Μπλακ στο «10»: «Είμαστε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague – Καταπληκτικοί οι οπαδοί μας»

Μπλακ στο «10»: «Είμαστε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague – Καταπληκτικοί οι οπαδοί μας»

Ο Ταρίκ Μπλακ μίλησε στο «10» και αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπολόνια, στον ρόλο του, στους στόχους της ομάδας, αλλά και στη στήριξη του κόσμου..

Ο Ολυμπιακός ήταν «διαστημικός» απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ, ισοπεδώνοντας του Ιταλούς με 117-71, για την 12η αγωνιστική της Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πολλούς πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ταρίκ Μπλακ, έχοντας πολύ καλή παρουσία, ειδικά στο σημείο που ο Ολυμπιακός έχτισε τη μεγάλη διαφορά του, νωρίς στο ματς, τελειώνοντας με 9 πόντους (4/4 δίποντα) σε σχεδόν 11′ παιχνιδιού.

Ο Αμερικανός σέντερ των νταμπλούχων Ελλάδας, μίλησε στο «10» μετά το τέλος του αγώνα, για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, το γεγονός πως ο ίδιος αρχίζει και βρίσκει περισσότερο αγωνιστικό ρυθμό αλλά και τη νοοτροπία των «ερυθρόλευκων» για το που μπορούν να φτάσουν μέσα στη διοργάνωση.

Όσα δήλωσε ο Μπλακ στο «10»:

Για τη σαρωτική νίκη και αν οι παίκτες ήθελαν να στείλουν ένα «μήνυμα» μετά την ήττα από την Εφές:

«Δεν ήταν αυτή ακριβώς η νοοτροπία. Το αποτέλεσμα ήταν που το κάνει να φαίνεται έτσι. Η νοοτροπία που είχαμε ήταν να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα σκοράρουμε 117 πόντους, όπως κάναμε, αλλά σημασία έχει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ τη μεγάλη διαφορά που πήρε, κάτι που είχε συμβεί σε προηγούμενα παιχνίδια:

«Ναι αυτό είναι κάτι που το δουλεύουμε και το έχουμε συζητήσει. Χαίρομαι που δείξαμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε κυριαρχικοί στο παιχνίδι μας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε σε βάθος χρόνου και να «τελειώνουμε» τα παιχνίδια, αν θέλουμε να έχουμε προσδοκίες για να φτάσουμε στο καλύτερο επίπεδο που μπορούμε».

Για την πολύ καλή παρουσία του στο ματς και το αν νιώθει πιο σίγουρος όσο περνάει ο καιρός:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είναι η αυτοπεποίθηση αυτό που μου λείπει αλλά ο ρυθμός. Αγωνίζομαι εδώ και 9 με 10 χρόνια πλέον. Όταν πηγαίνεις σε μια καινούρια ομάδα πρέπει να μάθεις πως είναι ο προπονητής, οι συμπαίκτες σου. Έπρεπε να προσαρμοστώ στην επιστροφή μου στην Ευρώπη και επιπλέον είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά. Ήρθαμε στην Ελλάδα και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να βρούμε τους ρυθμούς μας. Σε αυτό το σημείο πλέον στην καριέρα μου, ξέρω ποιος είμαι και το πιο σημαντικό για μένα είναι να βγαίνω εκεί έξω και να βοηθάω την ομάδα».

Για τη δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε την Τρίτη:

«Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, το περιμένουμε. Πιστεύω πως κι εμείς είμαστε από τις κορυφαίες ομάδες και θα δούμε τι θα συμβεί. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον σαν αγώνας. Το σίγουρο είναι πως θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό και αν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, πιστεύω πως στο τέλος της βραδιάς θα είμαστε χαρούμενοι».

Για την αναγνώριση που παίρνει ο Ολυμπιακός από άλλες ομάδες και το που θεωρεί εκείνος πως πρέπει να στοχεύει η ομάδα:

«Σαν παίκτης, προφανώς δεν μπορώ να μιλήσω για όλους, εγώ αλλά και ολόκληρος ο οργανισμός της ομάδας, σε αυτό το σημείο σκεφτόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι, να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε. Νομίζω πως αυτό είναι πιο σημαντικό από το να στοχεύεις μακριά. Αν είσαι η καλύτερη ομάδα και κάνεις σωστά αυτά που πρέπει να κάνεις, πιθανότατα θα κατακτήσεις το τρόπαιο. Δεν χρειάζεται να επικεντρώνεσαι από τώρα εκεί γιατί αν κοιτάς πολύ μακριά, δεν δίνεις προσοχή στη στιγμή και εκεί την πατάς. Οι στιγμές είναι που σε οδηγούν ως τον τίτλο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε ματς».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τη στήριξη που δίνει στην ομάδα:

«Είναι καταπληκτικοί. Σίγουρα μας βοήθησαν πολύ και στο να κερδίσουμε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να ξεπεράσουμε αυτήν τη δοκιμασία. Τους είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή τους, είναι κομμάτι της οικογένειάς μας και της ομάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ