Γιατί ο Ολυμπιακός κρατάει στο χέρι του το πλεονέκτημα έδρας…

Γιατί ο Ολυμπιακός κρατάει στο χέρι του το πλεονέκτημα έδρας…

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε από τη Βιλερμπάν, να είναι εκτός τετράδας μετά από 14 ματς, όμως είναι στο χέρι του να «αρπάξει» το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί και φέτος μια εξαιρετική σεζόν στη Euroleague, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια κακή ήττα στη Γαλλία από τη Βιλερμπάν, αλλά και παρότι έχει σε αρκετά ματς σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του.

Οι ερυθρόλευκοι σε γενικές γραμμές έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο, είναι κοινά αποδεκτό και από τους αντιπάλους τους ότι έχουν κάνει βήμα μπροστά σε σχέση με πέρσι και είναι ομάδα Final Four, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως παίζει το καλύτερο μπάσκετ συνολικά σε αυτό τον πρώτο γύρο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως έχει ρεκόρ 9-5, που είναι τουλάχιστον αξιόλογο, αλλά αυτή τη στιγμή τον διατηρεί εκτός οκτάδας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι είναι πολύ ανταγωνιστική η διοργάνωση, αλλά και γιατί οι Πειραιώτες έχουν χάσει σημαντικά ματς στον πόντο ή στο σουτ (Βιλερμπάν, Βαλένθια, Μονακό).

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως ο Ολυμπιακός αν και μένουν τρεις αγωνιστικές για τον πρώτο γύρο και συνολικά 20 για να τελειώσει η κανονική περίοδος, φαίνεται να κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Οι Πειραιώτες χάρη στο τρομερό ξεκίνημα και τα τρία μεγάλα διπλά στην Ισπανία, παράλληλα και με τις μεγάλες νίκες κόντρα σε Μπολόνια, Φενέρ, Παρτιζάν και Μπάγερν, έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τον πρώτο γύρο με τουλάχιστον δυο νίκες (έχουν μέσα Ερυθρό Αστέρα και Αρμάνι και εκτός Παναθηναϊκό) και να «πατήσουν» στην τετράδα ξανά.

Το πιο σημαντικό όμως σε αυτές τις 20 αγωνιστικές που απομένουν είναι ότι έχουν 10 ματς στην έδρα τους και 10 εκτός, όμως αυτά που είναι μακριά από το ΣΕΦ είναι με ομάδες που θεωρητικά βρίσκονται στο κάτω μισό της βαθμολογίας. Ομάδες όπως η Άλμπα, η Αρμάνι, ο Ερυθρός Αστέρας, η Παρτιζάν, η Βίρτους και η Βαλένθια, που έχει αποδείξει ο Ολυμπιακός ότι μπορεί να κερδίσει.

Με λίγα λόγια λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα μόνο αν υπερασπιστεί το ΣΕΦ, όπως συνέβη και πέρσι στην κανονική περίοδο, όπου είχε μόλις μια ήττα να «καθαρίσει» με το πλεονέκτημα έδρας και να τερματίσει για δεύτερη σερί σεζόν στην πρώτη τετράδα. Κάτι που σημαίνει περισσότερες πιθανότητες για παρουσία στα play off.

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού

Η βαθμολογία της Euroleague: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ