«Τρομάζει» ο Παπαγιάννης: Το νέο στοιχείο που «απογειώνει» το παιχνίδι του (vids)

«Τρομάζει» ο Παπαγιάννης: Το νέο στοιχείο που «απογειώνει» το παιχνίδι του (vids)

Ο Γιώργος Παπαγιάννης εξελίσσει το παιχνίδι και το... ρεπερτόριο του και έχει στόχο να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον πιο ολοκληρωμένο ψηλό στη Euroleague.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί από φέτος τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά «γρανάζια» στο πλάνο του Ντέγιαν Ράντονιτς και η απόδοση του σε όλα τα παιχνίδια είναι «κλειδί» για τη συνολική εικόνα του τριφυλλιού.

Ο Έλληνας σέντερ έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια σε «πυλώνα» των πράσινων, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συλλόγου από τότε που γύρισε από το ΝΒΑ και η βελτίωση του παιχνιδιού του είναι ραγδαία.

Τρανό παράδειγμα στην εικόνα του και στην παρουσία του στο παρκέ είναι το πώς έχει δουλέψει το σώμα του και τις κινήσεις του στο καλάθι, ενώ το γεγονός ότι έχει βάλει για τα καλά στο προσωπικό του ρεπερτόριο και το σουτ από τη περιφέρεια μπορεί να εκτοξεύσει την κυριαρχία του στην Ευρώπη από τη θέση «5».

Εξάλλου, πλέον δεν αποτελεί είδηση το γεγονός πως ευστοχεί και μάλιστα έχει και το απόλυτο φέτος με 5/5 σε προσπάθειες τριών πόντων, ενώ η «μηχανική» του σουτ του παραπέμπει σε «stretch» 4αρι και όχι σε σέντερ. Όλο αυτό το διάστημα από την ημέρα που επέστρεψε στην Ευρώπη και στον Παναθηναϊκό από το ΝΒΑ δούλεψε πυρετωδώς στο σουτ του, κάτι που φαίνεται και από το mind range του τα τελευταία χρόνια, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτό με το τρίποντο δεν είχε ξανασυμβεί. Παρότι ήταν κοινό μυστικό ότι δουλεύει σκληρά πάνω στο σουτ του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παπαγιάννης είχε 0/9 τρίποντα σε 150 ματς ελληνικό πρωτάθλημα πριν το 4/4, 2 άστοχες προσπάθειες στο ΝΒΑ και 0/9 τρίποντα στην Ευρωλίγκα. Πλέον έχει πλέον στο μυαλό του (χωρίς να κάνει κατάχρηση των προσπαθειών) το σουτ από την περιφέρεια από τη κορυφή μετά από pop out καταστάσεις.

Το πρώτο βήμα ήταν να χάσει 16 κιλά, κάτι που έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εν συνεχεία να βελτιώσει τις κινήσεις του και το σουτ από μέση απόσταση και πλέον πάει σε άλλο επίπεδο με το σουτ τριών πόντων. Κάτω από το καλάθι έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστοι που μπορούσαν να τον κοντράρουν στην Ευρώπη και στην καλή του μέρα μπορεί να «καθαρίσει» οποιονδήποτε αντίπαλο. Και στις δυο πλευρές του παρκέ…

Ο 25χρονος αρχηγός του Παναθηναϊκού ξέρει καλά πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ακόμα πιο μοντέρνο ψηλό κάτι που ίσως του ανοίξει ξανά και την πόρτα του ΝΒΑ στο μέλλον, αλλά κυρίως θα του δώσει την δυνατότητα να ξεχωρίσει μέσα από τον σκληρό ανταγωνισμό της Ευρώπης. Το παράδειγμα του Μπρουκ Λόπες είναι ιδανικό για να περιγράψει τον στόχο του Παπαγιάννη, ενώ ένας τέτοιος ψηλός έχει ανοιχτή πόρτα και στο ΝΒΑ. Που αντικειμενικά και ο ίδιος ο παίκτης του έχει στο πίσω μέρος του μυαλό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ