Ολυμπιακός: Ποιοι παίκτες έδειξαν ότι μπορούν να βγουν μπροστά… (vids)

Ολυμπιακός: Ποιοι παίκτες έδειξαν ότι μπορούν να βγουν μπροστά… (vids)

Το απόλυτο μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βίρτους και οι ερυθρόλευκοι που έδειξαν ότι μπορούν να «λάμψουν»...

Ο Ολυμπιακός έκανε… θρύψαλα τη Βίρτους Μπολόνια για τη 12η αγωνιστική της Euroleague στο ΣΕΦ, επικρατώντας με το τρομακτικό 117-71, σε μια μοναδική παράσταση από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μυθικό παιχνίδι στα όρια του… τέλειου και όλοι οι παίκτες της 12αδας… οργίασαν, με τον Έλληνα τεχνικό να βλέπει να βγαίνουν μπροστά παίκτες που στα προηγούμενα ματς δεν το έκαναν.

Μπορεί από την αρχή της χρονιάς να τραβάνε «κουπί» οι περσινοί παίκτες στο ερυθρόλευκο ρόστερ, όμως στο ματς με τη Βίρτους φάνηκε ότι μπαίνουν για τα καλά στο κλίμα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, ο Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε για αρκετή ώρα τους Άλεκ Πίτερς, Τζόελ Μπολομπόι, Ταρίκ Μπλακ και Αϊζάια Κάνααν και άπαντες τα πήγαν περίφημα. Ο πρώτος ήταν εξαιρετικός στην επίθεση έχοντας 15 πόντους και 4 ριμπάουντ στο season high του, ενώ και οι Κάνααν και Μπλακ ήταν σημαντικοί και έκαναν καλή εμφάνιση έχοντας από 9 πόντους και τον Μπολομπόι να σκοράρει 5 πόντους.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ του στον 21ο αιώνα και όσο περνάει ο καιρός έρχεται και περισσότερο «δέσιμο» μέσα στο παρκέ, ενώ μπαίνουν για τα καλά στο «κόλπο» οι νέοι. Το δήλωσε εξάλλου και ο ίδιος ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, λέγοντας ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, ενώ υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι η ομάδα έχει από πέρσι έναν βασικό κορμό αναγκάζει τους νέους παίκτες να χρειαστούν παραπάνω χρόνο.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο βάθος και ο Μπαρτζώκας έχει διανείμει τους ρόλους ιδανικά, κάτι που δίνει τη δυνατότητα να βγει ο οποιοσδήποτε μπροστά και να «καθαρίσει» ένα ματς. Στην αναμέτρηση με την Μπολόνια φάνηκε ότι τόσο ο Πίτερς, αλλά και οι Κάνααν και Μπλακ μπορούν να «λάμψουν» και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Και δεν είναι μόνο τα όσα προσέφεραν στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και η ενέργεια και το πάθος που έδειξαν και στην άμυνα. Ειδικά ο Πίτερς έκανε μεγάλο ματς και δείχνει να έχει αποδεχτεί και τον ρόλο του, αλλά και τον χρόνο συμμετοχής που παίρνει και παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος.

Κάτι που φυσικά ισχύει και με τον Κάνααν, με τον Αμερικανό γκαρντ να έχει αφήσει πίσω του τις αδιάφορες εμφανίσεις και να είναι και αυτός ιδιαίτερα ενεργός και θετικός στα τελευταία ματς. Και αυτό δίνει πέρα από μια έξτρα λύση που έλειπε στην περιφέρεια και μια ασφάλεια ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ότι ο Κάνααν μπορεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα αν χρειαστεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ