Παναθηναϊκός: Ο Γουίλιαμς επιστρέφει στη Βαλένθια άλλος παίκτης (vids)

Παναθηναϊκός: Ο Γουίλιαμς επιστρέφει στη Βαλένθια άλλος παίκτης (vids)

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague επί ισπανικού εδάφους, με στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Βαλένθια για τη 13η αγωνιστική της Euroleague, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα δώσει αυτήν την εβδομάδα στην Ισπανία και με οδηγούς τους Ντέρικ Γουίλιαμς και Ντουέιν Μπέικον θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και στις νίκες.

Για πρώτη φορά από τη σεζόν 2019-2020 ο Παναθηναϊκός μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τους δύο Αμερικανούς να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη βελτίωση του «τριφυλλιού». Για τον Γουίλιαμς μάλιστα το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς θα επιστρέψει στη La Fonteta, μετά τη σεζόν 2020-2021 όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα των «νυχτερίδων».

Διαβάστε επίσης: Τρεις καρδιές για τον Πελέ

Οι Ισπανοί από την άλλη μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία τους πέντε ματς, αυτή απέναντι στην Παρτιζάν την 11η αγωνιστική. Στα καλά νέα για τη Βαλένθια, ο Κρις Τζόουνς επιστρέφει στη δράση και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τους πράσινους. Ο Τζόουνς ηγείται της Βαλένθια σε σκοράρισμα (14,4), ασίστ (4,8), κλεψίματα (1,8) και PIR (17,6).

Σημείο κλειδί για την αναμέτρηση είναι το κατά πόσο θα καταφέρουν οι Ισπανοί να περιορίσουν, όχι μόνο τους δύο Αμερικανούς αλλά και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Οι Ντούμπλιεβιτς και Ριβέρο θα επωμιστούν το ματσάρισμα με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και θα επιδιώξουν όχι μόνο να τον συγκρατήσουν επιθετικά, αλλά και να του δημιουργήσουν προβλήματα στην άλλη άκρη του παρκέ, βγάζοντάς τον από το «ζωγραφιστό».

Η απάντηση στον Γουίλιαμς

Το «όπλο» των Ισπανών απέναντι στον Ντέρικ Γουίλιαμς ακούει στο όνομα Βίκτορ Κλαβέρ. Ο 34χρονος φόργουορντ είναι ένας πολύ ευέλικτος παίκτης, ικανός να παίξει άμυνα, να επιτεθεί κατά μέτωπο, να σουτάρει την μπάλα από μακριά και να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του ιδανικά. Φέτος σουτάρει την μπάλα με πραγματικά υψηλά ποσοστά (76,5% δίποντα, 43,3% τρίποντα) απόψε όμως θα χρειαστεί να ενισχύσει και την άμυνα, απέναντι στον Γουίλιαμς, που διανύει εξαιρετική σεζόν με «τριφύλλι» και εξελίσσεται σε παράγοντα πολλών αγώνων.

Ο Γουίλιαμς από την άλλη, που αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του, έχει μέσο όρο 15,2 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και PIR 15,8, όλες κορυφαίες επιδόσεις στην καριέρα του και είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσει και σήμερα να δείξει το ίδιο πρόσωπο και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ