Ο Τόμας, ο Άλεκ και τα άλλα παιδιά…

Ο Τόμας, ο Άλεκ και τα άλλα παιδιά…

Οι «νέοι» μπαίνουν όλο και πιο δυνατά στο «κόλπο», οι παλιοί συνεχίζουν να «κάνουν παπάδες» και ο Ολυμπιακός γοητεύει…

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο αντίο του 2022 ήταν το ιδανικό φινάλε για μια χρονιά που κύλησε ονειρεμένα, αν και θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη αν ο Μίσιτς δεν… ντυνόταν Σπανούλης.

Ο περίπατος όμως στο ΟΑΚΑ για τον πρωταθλητή Ελλάδας δεν αποτελεί βασικό κριτήριο για τις φετινές φιλοδοξίες του. Οι πράσινοι δεν είναι ομάδα κριτήριο για τις… πτήσεις του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Το «λέει» η βαθμολογία, το λένε άλλωστε και μόνοι τους.

Διαβάστε επίσης: Αυτό που έχουν καταφέρει είναι πολύ πιο σημαντικό από έναν τίτλο (vids+pic)

Στην πιο απίθανη και συναρπαστική Ευρωλίγκα όλων των εποχών τα ματς που δείχνουν πράγματα είναι σαν αυτό που τελείωσε πριν λίγο στο ΣΕΦ. Η Αρμάνι έχει έξι νίκες, όσες ο ΠΑΟ και βρίσκεται στην προτελευταία θέση μαζί και με την Βιλερμπάν.

Η Αρμάνι όμως είναι ομάδα από το πάνω-ράφι που παρότι δείχνει εκτός στόχων με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου μπορεί κάλλιστα να γυρίσει το χαρτί. Δεν είναι και «θαύμα» στην φετινή Ευρωλίγκα μια τέτοια επιστροφή.

Ο Ολυμπιακός… πέρασε από πάνω από την Αρμάνι εκμεταλλευόμενος το ρόστερ του. Όλο του το ρόστερ. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τους Πειραιώτες. Είναι εμφανέστατο πως οι «νέοι» έχουν αρχίσει να δίνουν σοβαρή ενίσχυση, είναι στο «κόλπο» για τα καλά και σπρώχνουν και τους «παλιούς» που δεν έχουν φόβο να μείνουν από δυνάμεις.

Ο Μπλάκ κέρδισε με το σπαθί του την επέκταση του συμβολαίου μέχρι και το καλοκαίρι. Ο Κάνααν πήγε στο ΟΑΚΑ με τον… Ντόρσει στο κεφάλι του και έβαλε 17 πόντους, ακόμη και σήμερα είχε τα καλά του στοιχεία παρότι δεν ήταν παραγωγικός. Ο Μπολομπόι επίσης δείχνει να ανεβαίνει με τον καιρό. Ο Πίτερς έκανε εξαιρετικό τακτικά παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, σήμερα έβαλε 16 πόντους με εντυπωσιακό ξεκίνημα, πήρε 5 ριμπάουντ, ήταν από τους καλύτερους στην επικράτηση επί των Ιταλών. «Μπήκε στα παπούτσια» του Βεζένκοφ που εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του δεν ήταν ο γνωστός Βεζένκοφ.

Και τι με αυτό όμως; Ο Ολυμπιακός έχει ένα γεμάτο ρόστερ που όλοι παίζουν για όλους και το αποτέλεσμα είναι… showtime!

Με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει (ξανά) τα πάντα. Από τάπα σε κλέψιμο και από τρίποντο σε κάρφωμα ο απίθανος Αμερικανός που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τον τρόπο παιχνιδιού. Το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός μετά τις δύο σερί ήττες σε ματς που έπρεπε να πάρει, Βιλερμπάν εκτός και Ερυθρό Αστέρα εντός, απάντησε με δύο νίκες και επέστρεψε γρήγορα στην κορυφή της βαθμολογίας. Με άλλες 4 ομάδες μαζί σε αυτή την απίστευτη σεζόν που οι πρώτοι είναι στο 11-6 και η Ζαλγκίρις με 9-8 είναι στην 9η θέση στην ισοβαθμία με Εφές και Μακάμπι! Απίθανα πράγματα καθώς μέσα σε δύο αγωνιστικές μπορεί από πρώτος να είσαι ένατος και… αντίστροφα!

Και τώρα για τον Ολυμπιακό έρχεται μια πολύ δύσκολη αποστολή στην διαβολοβδομάδα με Μονακό και Βίρτους εκτός έδρας σε δύο ακόμη ματς πριν τον μεγάλο στόχο. Ένας είναι ο στόχος και πλέον έχουν καταλάβει όλοι, εντός και εκτός ομάδας πως τον… έχει!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ