Πώς ο Ομπράντοβιτς «έδεσε» (Ο)κόμπο τον Ολυμπιακό: Ο περιορισμός του Βεζένκοφ, το «κλειδί» Μπράουν και ο σταρ Τζέιμς (vid)

Πώς ο Ομπράντοβιτς «έδεσε» (Ο)κόμπο τον Ολυμπιακό: Ο περιορισμός του Βεζένκοφ, το «κλειδί» Μπράουν και ο σταρ Τζέιμς (vid)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη ήττα της σεζόν από μια ομάδα φτιαγμένη για... Final Four που έχει πλήρες ρόστερ και τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στην Ευρώπη. Τον Μάικ Τζέιμς

Ο Ολυμπιακός παρότι είχε κάνει μαγικό ξεκίνημα στα πρώτα τέσσερα ματς της Euroleague και είχε περάσει από τις έδρες των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια, γνώρισε την πρώτη του ήττα στη διοργάνωση στο κατάμεστο ΣΕΦ από τη Μονακό με 81-76.

Σε ακόμη ένα απίθανο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες, οι Μονεγάσκοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε με τους Πειραιώτες να μην καταφέρνουν να κάνουν το 5×5. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την πρώτη στιγμή μέχρι και το τέλος, μόνο που ο Ολυμπιακός μπορούσε στο τέταρτο δεκάλεπτο που είχε το προβάδισμα να «καθαρίσει».

Κάτι που δεν συνέβη και εντέλει η Μονακό με την κλάση των παικτών που έχει στο ρόστερ της φέτος, αλλά και με τα «τρικ» του Σάσα Ομπράντοβιτς στην άμυνα έφυγε με ένα πολύ μεγάλο διπλό, έφτασε στο 4-1 και είναι ισόβαθμή με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του έδωσε τις δικές του εκδοχές, κάνοντας πρωτίστως πολλά και σημαντικά παράπονα για τη διαιτησία στο ματς, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε στο τι πήγε λάθος από την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην λειτούργησε σωστά σε σχέση ειδικά με τα προηγούμενα ματς, όμως η αλήθεια είναι ότι η Μονακό και ο Ομπράντοβιτς τον έδεσαν «κόμπο». Ο τεχνικός των Μονεγάσκων έδωσε βάση στους ψηλούς του Ολυμπιακού και πιο συγκεκριμένα στον Βεζένκοφ και τον Φαλ και η αλήθεια είναι ότι με τον Ντόντα Χολ και τον Τζον Μπράουν κατάφερε να τους περιορίσει.

Ο Βεζένκοφ είχε καλή εικόνα με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, όμως δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που συνήθιζε στα προηγούμενα ματς στην επίθεση με τον Μπράουν να είναι «κλειδί» στο μαρκάρισμά του, ενώ ο Φαλ έμεινε χαμηλά στους 5 πόντους με τον Χολ να κάνει εξαιρετική δουλειά στην αντιμετώπιση του.

Γενικά, η άμυνα της Μονακό λειτούργησε άψογα και περιόρισε τα περισσότερα ατού του Ολυμπιακού με πολλές αλλαγές, ενώ ο μόνος που «ξέφυγε» από το πλάνο του Ομπράντοβιτς ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ που σκόραρε 15 πόντους, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετός.

Το πλάνο της επίθεσης και ο Τζέιμς

Η Μονακό το θέμα ήταν να περιορίσει σε πρώτη φάση τον Ολυμπιακό στην άμυνα. Εφόσον, το κατάφερνε αυτό θα έβρισκε ρυθμό στην επίθεση με όλους αυτούς τους παίκτες που διαθέτει.

Ο Μάικ Τζέιμς συνεχίζει να κάνει… όργια φέτος, όντας ο πρώτος σκόρερ της Euroleague, με τον Αμερικανό να σταματάει στους 20 πόντους, ενώ είχε και 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Αναμφίβολα ο Τζέιμς είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στη Euroleague αυτή τη στιγμή και ο απόλυτος ηγέτης της Μονακό, όμως αν δεν είχε την επιθετική στήριξη του Έλι Οκόμπο δεν θα έπαιρνε το διπλό η Μονακό.

Ο πρώην παίκτης της Βιλερμπάν ήταν απίστευτος, σκοράροντας 4 τρίποντα σε 5 προσπάθειες και συνολικά 23 πόντους, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ, δείχνοντας ότι φέτος θα είναι ένα σούπερ δίδυμο μαζί με τον Τζέιμς.

Ο Γάλλος διεθνής είναι αυτός που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι στο ΣΕΦ και φαίνεται πως είναι ένας παίκτης που μαζί με τον Τζόρνταν Λόιντ (10 πόντους) μπορούν να αλλάξουν το στάτους και το επίπεδο της Μονακό και να την οδηγήσουν μέχρι το Final Four. Και κακά τα ψέματα φέτος οι Μονεγάσκοι είναι μια από τις 4-5 ομάδες που είναι φαβορί για την τετράδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ