Ο Παπ, ο Μπολομπόι και το στατιστικό που… σοκάρει- Μυστικό όπλο για τον Μπαρτζώκα

Ο Παπ, ο Μπολομπόι και το στατιστικό που… σοκάρει- Μυστικό όπλο για τον Μπαρτζώκα

Η απίθανη «σύνδεση» που έχουν στο παρκέ Παπανικολάου και Μπολομπόι όταν παίζουν «4»-«5» και το εντυπωσιακό στατιστικό.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προκαλεί… τρόμο σε όλη την Ευρώπη, καθώς διέλυσε τη Φενέρ στην Πόλη με 93-73, σε μια ολοκληρωτική εμφάνιση και παρέμεινε στην κορυφή της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν… παρέλαση στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και έφτασαν στη δεύτερη περίοδο να προηγούνται ακόμη και με 46-16, χωρίς μάλιστα να έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη διάθεση του τους τραυματίες Κώστα Σλούκα και Άλεκ Πίτερς.

Αυτό ανάγκασε τον Έλληνα τεχνικό να… ανοίξει το ροτέισον και να ψάξει μέχρι και την άκρη του πάγκου του, αλλά και να κάνει διάφορα… τρικ που έχει συνηθίσει να κάνει και σε άλλα παιχνίδια προκειμένου να δώσει «ανάσες».

Ένα από αυτά είναι και η χρησιμοποίηση του Κώστα Παπανικολάου για κάποια λεπτά στη θέση «4», με την ταυτόχρονη παρουσία του Τζόελ Μπολομπόι στη θέση του σέντερ. Η… συνεργασία αυτή στη γραμμή ψηλών δεν έχει γίνει πολλές φορές τη φετινή σεζόν, αλλά όσα φορές έχει συμβεί εντυπωσιάζει.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα άκρως ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο όταν χρησιμοποιεί ο Μπαρτζώκας αυτούς τους δύο μαζί στο «4» και στο «5» (έχει συμβεί σε δυο ματς), το οποίο κάνει τη διαφορά.

Συνέβη στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Φενέρ και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου και εκεί ο Ολυμπιακός είχε θεματάκια με απουσίες. Ο Μπαρτζώκας λοιπόν πήρε πάρα πολλά με «Παπ» και Μπολομπόι που εξελίχθηκαν σε μυστικό «όπλο» στα λεπτά που έπαιξαν μαζί σαν πάουερ φόργουορντ και σέντερ.

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έγινε σε δυο διαστήματα και ο Ολυμπιακός έκανε ένα επιμέρους 2-15 σε τέσσερα λεπτά και ένα 0-8 σε δυο λεπτά. Σύνολο λοιπόν σε έξι μόλις λεπτά ο Ολυμπιακός είχε ένα +21 επί του «αιώνιου» αντιπάλου που ενδεχομένως έκρινε και τον νικητή.

Στην αναμέτρηση με τη Φενέρ λοιπόν, Παπανικολάου και Μπολομπόι έπαιξαν στο παρκέ μαζί στη γραμμή των ψηλών για πέντε λεπτά όλα κι όλα και ο Ολυμπιακός είχε ένα επιμέρους 7-13 που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την ήδη μεγάλη διαφορά.

Δείτε το εντυπωσιακό στατιστικό:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ