Ηγέτης, ετών 24: Η φοβερή ομιλία του Εμπαπέ στο ημίχρονο που «ξύπνησε» τους Γάλλους (vid)

Ηγέτης, ετών 24: Η φοβερή ομιλία του Εμπαπέ στο ημίχρονο που «ξύπνησε» τους Γάλλους (vid)

Τι είπε ο Κιλιάν Εμπαπέ στο ημίχρονο του τελικού με την Αργεντινή και «αφύπνισε» τους Γάλλους, σε μια παθιασμένη και ηγετική ομιλία...

Η Γαλλία στο πρώτο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ κόντρα στην Αργεντινή, ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο, κάτι που είχε κάνει έξαλλο τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο παιχταράς των τρικολόρ έπρεπε να βγει μπροστά (όπως και έγινε) για να επιστρέψει στο ματς η ομάδα του και έκανε την αρχή από τα αποδυτήρια στο ημίχρονο, όπου ήδη το σκορ ήταν 2-0.

Αφού λοιπόν αρχικά ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έβαλε τις φωνές στους παίκτες του, ακολούθησε μία ηγετική ομιλία του Εμπαπέ, η οποία φαίνεται πως «ξύπνησε» τους συμπαίκτες του, μιας και οι Γάλλοι επέστρεψαν και ισοφάρισαν σε 2-2, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή φυσικά τον ίδιο.

«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε χειρότερα! Είναι ένας τελικός Μουντιάλ»! Με αυτήν την φράση, αντέδρασε ο Κιλιάν Μπαπέ στο ημίχρονο του χαμένου τελικού από την Αργεντινή, χρονικό σημείο στο οποίο η «αλμπισελέστε» προηγείτο των «πετεινών» με 2-0.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ «Merci les Bleus» (σ.σ. ευχαριστούμε τους μπλε) που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/12) από το τηλεοπτικό δίκτυο «TF1» και το οποίο αναφέρεται στην πορεία της εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ, μέχρι εκείνη την στιγμή, αυτοί που είχαν αναλάβει την… αποστολή να ενθαρρύνουν τους νεότερους, ήταν οι Ραφαέλ Βαράν, Ολιβιέ Ζιρού και Ούγκο Γιορίς.

Ωστόσο, ο μόλις 24 ετών Μπαπέ, ήταν αυτός που πήρε τον λόγο: «Είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο παιδιά, είναι το ματς μιας ζωής! Τέλος πάντων, δεν μπορούμε να κάνουμε χειρότερα από αυτό που κάναμε. Επιστρέφουμε στο γήπεδο και είτε τους αφήνουμε να παίξουν, είτε βάζουμε λίγη ένταση, μπαίνουμε στις μονομαχίες και κάνουμε κάτι άλλο, παιδιά. Είναι τελικός Μουντιάλ! Είμαστε πίσω με δύο γκολ. Μπορούμε να επιστρέψουμε! Παιδιά, αυτό συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια»!

Ακολούθησε ο 37χρονος τερματοφύλακας, Στιβ Μανταντά: «Τώρα παιδιά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, χάνουμε 2-0. Ολοι το έχουμε κάνει μια φορά, γυρίστε το παιχνίδι. Και είναι δυνατόν. Αλλά πρέπει να μπείτε στο γήπεδο, διαφορετικοί»:

Παράλληλα, ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος έχει ήδη κάνει δύο αλλαγές πριν από το ημίχρονο, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος: «Παιδιά, θα σας το πω χωρίς να στενοχωρηθώ. Ξέρετε την διαφορά; Είναι ότι αυτοί, εκεί, παίζουν έναν γα…ένο τελικό Μουντιάλ και εμείς όχι»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ