Σε… MVP mode: Το απίστευτο στατιστικό του Βεζένκοφ (pic)

Σε… MVP mode: Το απίστευτο στατιστικό του Βεζένκοφ (pic)

Δεν... υπάρχει ο Σάσα Βεζένκοφ την εφετινή σεζόν. Απίθανα τα όσα καταφέρνει κάθε αγωνιστική στην Euroleague.

Είναι ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην Euroleague. Κάθε αγωνιστική, σκορπάει τον φόβο και τον τρόμο, κάνοντας σμπαράλια κάθε αμυντικό πλάνο. Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ασταμάτητος την εφετινή αγωνιστική περίοδο και οδεύει ολοταχώς για το βραβείο του MVP.

O φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» σαρώνει τα πάντα στον διάβα του, ισοπεδώνοντας όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά του. Ο Βούλγαρος παίκτης… τρελαίνει κόσμο και με τις εμφανίσεις του, οδηγεί εκ του ασφαλούς την αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 7-3 ο Ολυμπιακός, μια επίδοση που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Σάσα.

Ο Βεζένκοφ ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός και στη χθεσινή νίκη επί της Άλμπα, ολοκληρώνοντας το ματς του ΣΕΦ με 24 πόντους (6/6 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Ο 27χρονος είναι ο πιο καταλυτικός παίκτης του Ολυμπιακού, με ένα στατιστικό να αποτυπώνει τα όσα απίστευτα έχει καταφέρει στην εφετινή Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα, ο Βεζένκοφ έχει μέσο όρο 27,8 στο σύστημα αξιολόγησης (PIR) στα τελευταία 10 ματς της διοργάνωσης, κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο.

Μάλιστα, είναι τέτοια η εξέλιξη και η… εκτόξευση του φόργουορντ των «ερυθρολεύκων», που πριν από μόλις τρία χρόνια, ο μέσος όρος του ήταν αρνητικός!

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού κάνει πράγματα και θαύματα στα παρκέ της Euroleague, όντας συνεχώς σε beast mode. Είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στην Ευρώπη και ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με μέσο όρο 20.1 πόντους (πρώτος με 20.3 ο Κλάιμπερν της Εφές). Παράλληλα, ο Βεζένκοφ κάνει θραύση στον τομέα των ριμπάουντ και με 8.7 ανα ματς, είναι ο κορυφαίος σε αυτήν την στατιστική κατηγορία.

Πιο αποφασισμένος από ποτέ ο Σάσα Βεζένκοφ, στήνει… πάρτι σε όποιο παρκέ βρεθεί. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού «πετάει» και κλείνει το… μάτι στο βραβείο του MVP.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ