Ο Βεζένκοφ λείπει, ο ΜακΚίσικ όμως θα είναι εκεί… (pics,vids)

Ο Βεζένκοφ λείπει, ο ΜακΚίσικ όμως θα είναι εκεί… (pics,vids)

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει το βασικό του «όπλο» στο ΟΑΚΑ, όμως ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι έτοιμος για μια ακόμη «παράσταση» απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος σε λίγες ώρες (21:00) με τον Παναθηναϊκό, σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague. Ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θέλουν όχι μόνο για το γόητρο, αλλά και για τη βαθμολογική τους άνοδο.

Τέτοια ματς συνήθως τα κρίνει η ατομική ποιότητα των παικτών. Εκείνος που θα βγει μπροστά είτε από τους μεν, είτε από τους δε, για να πάρει από το… χεράκι την ομάδα του και να την οδηγήσει σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο.

Ένας τέτοιος παίκτης είναι και ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ βλέπει Παναθηναϊκό και… αφηνιάζει, έχοντας πραγματοποιήσει ορισμένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τα ερυθρόλευκα κόντρα στους «πράσινους». Συνεπώς, καλείται σε ακόμα ένα τέτοιο ματς να βγει μπροστά, ειδικά από την στιγμή που Σάσα Βεζένκοφ δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών.

Όταν ο ΜακΚίσικ συστήθηκε στο ΣΕΦ

Ήταν 3 Μαρτίου του 2020 όταν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για την 27η αγωνιστική της Euroleague. Ο Σακίλ ΜαΚίσικ είχε ελάχιστες μέρες ως παίκτης της ομάδας του Πειραιά και είχε προλάβει να παίξει ένα ματς στην κορυφαία διοργάνωση κι αυτό εκτός έδρας με τη Μακάμπι.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να συστηθεί στο ΣΕΦ μπροστά στο κοινό των «ερυθρόλευκων» από ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να τον ξεκινήσει βασικό λόγω των προβλημάτων και ο Αμερικανός «εξερράγη» σκοράροντας 22 πόντους μαζί με 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Όντας φυσικά ο κορυφαίος της αναμέτρησης, ξεσηκώνοντας μάλιστα το γήπεδο με τα εντυπωσιακά του καρφώματα.

Καθοριστικός ξανά εκτός έδρας και το μεγάλο ματς στον Πειραιά

Τη σεζόν 2020-21, τις δύο φορές που αντιμετώπισε τους «πράσινους» στη Euroleague κατάφερε να σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων. Αρχικά στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη με σκορ 78-71, ο ΜακΚίσικ έπαιξε αρκετά καλά σημειώνοντας 10 πόντους παρέα με 4 ριμπάουντ.

Την 24η αγωνιστική στο ΣΕΦ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να κάνει το διπλό επικρατώντας με σκορ 88-77, όμως ο Αμερικανός είχε μπορέσει να κάνει τη ζημιά. Τι έκανε; Έβαλε 20 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ και έδωσε 2 ασίστ παλεύοντας σχεδόν μόνος του απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Όταν «άλωσαν» το ΟΑΚΑ μαζί με τον Ντόρσεϊ και το… πάρτι στο ΣΕΦ

Τέτοιες μέρες ήταν την περσινή σεζόν (23/12/2021) όταν ο Ολυμπιακό φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική. Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί στο πρωτάθλημα και έψαχναν την απάντηση. Εκείνη ήρθε με τους Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σακίλ ΜακΚίσικ να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για τη νίκη.

Κι αν ο ομογενής γκαρντ ήταν εξαιρετικός στις αρχές, ο Αμερικανός βγήκε μπροστά όταν οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν λύσεις επιθετικά και με 18 πόντους χάρισε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στο ματς από το οποίο ξεκίνησε και το αήττητο σερί (9-0) που κρατά μέχρι και σήμερα.

Τελευταία συνάντηση Παναθηναϊκού και ΜακΚίσικ στο πλαίσιο της Euroleague ήταν πέρσι για την 30η αγωνιστική στο ΣΕΦ. Εκεί οι Πειραιώτες έστησαν ένα… πάρτι από την αρχή του ματς και εν τέλει έφτασαν στο νίκη με τη μεγαλύτερη διαφορά επί του «αιωνίου» σε ευρωπαϊκό ματς. Ο Αμερικανός έκανε λίγο από… όλα στον αγώνα έχοντας 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ με μια «all around» εμφάνιση.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ καλείται λοιπόν να δώσει ακόμη μία… παράσταση στη Euroleague με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει μια πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Αμερικανός έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι μπορεί να βγει μπροστά και ποιο ματς είναι καλύτερο για να το κάνει από το μεγάλο ντέρμπι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ