«Απειλεί» την Ευρωλίγκα ο Αταμάν: «Όταν γυρίσει ο Λάρκιν, θα πρέπει να μας φοβούνται»

«Απειλεί» την Ευρωλίγκα ο Αταμάν: «Όταν γυρίσει ο Λάρκιν, θα πρέπει να μας φοβούνται»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το κακό ξεκίνημα της Εφές και την... πόρτα του NBA.

Συχνά-πυκνά αρέσκεται να… προκαλεί ο Εργκίν Αταμάν. Πάντα οι δηλώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τον κόουτς της Εφές, αυτή τη φορά, να στέλνει «μήνυμα» μέσω του τηλεοπτικού δικτύου DAZN.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε στην εκπομπή «The Coaching Experience» και στάθηκε τόσο στο κακό ξεκίνημα της ομάδας στην Euroleague, όσο και στην απουσία του Σέιν Λάρκιν.

Παράλληλα, ο Τούρκος τεχνικός της Εφές αναφέρθηκε και στην προοπτική του NBA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αταμάν:

«Όλοι ξέρουν ότι είμαι ωραίος τύπος εκτός γηπέδων και ότι δεν έχω εγωισμό. Ο εγωισμός πρέπει να μένει στο γήπεδο, επειδή ακριβώς δουλεύουμε με παίκτες-σταρ που έχουν μεγάλο «εγώ».

Όταν, λοιπόν οι παίκτες σου αντιλαμβάνονται ότι είσαι δυνατός πνευματικά, σε πιστεύουν περισσότεροι. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν έχουν να κάνουν όλα με το μπάσκετ. Δεν μένουν όλα στο παρκέ. Έχουν να κάνουν κυρίως με το μυαλό. Πρέπει να το δείξεις ότι είσαι δυνατός πνευματικά» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του.

Για το κακό ξεκίνημα της Εφές στην EuroLeague, είπε: «Δεν αρχίσαμε καλά, θέλουμε να προκριθούμε στα playoffs. Μας λείπει ο Λάρκιν. Και γι’ αυτό ακριβώς δεν θέλω να μιλάω για συνεχόμενες νίκες. Όταν έχουμε όλους τους παίκτες, θα πρέπει να μας φοβούνται! Οι επιτυχίες μας τα προηγούμενα χρόνια ήλθαν με τον Λάρκιν και τον Μίτσιτς υγιείς».

Για το ενδεχόμενο να κοουτσάρει στο ΝΒΑ, δήλωσε: «Ήταν επιθυμία μου την προηγούμενη διετία. Νομίζω ότι έχω πετύχει τα πάντα στην Τουρκία και την Ευρώπη. Είμαι ο πρώτος Τούρκος προπονητής στα επαγγελματικά σπορ που έχω πετύχει αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη. Κέρδισα το FIBA Cup, το Σαπόρτα, το EuroCup, δυο φορές την EuroLeague. Έχω την αυτοπεποίθηση να κοουτσάρω μια ομάδα στο ΝΒΑ».

Παράλληλά, τόνισε πως: «Μου λένε: «Έλα να περάσεις μερικά χρόνια σαν βοηθός στο ΝΒΑ και μετά θα δούμε. Δεν είναι ρεαλιστικό για έναν προπονητή που έχει κερδίσει back-to-back τίτλους στην EuroLeague να γίνει βοηθός στο ΝΒΑ και να περιμένει! Αν ήμουν 40, μπορεί να το έκανα. Πλέον είμαι 56. Για μένα, δεν είναι ρεαλιστικό να μιλάω για το ΝΒΑ. Όμως είμαι πάντα ανοιχτός».

Θυμίζουμε, πως την Πέμπτη (1/12) η Εφές υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ