Ο Βεζένκοφ ήταν η αρχή: Ποιοι ακολουθούν και ανανεώνουν στον Ολυμπιακό…

Ο Βεζένκοφ ήταν η αρχή: Ποιοι ακολουθούν και ανανεώνουν στον Ολυμπιακό…

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν η πρώτη και πιο σημαντική κίνηση σε μια σειρά ανανεώσεων και επεκτάσεων συμβολαίων στον Ολυμπιακό - Ποιοι είναι οι επόμενοι στη λίστα;

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια σπουδαία κίνηση, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοφ μέχρι το 2025, διατηρώντας στο ρόστερ του για τουλάχιστον ακόμη 2,5 χρόνια τον κορυφαίο φόργουορντ της Ευρώπης.

Οι πρόεδροι των ερυθρόλευκων, βρέθηκαν με τον Βούλγαρο διεθνή και συμφώνησαν να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους νταμπλούχους Ελλάδας, με σαφώς καλύτερους όρους από τους προηγούμενους, αλλά και με NBA out με μεγαλύτερη ρήτρα από ότι υπήρχε.

Οι δυο πλευρές τα βρήκαν πολύ γρήγορα και ο Βεζένκοφ έβαλε την υπογραφή του, παραμένοντας στην ομάδα που τον ανέδειξε, τον εξέλιξε και τον έκανε να θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης στη θέση του και ένας από τους καλύτερους στη Γηραιά Ήπειρο.

Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός, οι Αγγελόπουλοι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν σταματούν εδώ, καθώς έχουν βάλει μπροστά το πλάνο των ανανεώσεων από το ξεκίνημα της χρονιάς. Η υλοποίηση της συμφωνίας με τον Βεζένκοφ είναι μόνο η αρχή, αφού το προσεχές διάστημα, αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι με τον Τόμας Γουόκαπ και τουλάχιστον τρεις ακόμη παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι.

Ο λόγος για τους Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου και Σακίλ ΜακΚίσικ, που τυπικά μένουν ελεύθεροι, όμως ο Ολυμπιακός θέλει να τους διατηρήσει όπως είναι και το λογικό για πολλά χρόνια στο ρόστερ του.

Η αρχή πιθανότατα να γίνει με τον Γουόκαπ, η περίπτωση του οποίου είναι και η πιο εύκολη, μιας και ο Αμερικανός γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2024. Ο Γουόκαπ είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες για τον Μπαρτζώκα και οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2025 και με καλύτερους όρους για τον ίδιο. Όπως συνέβη με τον Μουσταφά Φαλ πέρσι, αλλά και με τον Βεζένκοφ.

Ο ίδιος ο Γουόκαπ θέλει σαν τρελός να μείνει στο λιμάνι, για αυτό και είναι πιο εύκολη από τις άλλες τρεις. Στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών τόσο η διοίκηση όσο και ο Μπαρτζώκας δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται ότι μπορεί να χάσει τον αρχηγό (Παπανικολάου) ή τον υπαρχηγό (Σλούκα). Για αυτό και θα ξεκινήσουν τις τελικές επαφές και θα έρθει συνάντηση με τους προέδρους για να συμφωνήσουν και να ανανεώσουν εφόσον όλα πάνε καλά για τουλάχιστον ακόμη δυο χρόνια.

Τέλος, ο ΜακΚίσικ είναι και αυτός ένας παίκτης που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, αλλά είναι και αυτός σημαντικό «γρανάζι» της ομάδας τα τελευταία χρόνια και ένας παίκτης που χρειάζεται πολύ ο προπονητής του Ολυμπιακού. Και για εκείνον φυσικά η παραμονή του θα είναι εισήγηση του Μπαρτζώκα, αφού έχει «κουμπώσει» με τους υπόλοιπους και έχει «δεθεί» με τον σύλλογο και έχει προσφέρει πολλά…

Μετά τον Βεζένκοφ λοιπόν και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις με τις ανανεώσεις, αφού ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει με την πετυχημένη συνταγή του βασικού του κόρμου, ο οποίος θέλει και ο Μπαρτζώκας αλλά και η διοίκηση να μείνει ανέπαφος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ