Αναντολού Έφες – Φενέρμπαχτσε 79-88: Οι Έλληνες πήραν το ντέρμπι της Πόλης

Αναντολού Έφες – Φενέρμπαχτσε 79-88: Οι Έλληνες πήραν το ντέρμπι της Πόλης

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, η Φενέρμπαχτσε έδειξε στην Αναντολού Έφες πως εκείνη είναι το... αφεντικό της Πόλης, με την ομάδα των Δημήτρη Ιτούδη και Νικ Καλάθη να επικρατεί με σκορ 88-79.

Το ντέρμπι Πόλης ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Έφες βάφτηκε… γαλανόλευκο, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και του Νικ Καλάθη να περνά από την έδρα της αντιπάλου της με σκορ 88-79, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague.

Έτσι οι φιλοξενούμενοι είναι πλέον η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που έχει κάνει το 5×5 και διατηρεί το απόλυτο των νικών. Δείχνοντας έτσι για ακόμη μία φορά την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο χτίσιμο της το καλοκαίρι.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σκότι Γουίλμπεκιν με 25 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μάρκο Γκούντουριτς που πρόσθεσε άλλους 19. Ο Νικ Καλάθης είχε 4 πόντους, με 4 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, 19 μέτρησε ο Βασίλιε Μίτσιτς και 14 ο Αμάτ Εμπαγέ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για την Έφες η οποία κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα, χωρίς όμως να μπορέσει να ξεφύγει όσο θα ήθελε μιας και η Φενέρ παρέμενε κοντά στο σκορ περιμένοντας την στιγμή της. Ο αγώνας συνέχισε να είναι κλειστός χωρίς εκπλήξεις. Όλα αυτά, μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη επιχείρησαν την αντεπίθεσή τους, βρίσκοντας τον τρόπο να περάσουν μπροστά στο σκορ και εν τέλει να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +5, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 49-44.

Στην τρίτη περίοδο η Φενέρ συνέχισε να παίζει αρκετά καλά και κατάφερε να φέρει τη διαφορά ακόμα και σε διψήφια επίπεδα. Η Έφες από την πλευρά της δεν της επέτρεψε αν ξεφύγει περισσότερο, όμως και πάλι δεν έβρισκε τον τρόπο να πλησιάσει ακόμα περισσότερο και να βάλει… φωτιά το ματς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ιτούδη κρατούσαν μια απόσταση ασφαλείας, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο και έτσι έφτασαν στη νίκη με σκορ 88-79, δείχνοντας ποιος είναι το… αφεντικό της Πόλης.

Τα Δεκάλεπτα: 27-26, 44-49, 62-71, 79-88.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ