Η «ασπίδα» του Μπαρτζώκα στους νέους… (vids)

Η «ασπίδα» του Μπαρτζώκα στους νέους… (vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, οι «νέοι» που ανεβαίνουν» και η... ασπίδα του Έλληνα τεχνικού για την ποιότητα τους και τον χρόνο προσαρμογής

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια ανεπανάληπτη εμφάνιση στο ΣΕΦ κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια και τη διέλυσε με 117-71 στην πιο εμφατική βραδιά του στην ιστορία της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν… θρύψαλα την άμυνα της ιταλικής ομάδας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας «κατατρόπωσε» τον Σέρτζιο Σκαριόλο στη «μάχη» των πάγκων», ενώ τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών πήγαν εξαιρετικά και δείχνουν ότι ανεβαίνουν.

Ο κορυφαίος εξ αυτών στο παιχνίδι με τη Βίρτους ήταν ο Άλεκ Πίτερς που είχε 15 πόντους στο season high του, ενώ από 9 πόντους σκόραραν οι Αϊζάια Κάνααν και Ταρίκ Μπλακ. Ο έτερος της τετράδας των παικτών που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι (πλην του Τζορτζ Πάπας που έχει συμπληρωματικό δώρο) ήταν ο Τζόελ Μπολομπόι που πέτυχε 5 πόντους, αλλά είχε κι αυτός μια πολύ καλή παρουσία.

Ο Μπαρτζώκας έμεινε πολύ ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες του, άφησε πολύ ώρα στο παρκέ τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα, ενώ απάντησε και στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με αυτούς και τα σενάρια που ακούγονται για μεταγραφές, αποχωρήσεις κλπ. βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Έλληνας τεχνικός όπως θα δείτε και στα λεγόμενα του ύψωσε… ασπίδα προστασίας στους παίκτες του και την ίδια ώρα έβαλε τέλος στα όσα ακούγονται τόσο για τον Ταρίκ Μπλακ αλλά και για τον Αϊζάια Κάνααν. Συγκεκριμένα, ο ο Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε ότι είναι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος με τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι και ότι δεν υπάρχει λόγος να λέγονται και να γράφονται υπερβολές.

Ακόμα, μίλησε για τις δυο οπτικές που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη νοοτροπία στην Ελλάδα, ενώ πέρα από το ότι είναι ευχαριστημένος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλό μπάσκετ και είναι κοινά αποδεκτό αυτό, αλλά και πως οι «νέοι» έχουν πολύ ποιότητα, αλλά επειδή οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα συμπαγές σύνολο χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο προσαρμογής, προκειμένου να εγκλιματιστούν… Ο Μπαρτζώκας στηρίζει τις επιλογές του και το δείχνει και μέσα στα παιχνίδια του και εκτός από αυτά.

Οι δηλώσεις του μετά το ματς:

«Υπάρχουν δυο οπτικές. Η μια είναι η συνήθης γκρίνια που υπάρχει στη φυλή μας, εμείς οι Έλληνες ψάχνουμε να βρούμε κάθε φορά το αρνητικό. «Κάνω σφιχτό rotation, δεν κάνω σφιχτό rotation», «δεν έπαιξε ένας παίκτης καλά, έχουμε πρόβλημα». Θα ήθελα να βλέπω μόνο τη θετική πλευρά. Έχουμε μια ομάδα που κατά γενική ομολογία παίζει καλό μπάσκετ. Το πιστεύουν και οι προπονητές στην Ευρώπη για το μπάσκετ που παίζουμε. Ας μείνουμε σε αυτό. Όλοι έχουν ποιότητα. Το πρόβλημα για τους νέους παίκτες στην ομάδα είναι ότι έρχονται σε ένα συμπαγές σύνολο, ίσως χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο καμιά φορά να κάνουν το παιχνίδι τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις κινήσεις που κάναμε».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ