«Αιώνιοι» 2021 VS «αιώνιοι» 2022: Σταθερά σε τροχιά Final 4 ο Ολυμπιακός – Κάθε πέρσι και καλύτερα για Παναθηναϊκό

«Αιώνιοι» 2021 VS «αιώνιοι» 2022: Σταθερά σε τροχιά Final 4 ο Ολυμπιακός – Κάθε πέρσι και καλύτερα για Παναθηναϊκό

Τι δείχνει η βαθμολογία για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μετά τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές της Euroleague, σε σχέση με το ίδιο διάστημα την περσινή σεζόν.

Οι πρώτες οκτώ αγωνιστικές της Euroleague ολοκληρώθηκαν και μπορούμε να πούμε πλέον πως έχουμε μία πρώτη εικόνα για όλες τις ομάδες της διοργάνωσης. Όσον αφορά στους δύο «αιώνιους», που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα του οίκου μας, τα δεδομένα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Ο μεν Ολυμπιακός δείχνει ικανός για Final 4 και φέτος, ο δε Παναθηναϊκός μοιάζει σαν να συνεχίζει από εκεί που το άφησε πέρσι και αυτό μόνο καλό δεν είναι στην περίπτωσή του.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 6-2, όπως ακριβώς και πέρσι στο ίδιο διάστημα δηλαδή. Με τη μόνη διαφορά πως πέρσι έπαιρνε μεγάλη ώθηση από την έδρα του στην οποία είχε μόνο νίκες (6/6) στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές ενώ φέτος έχει 2/4 εντός αλλά το απόλυτο με 4/4 εκτός έδρας. Το εντυπωσιακό είναι πως φέτος οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξαν, με την Μπαρτσελόνα, αντίθετα με πέρσι που πανηγύρισαν το πρώτο τους «διπλό» στις 26 Νοεμβρίου με αντίπαλο την Αρμάνι.

Διαβάστε επίσης: Η ιδιαίτερη παράδοση που κάνει τον Ρονάλντο να… ονειρεύεται κούπα στο Κατάρ (pic)

Από την άλλη, στον Παναθηναϊκό θα λέγαμε πως είναι στο ίδιο έργο θεατές. Ρεκόρ 2-6 πέρσι, ρεκόρ 2-6 και φέτος, με τους «πράσινους» να βρίσκονται στα πολύ χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Τι κι αν το καλοκαίρι υπήρξαν ριζικές στην ομάδα; Άλλαξαν όλοι οι ξένοι, ήρθε νέος προπονητής, Παπαγιάννης και Μποχωρίδης είναι ουσιαστικά οι μόνοι που έμειναν αμετακίνητοι, αλλά βελτίωση δεν φαίνεται να υπάρχει.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο να γνωρίσει την πιο βαριά του ήττα στην Euroleague στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και… σώθηκε χάρη στον Γιώργο Καλαϊτζάκη που το «πάλεψε» μέχρι το φινάλε. Το αν έχασε βέβαια με 30 ή με 35 πόντους μικρή σημασία έχει στο τέλος της βραδιάς. Ουσιαστικά δεν αλλάζουν και πολλά.

Το μεγάλο θέμα για το «τριφύλλι» είναι η εικόνα που παρουσιάζει και σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στο όνομά του. Δεν είχε κανείς την απαίτηση να «χτυπήσει» Final 4. Ακόμη και η 8άδα έμοιαζε δύσκολη στο ξεκίνημα της σεζόν. Από αυτό μέχρι την κατάσταση που παρουσιάζει η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, υπάρχει όμως μία μεγάλη απόσταση.

Με 26 ματς να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου σαφώς και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα, ωστόσο είναι δεδομένο πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν κάθε λόγο να χαίρονται με αυτό που βλέπουν από την ομάδα τους, σε αντίθεση με εκείνους του Παναθηναϊκού που μόνο προβληματισμένοι μπορούν να είναι.

Η βαθμολογία πέρσι την 8η αγωνιστική (με τις ρωσικές ομάδες να είναι μέσα ακόμη):

Η βαθμολογία φέτος την 8η αγωνιστική:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ