Κώστας Παπανικολάου: Ένας θρύλος στα… χνάρια Σπανούλη και Πρίντεζη (vids)

Κώστας Παπανικολάου: Ένας θρύλος στα… χνάρια Σπανούλη και Πρίντεζη (vids)

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένας αρχηγός με τα όλα του, ο ιδανικός στη μετά Πρίντεζη και Σπανούλη εποχή στον Ολυμπιακό και το αποδεικνύει στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός δυο μέρες μετά την ήττα από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ αντέδρασε και πήρε μια σημαντική νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στην επικίνδυνη Άλμπα Βερολίνου με 86-76, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 7-3. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μια μεστή εμφάνιση, έκαναν τα απαραίτητα και έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα ολοκληρώνοντας τη «διαβολοβδομάδα» με θετικό πρόσημο.

Η γερμανική ομάδα δεν ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι δεν την πάτησαν και όλα πήγαν ιδανικά, με τον παίκτη που να αλλάζει τις ισορροπίες να είναι ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ απέδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι ο ιδανικός για να αναλάβει τα ηνία στην ομάδα στη μετά Πρίντεζη και Σπανούλη εποχή, κάνοντας για άλλη μια σεζόν τα πάντα μέσα στο παρκέ.

Στο παιχνίδι με την Άλμπα ήταν απολαυστικός στην επίθεση, ενώ όπως πάντα κάνει όλες τις δουλειές στην άμυνα. Ο ρόλος του είναι ηγετικός, όπως και η παρουσία και η φυσιογνωμία του στο παρκέ, ενώ κόντρα στη γερμανική ομάδα έκανε το καλύτερο ματς βάση στατιστικών στον φετινό «μαραθώνιο». Ο «Παπ» έβαλε τη σφραγίδα του στην επίθεση, με ένα ντεμαράζ στο δεύτερο μέρος, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 19 πόντους (5/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα) και 9 ριμπάουντ, ενώ και πάλι έκανε δεκάδες «δουλειές» που δεν καταγράφονται στη στατιστική.

Γενικότερα, ο Παπανικολάου κάνει… παπάδες τη φετινή σεζόν, είναι ο πιο εύστοχος παίκτης του Ολυμπιακού από μακρινή απόσταση με 50% ποσοστό, ενώ έχει ανεβάσει τα νούμερα του στα 23.5 λεπτά που αγωνίζεται περίπου.

Στα πρώτα δέκα ματς της χρονιάς στη Euroleague ο Παπανικολάου έχει 8.3 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ, νούμερα που είναι τα καλύτερα της καριέρας του, ενώ έχει καταφέρει στον ρόλο του αρχηγού να έχει δημιουργήσει μαζί με τον Μπαρτζώκα και τους συμπαίκτες του ένα εξαιρετικό και οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, κάτι που πάντα μετρούσε πολύ σε αυτό τον σύλλογο.

Η… τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα σε Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου είναι ιδανική και φαίνεται στην εικόνα του Ολυμπιακού αλλά και του ίδιου του «Παπ», ενώ και ο υπαρχηγός της φετινής ομάδας και μέλος του απίστευτου ελληνικού κορμού των προηγούμενων ετών, Κώστας Σλούκας ακολουθεί τα χνάρια των τριών, με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει σε πολύ καλά χέρια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ