ήδη για τον Ολυμπιακό… (vids)

Γιατί ο Μπέικον ξεκίνησε να μιλάει ήδη για τον Ολυμπιακό… (vids)

Για ποιους λόγους ο Ντουέιν Μπέικον μίλησε για την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό; Τα πεπραγμένα με τη Μονακό, η παραδοχή για τους ερυθρόλευκους και το 0-8 που θέλει να «σπάσει»...

O Παναθηναϊκός επισημοποίησε πριν μερικές μέρες τη μεταγραφή του Ντουέιν Μπέικον για τον επόμενο χρόνο, με τον Αμερικανό φόργουορντ να «πατάει» το πόδι του στην Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πράσινων ήρθε για να δώσει μια έξτρα ποιοτική λύση στην επίθεση για τον Ντέγιαν Ράντονιτς και στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους έκανε ειδική αναφορά στην αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι ένας από τους βασικούς λόγους που επέλεξε το τριφύλλι ήταν και αυτά τα ματς.

«Ξέρω την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, έπαιξε ρόλο για να έρθω. Μου άρεσε όταν έπαιζα μαζί τους. Ήταν δύσκολα ματς. Τώρα που είμαι στον Παναθηναϊκό, πιστεύω πως με την προσθήκη μου μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός για τον «αιώνιο» αντίπαλο και ενθουσίασε τον κόσμο του Παναθηναϊκού που η αλήθεια είναι ότι περιμένει πολλά από εκείνον.

Ο λόγος είναι ότι το τριφύλλι προέρχεται από ένα 0-8 κόντρα στον Ολυμπιακό από πέρσι, έχει χάσει τρεις τίτλους συνεχόμενους στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ) και γενικότερα, παρότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός και μάλιστα σημαντικά, δείχνει να είναι πιο πίσω τη δεδομένη χρονική στιγμή τουλάχιστον από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

To10.gr με αφορμή τη δήλωση του Μπέικον για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον μεγάλο του στόχο να κερδίσει, θυμάται τις αναμετρήσεις του Αμερικανού απέναντι στους ερυθρόλευκους, οι οποίες έγιναν όλες πέρσι, με αποκορύφωμα φυσικά τα ματς των play off, σε εκείνη την εντυπωσιακή σειρά που καθήλωσε όλη την Ευρώπη.

Ο Μπέικον αγωνίζεται μόλις έναν χρόνο στην Ευρώπη και έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του με την ικανότητα του στο επιθετικό μισό, αφού είχε 14 πόντους μέσο όρο, 3,1 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ-1 κλέψιμο και 10,6 στο σύστημα αξιολόγησης. Όμως κόντρα στον Ολυμπιακό οι αριθμοί του ήταν ακόμη καλύτεροι από τους μέσους όρους του στη σεζόν σε συνολικά 29 ματς.

Ο πρώην παίκτης των Μάτζικ και των Χόρνετς έχει ρεκόρ 3-4 απέναντι στους ερυθρόλευκους, αφού έχει 1-1 στην κανονική διάρκεια της Euroleague και 2-3 στα play off, όπου η Μονακό έφτασε ουσιαστικά ένα δεκάλεπτο μακριά από την πρόκριση στο Final Four.

Ο Μπέικον λοιπόν στα δυο ματς της κανονικής διάρκειας είχε σκαμπανεβάσματα (σημειωτέων αυτή ήταν η rookie σεζόν του), αφού στο πρώτο ματς, που ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι και νίκησε στο ΣΕΦ με 86-65 είχε 4 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 9:40 λεπτά. Αντίθετα στον δεύτερο γύρο στο Πριγκιπάτο ήταν πολύ καλός, με τη Μονακό να επικρατεί με 92-72 και τον ίδιο να έχει 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 25:50′.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις στα play off και τα ρεκόρ

O Μπέικον όμως παρότι γενικά μέχρι να εγκλιματιστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, στα play off ήταν πολύ καλός. Ο Αμερικανός έκανε step up και ουσιαστικά ήταν μαζί με τον Μάικ Τζέιμς ο βασικός λόγος που η Μονακό έφτασε τον Ολυμπιακό στα όρια του.

Συγκεκριμένα, ο Μπέικον είχε μετρήσει σε εκείνα τα πέντε ματς 15 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 11,6 στο σύστημα αξιολόγησης με 22/46 δίποντα (47,8%), 8/18 τρίποντα (44,4%), 7/9 βολές (77,8%) σε 27:13′. Μοναδικός παίκτης σε μέσο όρο πόντων που τον πέρασε ήταν ο Τζέιμς από πλευράς Μονακό.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού μπορεί στο πρώτο στο ματς στο ΣΕΦ να μην ήταν καθόλου καλός, η Μονακό ηττήθηκε 71-54 από τον Ολυμπιακό και εκείνος είχε 2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από εκεί και πέρα, όμως ο Μπέικον έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Στο Game 2 όπου οι Μονεγάσκοι έκαναν πάρτι στο ΣΕΦ και νίκησαν με 96-72 είχε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, με 6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές σε 22:19′, ενώ στο Game 3 όπου έκανε ο Ολυμπιακός μπρέικ  (83-87) είχε την καλύτερη του εμφάνιση στη σειρά με 23 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο με 4/9 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 0/2 βολές σε 29:23′.

Στο τέταρτο ματς της σειράς ήταν ακρογωνιαίος λίθος μαζί με τον Τζέιμς, όταν ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο μπρέικ και την πρόκριση, όμως τα μεγάλα καλάθια που έβαλε έγειραν την πλάστιγγα για τη Μονακό και της έδωσαν τη νίκη με 78-77, στέλνοντας τη σειρά πίσω στο ΣΕΦ. Σε αυτό το ματς ο Μπέικον είχε 21 πόντους και 4 ασίστ με 8/14 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές σε 31:53′.

Τέλος στο Game 5 στο «καμίνι» του ΣΕΦ, ο Μπέικον και πάλι ήταν πολύ καλός. Είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο με 3/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές σε 29:41′, ενώ η Μονακό μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο προηγούνταν με 66-70 και κράταγε την τύχη του ματς στα χέρια της. Όμως η αντίδραση του Ολυμπιακού και η απίστευτη ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ γύρισαν το ματς και οι Πειραιώτες ήταν αυτή που επικράτησαν με 94-88 παίρνοντας την πρόκριση για το Final Four του Βελιγραδίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπέικον όμως κατάφερε από τα 29 ματς συνολικά που έπαιξε πέρσι στη Euroleague να καταγράψει έξι ατομικά ρεκόρ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στα play off. Ειδικότερα, έχει το ρεκόρ πόντων του στη διοργάνωση (23 πόντοι) και τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (5) στο Game 3, ενώ έχει ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ (6), αμυντικά ριμπάουντ (5) και κλεψίματα (3) στο Game 2 με την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Από εκεί και πέρα όμως έχει και στο Game 4 ρεκόρ, αφού έχει σημειώσει τα περισσότερα δίποντα (8) και όλα αυτά δείχνουν ότι πέρσι ο Μπέικον τον καλύτερο του εαυτό τον έδειξε κόντρα στον Ολυμπιακό, που αναμένεται φέτος να αντιμετωπίσει αρκετές φορές σε Ελλάδα και Ευρώπη με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το Game 1 των play off

Το Game 2 των play off

Το Game 5 των play off

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ