Το «Mission Impossible» του Τόμας Γουόκαπ (vids)

Το «Mission Impossible» του Τόμας Γουόκαπ (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ, το κομβικό ματς του Ολυμπιακού με την Εφές και η... επικίνδυνη αποστολή με τον Βασίλιε Μίτσιτς.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές Αναντολού (19:30, 1/12) στην Κωνσταντινούπολη για την 11η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα παιχνίδι αποδείξεων και για τις δυο ομάδες.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν στη φετινή διοργάνωση είναι σε ισοβαθμία στη δεύτερη θέση (ρεκόρ 7-3) και παλεύουν για το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Παράλληλα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζει πιθανότατα το καλύτερο μπάσκετ μέχρι στιγμής μαζί με τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, που είναι στην κορυφή (9-3 ρεκόρ).

Από την άλλη, οι δις πρωταθλητές Ευρώπης του Εργκίν Αταμάν δεν έχουν ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν, είναι στο 5-5 και στην 8η θέση και έχουν και απουσίες λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Ωστόσο, παραμένει μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και έχει τον κορυφαίο παίκτη στο ρόστερ της.

Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλιε Μίτσιτς, τον «δήμιο» των Πειραιωτών στον περσινό ημιτελικό στο Βελιγράδι που «σκότωσε» τον Ολυμπιακό με buzzer beater και έστειλε την Εφές στον τελικό και στην κατάκτηση του δεύτερου σερί ευρωπαϊκού. Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται να κλείσει, ή μάλλον καλύτερα να περιορίσει τον Σέρβο γκαρντ, αν θέλει να φύγει με το 5ο του διπλό από την Πόλη το βράδυ της Πέμπτης.

Το «κλειδί» για να το πετύχει αυτό είναι σε ακόμη ένα ματς ο Τόμας Γουόκαπ. Το «πολυεργαλείο» του Μπαρτζώκα και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς γκαρντ στην Ευρώπη και φυσικά στο ρόστερ των Πειραιωτών θα είναι αυτός που θα έχει το δύσκολο έργο με τον Μίτσιτς. Όπως είχε συμβεί δηλαδή και στα περσινά ματς, με τον Αμερικανό να στέκεται εξαιρετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια των παιχνιδιών.

Η επικίνδυνη αποστολή του Γουόκαπ με την επιτήρηση του Μίτσιτς έχει και τα θετικά της, καθώς ο Αμερικανός μπορεί να «φθείρει» στην επίθεση τον Σέρβο. Τόσο στο χαμηλό ποστ, όσο και μέσα από συνεργασίες πικ εντ ρολ ο Γουόκαπ μπορεί να κάνει τη διαφορά και να προβληματίσει πολύ τον Σέρβο.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει μαγικά τη σεζόν, είναι ο πρώτος σε κλεψίματα σε όλη τη Euroleague με 2,4 ανά ματς, αλλά κόντρα στην τούρκικη ομάδα θα έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή. Στον περσινό τελικό με τον Μίτσιτς τα πήγε αρκετά καλά, όμως στην τελευταία φάση ο Σέρβος δεν συγχώρησε την αλλαγή στο μαρκάρισμα και σκόραρε για τρεις στην εκπνοή μπροστά στον Σάσα Βεζένκοφ, αποκλείοντας τους Πειραιώτες.

Ο Μπαρτζώκας λοιπόν δεν αποκλείεται να προτιμήσει ο Γουόκαπ να μην αλλάζει απέναντι στον Σέρβο παιχταρά και να είναι σαν… βδέλλα πάνω του, έτσι ώστε να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τυχόν miss match. Η μόνο αλλαγή σε σκριν η σε κατάσταση δυο εναντίον δυο θα μπορούσε να είναι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος είναι επίσης εξαιρετικός αμυντικός. Μάλιστα, είναι πιθανό ο Έλληνας φόργουορντ να αναλάβει και εκείνος το μαρκάρισμα του Μίτσιτς μέσα στο ματς, ανάλογα και το πως θα λειτουργήσει ο Γουόκαπ.

Γενικότερα, ο Μπαρτζώκας αν θέλει να κυνηγήσει ακόμη μια εκτός έδρας νίκη θα πρέπει πρώτα από όλα να περιορίσει τον Σέρβο και εν συνεχεία τον Γουίλ Κλάιμπερν. Αν το πετύχει αυτό τότε οι πιθανότητες νίκης στην Πόλη θα έχουν αυξηθεί κατά πολύ…

Τα στατιστικά του Γουόκαπ τη φετινή σεζόν 

Δείτε τον ημιτελικό και το σουτ του Μίτσιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ