Μπάγερν Μονάχου: Βρίσκει ρυθμό και «απειλεί» τον Ολυμπιακό

Μπάγερν Μονάχου: Βρίσκει ρυθμό και «απειλεί» τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στη Γερμανία κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, με τους Βαυαρούς να δείχνουν πως σιγά-σιγά βρίσκουν ρυθμό.

Η Μπάγερν Μονάχου θα βρεθεί απόψε (21.30) στον δρόμο του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι Ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν εύκολη αποστολή απέναντι σε ένα σκληρό σύνολο που στόχο έχει να μην κάνει τη ζωή εύκολη σε καμία ομάδα.

Οι Βαυαροί δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά τη σεζόν, έχοντας πέντε ήττες στα πέντε πρώτα παιχνίδια της λίγκας. Όμως στα τελευταία δύο ματς δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό, κάνοντας σερί νίκες απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Έφες, και την Άλμπα Βερολίνου.

Στο του Αντρέα Τρινκέρι μπορεί να ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους στην επίθεση, όμως στην άμυνα τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Ξέρουν να προστατεύουν την μπάλα από λάθη και να «καθαρίζουν» τα αμυντικά ριμπάουντ. Όμως πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, με τη χαμηλή παραγωγικότητα στο σκορ, την έλλειψη ομαδικότητας και την αστοχία.

Έτσι to10.gr σας παρουσιάζει την επόμενη αντίπαλο των Πειραιωτών και τι θα πρέπει να προσέξουν για να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από τη Βαυαρία.

Σκορ με δυσκολία και δημιουργία με το… κυάλι

Στα πρώτα πέντε της παιχνίδια η Μπάγερν σκόραρε μία φορά πάνω από 80 πόντους (81 με Αρμάνι), κάτι που δεν επέτρεψε να εκμεταλλευτεί την καλή της άμυνα. Οι παίκτες του Τρινκέρι μετρούν 73 πόντους μ.ο (15η), ενώ το Offensive Ratings τους (πόντοι ενεργητικό ανά 100 κατοχές) ανέρχεται στους 105,1 (14η). Κάτι που σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός παίξει καλή άμυνα θα τους δυσκολέψει πολύ.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι και οι ασίστ. Οι Βαυαροί έχουν θέμα στο να σκοράρουν μετά από τελική πάσα ή δεν δημιουργούν σωστά για να βρίσκουν εύκολα καλάθια. Κάτι που αποδεικνύουν και οι 12,1 ασίστ μ.ο (18η), αλλά και το ότι μόλις το 51,2% των πόντων της προέρχεται από πάσα. Ωστόσο, η Μπάγερν δεν κάνει πολλά λάθη με μόλις 10,7 ανά ματς (16η), ενώ μόλις 15,4% των επιθέσεών της οδηγείται σε λάθος. Συνεπώς η αναλογία ασίστ/λαθών βρίσκεται σε διαχειρίσιμα επίπεδα από την στιγμή που η μπάλα δεν μοιράζεται σωστά.

Η καλή άμυνα και η ιδιαιτερότητα με τα ριμπάουντ

Το όπλο των Βαυαρών αυτήν την στιγμή είναι η άμυνα. Και λόγο της χαμηλής παραγωγικότητας, αλλά και λόγο του χρόνου που χρειάζονται οι παίκτες για να δέσουν μεταξύ τους. Οι αντίπαλοι των Γερμανών σκοράρουν 77,1 πόντους ανά ματς (14η) ή αλλιώς το Defensive Rating είναι στους 112 πόντους (8η). Ενώ επιτρέπει το 62% των επιθέσεων να καταλήγει σε ασίστ (7η).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ριμπάουντ η Μπάγερν έχει μέσο όρο 22,4 αμυντικά (14η), όμως «καθαρίζει» το 72,4% (5η) των διαθέσιμων… σκουπιδιών στην άμυνά της. Η διαφοροποίηση έχει να κάνει με τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι παίκτες του Τρινκέρι δεν φαίνεται να τα κυνηγούν όσο τα αμυντικά. Δηλαδή οι αντίπαλοί τους κατεβάζουν το 74.5% των αμυντικών ριμπάουντ.

Τα δυνατά όπλα της Μπάγερν

Οι Γερμανοί στηρίζονται αρκετά στον ήδη υπάρχοντα κορμό τους έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον πρώην Ερυθρόλευκο, Οθέλο Χάντερ, που μετρά 8,4 πόντους και 4,6 ριμπάουντ. Επιπλέον σταθερές αξίες αποτελούν ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς με 8,6 πόντους και 2,4 ριμπάουντ, ο Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ με 8,6 πόντους και 4,4 ριμπάουντ, ο Κόρι Γουόλντεν με 6,7 πόντους και 2,2 ασίστ και ο πάντα επικίνδυνος Αντρέας Ομπστ με 7,9 πόντους που όμως σουτάρει με μόλις 31% σε έξι προσπάθειες από το τρίποντο.

Πρώτος σκόρερ πάντως είναι ο νεοφερμένος, Κάσιους Γουίνστον. Ο Αμερικανός μετρά 11,6 πόντους μ.ο, παρέα με 2,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ, σουτάροντας 43,6% δίποντο και 34,8% τρίποντο σε 3,7 προσπάθειες. Όμως ακόμα ψάχνεται σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που δείχνει και το 52,4% στο True Shooting% (το στατιστικό που μετρά την αποτελεσματικότητα των σουτ μαζί με τις βολές).

Συνοπτικά λοιπόν, η Μπάγερν είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα της και τις τελευταίες δύο αγωνιστικές φαίνεται να βρίσκει ρυθμό επιθετικά. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πιέσει την μπάλα μιας και η δημιουργία είναι χαμηλή για την ομάδα του Τρινκέρι. Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι δεν αναμένεται να έχουν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, ωστόσο θα χρειαστεί να δώσουν μεγάλες μάχες αν θέλουν να εξασφαλίσουν και δεύτερες ευκαιρίες στην επίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ