Ελλαδάρα για κούπα! (vid)

Ελλαδάρα για κούπα! (vid)

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη επικράτησαν με 2-0 σετ (7-6 [6], 6-4) των Μπόρνα Γκόγιο και Πέτρα Μάρτιτς και η Ελλάδα προκρίθηκε στους «4» του United Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη επικράτησαν με 2-0 σετ των Μπόρνα Γκόγιο και Πέτρα Μάρτιτς (7-6 [6], 6-4) και έστειλαν την Ελλάδα στα ημιτελικά του United Cup.

Μια νίκη, με την οποία η γαλανόλευκη έκανε 3-2 στο tie με την Κροατία και πέρασε στους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία. Μια πάρα πολύ σπουδαία νίκη για την χώρα μας, την οποία πανηγύρισαν άπαντες στον πάγκο της εθνικής ομάδας, αλλά και στις κερκίδες του γηπέδου, που ήταν γεμάτες σε ένα ακόμα παιχνίδι από Ελληνες.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Μπορεί (και επιβάλλεται) να παίξει ακόμα καλύτερα…

Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη παρέμειναν αήττητοι τόσο στα μονά, όπου μετρούν από τρεις νίκες, όσο και στα διπλά, όπου έχουν νικήσει επίσης τρεις φορές, με τον κορυφαίο τενίστα της χώρας μας και την καλύτερη τενίστρια της Ελλάδας να έχουν προσφέρει πολύτιμες νίκες στην γαλανόλευκη και να έχουν τεράστιο μερίδιο στα τρία κερδισμένα tie της Εθνικής.

Στο σημερινό παιχνίδι οι δύο συμπατριώτες μας έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και οδήγησαν την γαλανόλευκη σε μια σπουδαία νίκη-πρόκριση. Το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου οι Στέφανος και Μαρία αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και με δύο μίνι μπρέικ έναντι ενός των Κροατών, έκαναν το 8-6 και το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Στο δεύτερο σετ οι δύο χώρες πήγαιναν χέρι – χέρι μέχρι το 5-4, όταν οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη πίεσαν και κατάφεραν να «σπάσουν» το σερβίς των Κροατών, κάνοντας το 6-4 και το 2-0.

Η Ελλάδα, που είναι αήττητη (3-0), στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, σε ένα tie που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο (6-7 Ιανουαρίου) στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ