Τρεις καρδιές για τον Πελέ

Τρεις καρδιές για τον Πελέ

Στον απόηχο του αποκλεισμού της Βραζιλίας από το Μουντιάλ του Κατάρ και την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Τίτε, η CONMEBOL έκανε μια ιδιαίτερη πρόταση στην ομοσπονδία της χώρας.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL), προχώρησε σε μία επαναστατική πρόταση προς την αντίστοιχη βραζιλιάνικη, έχοντας την ιδέα να αντικατασταθούν τα τρία από τα πέντε αστέρια στη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, με τρεις καρδιές, προς τιμήν του θρυλικού Πελέ.

Την πρόταση έκανε ο ισχυρός άνδρας της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, στα πλαίσια μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ, για το «Μαύρο Διαμάντι». Η έμπνευση της ιδέας έχει να κάνει φυσικά με το γεγονός πως ο Πελέ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα αλλά και το ότι κατάγεται από μία πόλη με ονομασία Τρες Κορασόες (Τρεις Καρδιές).

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην Αγγλία: Πού τα… ρίχνουν για τη νέα αποτυχία στο Μουντιάλ

Από πλευράς CBF (βραζιλιάνικης ομοσπονδίας), ο εκ των αντιπροέδρων, Φερνάντο Σάρεϊ απάντησε πως μία τέτοια ενέργεια συνιστά μεγάλη αλλαγή και για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το καταστατικό της ομοσπονδίας, υποσχέθηκε ωστόσο πως θα αξιολογήσουν την πρόταση.

Πάντως το φλέγον ζήτημα αυτήν τη στιγμή στο εσωτερικό της CBF, είναι η εύρεση νέο ομοσπονδιακού τεχνικού, μετά την αποχώρηση του Τίτε, εξαιτίας του οδυνηρού αποκλεισμού από την Κροατία. Αρκετά είναι τα ονόματα που έχουν ήδη ακουστεί με πρώτο στη σχετική λίστα να είναι εκείνο ενός παλιού γνώριμου στην Ελλάδα, του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα. Σε σχετική δημοσκόπηση, ο προπονητής της Παλμέιρας αναδείχθηκε πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου με 32.87%, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 32.42%.

Άλλα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα ή έχουν αναφερθεί από τον Τύπο της χώρας είναι ο Γιόακιμ Λεβ, ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο Τόμας Τούχελ και ο Λουίς Ενρίκε.

Το άλλο θέμα που απασχολεί αρκετά τους Βραζιλιάνους είναι η παραμονή ή όχι του Νεϊμάρ στην εθνική. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, δήλωσε μέσα από τα social media, κατεστραμμένος ψυχολογικά μετά τον αποκλεισμό και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την παρουσία του στη «Σελεσάο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ