Ο Ολυμπιακός που έδειξε το ταβάνι του, το εφιαλτικό deja vu, ο «Ρομπέρτο», τα μεγάλα κέρδη και όσα έρχονται…

Ο Ολυμπιακός που έδειξε το ταβάνι του, το εφιαλτικό deja vu, ο «Ρομπέρτο», τα μεγάλα κέρδη και όσα έρχονται…

Το «μαύρο σύννεφο» εμφανίστηκε ακόμη και στο καλύτερο ματς της σεζόν. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, σε 96 λεπτά έγιναν... όλα, αλλά πλέον το «παρακάτω» έχει αξία.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού; Μα με τον τρόπο που εξελίχθηκε όλη η πορεία των πρωταθλητών στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους. Και η αλήθεια είναι πως η αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ, είναι ο καθρέφτης της σεζόν έως τώρα. Περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι. Διότι δεν θυμάμαι άλλο, στο οποίο να έγιναν όλα μαζί. Καλά, στραβά κι ανάποδα… Σε 96’ λεπτά ποδοσφαίρου!

Κατ’ αρχάς ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο ημίχρονο της χρονιάς. Το 0-1 του πρώτου 45λεπτου είναι κατάφωρα άδικο. Οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν/έπρεπε να έχουν σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμη, ειδικά στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του Μασούρα στο 23ο λεπτό. Ακόμη κι έτσι, με την παρουσία τους, έδειξαν ότι το ποιοτικό επίπεδο, το… ταβάνι του ρόστερ, ακόμη και με τόσες απουσίες, ακόμη και με τόσα προβλήματα, είναι πολύ υψηλό.

Ο Ολυμπιακός τρόμαξε τη Φράιμπουργκ, την έβαλε στα σχοινιά. Κράτησε στη μία τελική σε αυτό το διάστημα την 3η ομάδα της Μπουντεσλίγκα, με 15,5 τελικές Μ.Ο. ανά παιχνίδι και με 11-2 γκολ στα πρώτα 4 των ομίλων του Europa League.

Το «μαύρο σύννεφο», ωστόσο, δεν έφυγε… Πριν ακόμη κλείσει το ημίχρονο (39′), ο Ολυμπιακός έχασε τον παίκτη-κλειδί της αναμέτρησης. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γκάρι Ροντρίγκες. Οποτε ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι πήρε την μπάλα, τη δεξιά πλευρά είχε κατηφόρα. Διόλου τυχαίο το γεγονός ότι από εκεί έγιναν όλες οι μεγάλες στιγμές των Ερυθρόλευκων. Από το 39′, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχασε τον καλύτερο εξτρέμ του. Όπως τόσες και τόσες φορές φέτος, είδε βασικό και κομβικό παίκτες του να τραυματίζεται, στο πικ της φόρμας του!

Θέλετε κι άλλα; Η Φράιμπουργκ είναι μια ποδοσφαιρική ατμομηχανή. Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι από το 60′ και μετά και όσο περνούσε ο χρόνος, αντί να πέφτει η απόδοσή της, ανέβαινε. Μια καλογυμνασμένη ομάδα, η ομάδα με τον καλύτερο δείκτη φυσικής κατάστασης στην Μπουντεσλίγκα, τα είχε βρει σκούρα από τους πρωταθλητές Ελλάδος, αλλά από τη στιγμή που οι αλλαγές δεν βοήθησαν και δεν έδωσαν έστω τρεξίματα, ένταση και… φρέσκα πόδια, η διαφορά στις αντοχές έκανε πάλι την εμφάνισή της.

Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ… ΡΟΜΠΕΡΤΟ

Ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός κρατούσε μέχρι το τέλος. Και ο βασικός λόγος για αυτό δεν ήταν άλλος από τον ανίκητο Πασχαλάκη. Δεν είναι υπερβολή, είναι η αποτύπωση όσων συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Europa-Park Stadion. Ο Ελληνας γκολκίπερ ήταν… Ρομπέρτο κόντρα σε Μπενφίκα και Γιουβέντους. Εβαλε τα γάντια του τερματοφύλακα που τον επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλον και άλλαξε από τον τρόπο παιχνιδιού του μέχρι και τις στιλιστικές επιλογές του. Μια εμφάνιση… καθιέρωσης, που ωστόσο κόντραρε πάνω στο «μαύρο σύννεφο» που διαρκώς ακολουθεί αυτή την ομάδα στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΓΗ…

Εχουμε και λέμε. Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 1-1 στο 92′. Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 2-2 στο 94′. Ολυμπιακός-Απόλλων-Λεμεσού 1-1 στο 90′. Ναντ-Ολυμπιακός 2-1 στο 93′. Και κάπως έτσι, φτάσαμε και στο 5ο φετινό παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζεται ξανά στις καθυστερήσεις. Σε ένα λεπτό, καταστροφή. Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 1-1 στο 93′, την κεφαλιά του Κίμπλερ να μην είναι απλά άπιαστη, αλλά και… αμαρκάριστη.

Οποιος δει τη φάση ξανά, θα παρατηρήσει πως ο παίκτης της Φράιμπουργκ ξεκινάει λίγο πριν το πέναλτι εντελώς αμαρκάριστος (ο Χουάνγκ είναι μεταξύ δύο Γερμανών), παίρνει φόρα, πηδάει και στέλνει την μπάλα εκεί που δεν πιανόταν. Όλα στραβά. Και φυσικά επειδή όταν κάτι πάει στραβά, πρέπει να… πάει ως το τέρμα, Ναντ-Καραμπάγκ 2-1 στο 94′! Και κάπως έτσι, μέσα σε ένα λεπτό, ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός, αντί να γυρίσει με «διπλό» από τη Γερμανία, βρέθηκε να χάνει και την 3η θέση!

ΤΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΔΑΝ…

Κάτι τελευταίο. Αλλά όχι ασήμαντο στην εξέλιξη των πραγμάτων. Η UEFA όρισε τον Εσθονό, Κρίστο Τόιβερ στο παιχνίδι των Πειραιωτών με τη Φράιμπουργκ. Και οι φόβοι των Ερυθρόλευκων επιβεβαιώθηκαν. Όχι, δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος. Αλλά ήταν τόσο εμφανείς οι προθέσεις του στη διάρκεια του αγώνα, που το μεγάλο λάθος ήταν αχρείαστο. Υπάρχει μια χαρακτηριστική φάση. Στο 48′ ο Ελ Αραμπί έχει την μπάλα μεταξύ κέντρου και περιοχής του Ολυμπιακού. Ο παίκτης της Φράιμπουργκ τον τραβάει εμφανώς από τον ώμο. Σχεδόν τον πετάει κάτω. Ο διαιτητής, μπροστά στη φάση. Τίποτα. Ο Ελ Αραμπί απολύτως λογικά χάνει την μπάλα και η Φράιμπουργκ βγάζει ευκαιρία. Φάσεις «μικρές», που έκαναν τον Ολυμπιακό να χάνει μέτρα στο γήπεδο.

Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ…

Πλέον, ο Ολυμπιακός μετράει κέρδη και απώλειες και πηγαίνει παρακάτω. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Κρατάει την καταπληκτική απόδοση του πρώτου ημιχρόνου, το καθαρό πλάνο νίκης, τη φοβερή παρουσία του Πασχαλάκη, τον εξαιρετικό Ντόι, την αφύπνιση του κορυφαίου επιθετικού του (Ελ Αραμπί). Και πρέπει να αρχίσει να βρίσκει λύσεις για τους τραυματισμούς (σ.σ. ο Γκάρι πάει για… 2023), για τις δυνάμεις που είναι στο 100%, για το «θολωμένο μυαλό» ποδοσφαιριστών του σε κρίσιμα σημεία.

Από εδώ και πέρα όλη η προσοχή θα είναι στραμμένη σε δύο στόχους: Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχίσει στην Ευρώπη. Σε σχέση με τη Ναντ, δεν υπολείπονταν κιόλας. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και είναι επιβεβαιωμένο πως όταν οι Ερυθρόλευκοι… ακούν το ποδόσφαιρο, ακολουθούν τις αρχές του, πάντα κάτι καλό κάνουν. Η αναμέτρηση στη Γερμανία, είναι ένα μήνυμα τι έρχεται. Τι οφείλει να… προσφέρει στους οπαδούς του, αλλά και τους εγχώριους ανταγωνιστές του ο πρωταθλητής Ελλάδος. Και ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Αυτό είναι αποφασισμένο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ