Τζέιλεν Σμιθ: Ο No.1 κίνδυνος για τον Ολυμπιακό (vids)

Τζέιλεν Σμιθ: Ο No.1 κίνδυνος για τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο ηγέτης της Αλμπα Βερολίνου και ο Νο.1 κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού – Τα εντυπωσιακά στατιστικά του 28χρονου γκαρντ, που απειλεί τους Ερυθρόλευκους.

Αντίδραση και επιστροφή στις νίκες ψάχνει ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι με την Αλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ (21:00), για την 10η αγωνιστική της Euroleague.

Μια ομάδα, η οποία μπορεί να βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα έξι συνεχόμενες ήττες (3-6 ρεκόρ), αλλά αν την υποτιμήσεις θα το πληρώσεις ακριβά. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος στις δηλώσεις που έκανε για το αποψινό παιχνίδι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για ένα πολύ δύσκολο ματς.

Διαβάστε επίσης: Ομάδα έκπληξη για τον Ντε Λα Φουέντε

«Η Άλμπα είναι μια ομάδα που είναι πρώτη σε transition κατοχές, πρώτη σε transition πόντους, παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο, πασάρουν πολύ τη μπάλα και παρότι ξεκίνησαν με ένα καλό ρεκόρ, δεν είναι μια ομάδα που δεν προσπαθεί ή τα παρατάει. Να περιμένουμε, λοιπόν, όλοι ένα δύσκολο παιχνίδι», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η Άλμπα είτε μέσα είτε έξω παίζει με την ίδια ικανότητα και το ίδιο πλάνο. Μια ομάδα που πασάρει πολύ και πάντα δημιουργεί πρόβλημα. Έχει πολύ καλούς παίκτες. Όλα τα ματς της Ευρωλίγκας απαιτούν μεγάλη σωματική και πνευματική προσπάθεια για να μπορέσεις να κερδίσεις», τόνισε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει πολύ καλά ότι είναι… ζωτικής σημασίας για τον Ολυμπιακό, να περιορίσει το transition παιχνίδι της Αλμπα, αλλά και τη δράση του κομβικού και άκρως εντυπωσιακού στη φετινή σεζόν, Τζέιλεν Σμιθ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι το Νο.1 επιθετικό όπλο της γερμανικής ομάδας, με τον 28χρονο να αποτελεί κίνδυνο-θάνατο για τις αντίπαλες άμυνες. Χαρακτηριστικό ήταν το πρόσφατο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα (σ.σ ήττα με 88-84), όπου έπαιζε… μόνος του απέναντι στην περιφέρεια της σέρβικης ομάδας.

Ο 28χρονος είχε 23 πόντους, με 2/4 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 4/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα. Μια εμφάνιση με την οποία συγκέντρωσε 22 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης της Euroleague. Αυτό ήταν το δεύτερο παιχνίδι που πέτυχε 20+ πόντους στη φετινή διοργάνωση, καθώς σκοράρει 20 και στο ντέρμπι με την Μπάγερν Μονάχου (2/6 δίποντα, 4/6 δίποντα, 4/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 15 PIR).

Ο Αμερικανός έχει αγωνιστεί στα 6 από τα 9 παιχνίδια που έχει δώσει η Αλμπα φέτος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ, έχοντας μέσο όρο 14.2 πόντους, με 51.9% στα δίποντα, 34.1% στα τρίποντα, 70.6% στις βολές, 3.7 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 12.2 PIR.

Νούμερα που είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με την περσινή σεζόν, η οποία ήταν πρώτη του στην Euroleague. Συγκεκριμένα, πέρσι αγωνίστηκε σε 33 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με την Αλμπα Βερολίνου, έχοντας 8.3 πόντους, με 41.2% στα δίποντα, 31.7% στα τρίποντα και 93.7% στις βολές, 2.2 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 0.8 κλεψίματα και 6.6 PIR. Φέτος, είναι βελτιωμένος και εξελιχθεί στον ηγέτη της γερμανικής ομάδας.

Ο Τζέιλεν Σμιθ είναι ο πρώτος σκόρερ της γερμανικής ομάδας στην Euroleague, με τον δεύτερο Ταμίρ Μπλατ να έχει 10.3 πόντους, με τον Αμερικανό γκαρντ να έρχεται στο ΣΕΦ όντας σε εντυπωσιακή κατάσταση και να απειλεί τον Ολυμπιακό με την 4η ήττα του στη φετινή διοργάνωση (6-3). Ενας… πονοκέφαλος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος καλείται να περιορίσει τη δράση του Αμερικανού, προκειμένου οι Ερυθρόλευκοι να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Αλμπα και να επιστρέψουν στις νίκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ