Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 67-81: Σάρωσαν το Κάουνας με εντυπωσιακό Γουίλιαμς οι «πράσινοι»

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 67-81: Σάρωσαν το Κάουνας με εντυπωσιακό Γουίλιαμς οι «πράσινοι»

Εξαιρετικός ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολα το «διπλό» επί της Ζαλγκίρις κάνοντας την 3η σερί νίκη του.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ζαλγκίρις με 81-67 στο Κάουνας για την 11η αγωνιστική της Euroleague και πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και δεύτερη εκτός έδρας. Κορυφαίος ο Ντέρικ Γουίλιαμς με 25 πόντους, εξαιρετική εμφάνιση και από τον Ντουέιν Μπέικον με 19π. Οι «πράσινοι» άντεξαν στην αντεπίθεση των Λιθουανών στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο και πήραν ένα πολύ σημαντικό «διπλό».

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Γουόλτερς, Π. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη την αναμέτρηση και έδειξε από νωρίς τη διάθεσή του να πιέσει στην άμυνα και να εξαναγκάσει τους Λιθουανούς σε λάθη. Μετά από δύο γρήγορα καλάθια του Χέιζ στα οποία απάντησε ο Γουίλιαμς, οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα σερί 2-14 για προηγηθούν με διψήφια διαφορά με τους Μπέικον και Γουόλτερς να καθοδηγούν την επίθεση, αλλά και με μια γενικότερη καλή λειτουργία και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι γηπεδούχοι από την άλλη είχαν πολύ κακά ποσοστά κυρίως πίσω από τα 6,75μ. κατάφεραν να μειώσουν στους 7 (11-18) μετά από ένα τάιμ άουτ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πάτησε ξανά γκάζι κι έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +14 (13-27).

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ατομικό ο Μαρσέλο, πρόβλημα με Λάιντνερ (pics)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προηγείται σταθερά με καλή διαφορά η οποία μάλιστα έφτασε και τους 18 πόντους. Η Ζαλγκίρις έβγαλε κάποια αντίδραση κυρίως με σουτ του Έβανς, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν με σχετική άνεση το προβάδισμα. Οι Λιθουανοί μείωσαν στους 12 (28-40), ο Παναθηναϊκός όμως με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Γουίλιαμς κι ένα δύο βολές του Πονίτκα σχεδόν σε νεκρό χρόνο, πήγε στα αποδυτήρια στο +16 (28-44).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά, το τάιμ άουτ του Ντέγιαν Ράντονιτς ωστόσο σε εκείνο το σημείο έβαλε και πάλι σε τάξη τους παίκτες του οι οποίοι ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στους 18 (54-36, 25′). Οι Λιθουανοί συνέχισαν να παλεύουν και έκαναν τη μεγάλη τους αντεπίθεση τρέχοντας ένα σερί 12-0 με μεγάλα σουτ και βάζοντας στην εξίσωση τον κόσμο του έδειξαν να επιστρέφουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο -7 (53-60).

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου η Ζαλγκίρις μείωσε στους τέσσερις (58-62), οι παίκτες του Παναθηναϊκού όμως έδειξαν συγκέντρωση και με τους Μπέικον και Γουίλιαμς να πετυχαίνουν μεγάλα καλάθια κατάφεραν να αποκτήσουν ξανά μια διαφορά ασφαλείας, φτάνοντας μάλιστα και στο +12 (77-65) 2.50″ πριν το φινάλε. Από εκείνο το σημείο μέχρι και την κόρνα της λήξης ο Παναθηναϊκός προστάτευσε το προβάδισμά του και το τελικό 67-81 του έδωσε την, τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση και τρίτη συνεχόμενη.

Τα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ