Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Βεζένκοφ… (vids)

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Βεζένκοφ… (vids)

Τι κι αν ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στην Πόλη από την Εφές, ο Σάσα Βεζένκοφ συνεχίζει να κάνει... όργια και να καταγράφει ένα μυθικό στατιστικό στα 11 ματς των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε από την Εφές στην Πόλη το βράδυ της Πέμπτης με 82-71, όμως σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Σάσα Βεζένκοφ έδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος φόργουορντ στη Euroleague.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ των ερυθρόλευκων είχε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση, η άμυνα της τούρκικης ομάδας δεν μπόρεσε να τον περιορίσει και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει ακόμη ένα διπλό τη φετινή σεζόν, αφού στο δεύτερο ημίχρονο υπέστη «μπλακ άουτ», η Εφές τα έβαλε όλα και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, ρίχνοντας τους νταμπλούχους Ελλάδας για πρώτη φορά εκτός τετράδας…

Όσον αφορά τον Βεζένκοφ, ήταν εξαιρετικός, αλλά όχι αρκετός για να αποφευχθεί η ήττα από τους δις πρωταθλητές Ευρώπης. Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού είχε 18 πόντους με 7/15 εντός πεδιάς (4/6 δίποντα, 3/9 τρίποντα), 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως αν και έμεινε χαμηλά στη στατιστική, πέραν των πόντων, είχε πολύ καλή παρουσία και ταυτόχρονα κατάφερε να διατηρήσει και το ανεπανάληπτο στατιστικό που έχει από την αρχή της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο Βεζένκοφ έχει το αδιανόητο του να είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα 8 από τα 11 ματς που έχει δώσει στη Euroleague, ενώ στα 7 εξ αυτών είναι και πρώτος σκόρερ σε όλο το παιχνίδι. Φυσικά πρόκειται για μυθική επίδοση που δείχνει γιατί βγήκε MVP τον Νοέμβριο στη Euroleague και γιατί είναι φαβορί για το βραβείο του πολυτιμότερου στην κανονική διάρκεια.

Μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι στα 11 αυτά ματς δεν έχει βάλει ποτέ κάτω από 13 πόντους, κάνει την επίδοση ακόμη πιο εντυπωσιακή. Όσον αφορά τα μόλις τρία ματς που δεν έχει καταφέρει να βγει πρώτος σκόρερ, είναι οι ήττες από Μονακό και Μακάμπι και η ευρεία νίκη επί της Παρτιζάν που είχε λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Και σε αυτά τα παιχνίδια όμως ήταν καταλυτικός, αφού αν και στη Μονακό πρώτος σκόρερ στο ματς ήταν ο Τζέιμς και του Ολυμπιακού ο Σακίλ ΜακΚίσικ με 15 πόντους, ο Σάσα είχε 13.

Στο εντός έδρας με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Κώστας Σλούκας είχε 17 πόντους και εκείνος έμεινε στους 15, ενώ στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 21 πόντους, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να έχει 17 πόντους. Με λίγα λόγια όσα κάνει ο Βεζένκοφ τη φετινή χρονιά απλά δεν έχουν προηγούμενο, η διάρκεια που έχει είναι απίστευτη, όπως και η συνέπεια και η ευστοχία, για αυτό και είναι πρώτο φαβορί για το βραβείο του MVP, παρότι έχει ακόμη 32 αγωνιστικές.

Τα 8 παιχνίδια που έχει βγει πρώτος σκόρερ ο Βεζένκοφ:

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 70-80, 20 πόντοι
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 90-80, 23 πόντοι
Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 87-89, 23 πόντοι
Μπασκόνια – Ολυμπιακός 92-97, 26 πόντοι
Ολυμπιακός – Βαλένθια 82-83, 20 πόντοι
Μπάγερν – Ολυμπιακός 71-82, 20 πόντοι
Ολυμπιακός – Άλμπα 86-76, 24 πόντοι
*Εφές – Ολυμπιακός 82-71, 18 πόντοι

*Δεν ήταν πρώτος σκόρερ του ματς, ήταν ο Κλάιμπερν με 24 πόντους

Τα τρία ματς που δεν είναι πρώτος σκόρερ

Ολυμπιακός – Μονακό 76-81
ΜακΚίσικ 15 πόντους
Βεζένκοφ 13 πόντους

Ολυμπιακός – Παρτιζάν 87-58
Σλούκας 17 πόντους
Βεζένκοφ 15 πόντους

Μακάμπι – Ολυμπιακός 90-84
Λαρεντζάκης 21 πόντους
Βεζένκοφ 17 πόντους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ