Ο Κάνααν έχει γυρίσει τον… διακόπτη (vids)

Ο Κάνααν έχει γυρίσει τον… διακόπτη (vids)

Ο Αϊζάια Κάνααν έχει βγει μπροστά στα τελευταία ματς του Ολυμπιακού, είναι συνεχώς σε ανοδική πορεία και «λύνει» τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» άλλη μια φορά τη φετινή σεζόν στη Euroleague και γνώρισε την ήττα στη Γαλλία από τη Βιλερμπάν με 77-75, σε ένα ματς όπου είχε φτάσει να προηγηθεί ακόμη και με 20 πόντους.

Οι ερυθρόλευκοι όπως συνηθίζουν σε κάποια ματς τη φετινή χρονιά, είχαν ένα απίστευτο «μπλακ άουτ» που έφτασε να τους στοιχίσει το παιχνίδι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε στην τρίτη περίοδο τους παίκτες του να έχουν απωλέσει τη διαφορά που είχαν χτίσει με κόπο, το ματς έγινε αναπόφευκτα θρίλερ και τελικά κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, με τη Βιλερμπάν να είναι αυτή που το έβαλε και πήρε τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο ήταν εντυπωσιακός θυμίζοντας κάτι από Βίρτους Μπολόνια και Φενέρμπαχτσε, ενώ ο Έλληνας τεχνικός είδε σε ακόμη ένα ματς τον Αϊζάια Κάνααν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός γκαρντ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να «τραβήξει» κουπί στην επίθεση, έχει βγει μπροστά στα τελευταία ματς και δικαιώνει τον Μπαρτζώκα για τη στήριξη του μετά την εμφατική νίκη επί της Βίρτους, όπου είχε δηλώσει ότι στηρίζει όλες τις φετινές μεταγραφές.

Ο Κάνααν όπως και όλοι οι νέοι χρειάζονταν και χρειάζονται χρόνο για να εγκλιματιστούν με το σύνολο και να νιώθουν άνετα, με τον Κάνααν εδώ και μερικές εβδομάδες να έχει γυρίσει τον διακόπτη και να είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό.

Το έδειξε εξάλλου και στο «Αστρομπάλ» όπου είχε εξαιρετική παρουσία ολοκληρώνοντας το ματς με 14 πόντους σε 18:44 λεπτά συμμετοχής. Ο Κάνααν γενικότερα εδώ και τρεις βδομάδες περίπου έχει ανεβάσει ρυθμούς και φαίνεται από τα παιχνίδια που κάνει.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Προμηθέα για την Basket League πριν από τρεις αγωνιστικές, ο Αμερικανός σκόραρε 13 πόντους,  ενώ με τον Παναθηναϊκό είχε 8 σε 23 λεπτά. Ακολούθησε το ματς με την Μπολόνια με τον 31χρονο να έχει 6 πόντους σε 17 λεπτά.

Από εκεί και πέρα όμως ο Κάνααν έχει πάρει «φωτιά» έχει αποκτήσει ρυθμό και στα δυο τελευταία χρονικά ματς κάνει… παπάδες. Κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα είχε 17 πόντους, ενώ χθες σημείωσε 14 πόντους. Γενικότερα, ο Αμερικανός φαίνεται να βρίσκει το χέρι του σιγά σιγά και το κάνει την κατάλληλη στιγμή. Τώρα που ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ακόμη «πόλο» στην επίθεση, ο Κάνααν είναι εδώ και δικαιώνει τον Μπαρτζώκα για την ιδιαίτερη επιλογή του το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ