Κώστας Παπανικολάου: Ο αρχηγός βγήκε (ξανά) μπροστά στα δύσκολα (vids)

Κώστας Παπανικολάου: Ο αρχηγός βγήκε (ξανά) μπροστά στα δύσκολα (vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Μπολόνια και ο Κώστας Παπανικολάου απέδειξε ξανά πως κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο του αρχηγού των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός έδωσε χθες (12/1) ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια μέχρι στιγμής στη φετινή Euroleague. Όχι μόνο εξαιτίας του αντιπάλου του αλλά κυρίως των συνθηκών. Η Βίρτους Μπολόνια είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» γενικότερα. Από την έδρα της δεν θα περάσουν πολλοί από δω και πέρα.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός λίγες ώρες πριν το τζάμπολ έχασε οριστικά τον Σλούκα για το ματς ενώ ο Βεζένκοφ ήταν αμφίβολος, εξαιτίας στομαχικών διαταραχών που ταλαιπώρησαν το εσωτερικό της ομάδας. Κι όμως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φύγουν με το πολύ σπουδαίο «διπλό» από την ιταλική πόλη χάρη στο «step up» που έκαναν ορισμένοι παίκτες.

Διαβάστε επίσης: Ο Γκατούζο θέλει να κρατήσει τον Λάτο, αλλά ο Ισπανός επιμένει για Ολυμπιακό

Ο Βεζένκοφ ήταν ξανά ο γνωστός Βεζένκοφ μετά τον τραυματισμό του. Ο ΜακΚίσικ ήταν συγκλονιστικός στα κρίσιμα σημεία και έκανε το καλύτερό του φετινό ματς. Ωστόσο εκείνος που «γυάλιζε το μάτι του» χθες ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν φανερό πως είχε αντιληφθεί από το ξεκίνημα την κρισιμότητα και τις δυσκολίες του αγώνα και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πάρει η ομάδα του τη νίκη.

Μια ματιά στη στατιστική του τα λέει (σχεδόν) όλα. Ο «Παπ» πέτυχε 17 πόντους κόντρα στους Ιταλούς (δεύτεροι περισσότεροι μετά τους 19 που είχε βάλει με την Άλμπα) έχοντας 2/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 κερδισμένα φάουλ και κανένα (!) φάουλ στο ενεργητικό του. Έπαιξε άμυνα σεμιναριακού επιπέδου χωρίς να υποπέσει σε φάουλ.

Το χθεσινό παιχνίδι έδωσε συνέχεια σε ένα γενικότερο σερί καλών εμφανίσεων για τον Παπανικολάου, ο οποίος από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα κι έπειτα έχει ανεβάσει αρκετά την απόδοσή του και στην επίθεση, μιας και στην άμυνα δεν υστέρησε ποτέ.

Τα τελευταία 5 παιχνίδια του «Παπ»:

Μπορεί να μην είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός, ούτε ο πιο «θεαματικός», έχει ωστόσο σε υπερθετικό βαθμό το στοιχείο που τον κάνει να φέρει δικαιωματικά τον τίτλο του αρχηγού. Έχει «ψυχή» και τα δίνει όλα για τη φανέλα, δίνοντας το παράδειγμα στους υπόλοιπους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ