Το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» και ο Ολυμπιακός του Μίτσελ

Το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» και ο Ολυμπιακός του Μίτσελ

Το Ρέντη… άδειασε σύμφωνα με τις επιταγές του Μίτσελ που έχει πλέον το ρόστερ που ήθελε να έχει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα

«Είναι μειονέκτημα ο μεγάλος αριθμός των παικτών. Για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο και την ομάδα να μην έχουμε παραπάνω από 24 παίκτες. Αυτό έχει φανεί σωστό σε όλους. Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο αλλά θεωρούμε πως θα γίνει». Τάδε έφη, Μίτσελ στις 21 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Πριν καν πάει στο Ρέντη για την πρώτη του προπόνηση της δεύτερης θητείας του στον Ολυμπιακό ο Ισπανός τεχνικός είχε βάλει στο τραπέζι την πρώτη και αυτονόητη απαίτησή του. Το τεράστιο ρόστερ στο Ρέντη δεν μπορούσε να δουλευτεί ειδικά εν μέσω ασταμάτητων αγώνων κάθε 3-4 μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη και με την ασφυκτική πίεση των αποτυχιών που είχαν προηγηθεί και των δύσκολων αποστολών που όφειλε να φέρει άμεσα εις πέρας.

Διαβάστε επίσης: Χαμός για το πρωτάθλημα – Αυτές είναι οι αποδόσεις για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (pics)

Πέρασαν τέσσερις μήνες και στο τέλος του Ιανουαρίου ο Ισπανός τεχνικός βλέπει αυτό που ήθελε να γίνεται πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός μέσα στον Ιανουάριο πήρε Ροντινέι, Ραμόν, Κανός και Μπούτουτσι «γεμίζοντας» τα άκρα του σε άμυνα και επίθεση και το κυριότερο για τον Μίτσελ άδειασε τον Ρέντη από τους παίκτες που δεν υπολόγιζε.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού που πλέον έχει 25+4 παίκτες όπως ήθελε από την αρχή ο Μίτσελ και που θα μπορούσε να έχει και ένα-δύο λιγότερους αν και επί της ουσίας έχει…

Πόσο εύκολο ήταν για τον Ολυμπιακό από την διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ έως και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου να απομακρύνει 12 παίκτες; Καθόλου όμως κατάφερε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του Μίτσελ χωρίς μάλιστα να χάσει και κάποιο από τα βασικά ατού της ομάδας παρά τις προτάσεις που υπήρξαν, όπως για παράδειγμα για τον Ρέαμπτσιουκ.

Βρσάλικο, Κούτρης, Γιάννης Μασούρας, Μπόουλερ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Λάιντνερ, Ουι-Τζο, Κούντε, Άβιλα, Αγκιμπού, Μπουχαλάκης, Βατσλίκ δεν βρίσκονται πλέον στον Ρέντη για τον Ολυμπιακό με τον Μίτσελ να έχει μπροστά του 16 ματς πρωταθλήματος και δύο κυπέλλου που μπορεί να γίνουν τρία αν η ομάδα περάσει στον τελικό με ένα ρόστερ που του δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσει μέχρι τέλους τους τίτλους. Βάλτε και τον Ντε Λα Φουέντε που τελευταία στιγμή χάλασε η μεταγραφή του και παρέμεινε στο Ρέντη χωρίς όμως να έχει κάποιο ρόλο ουσιαστικό.

Πασχαλάκης, Τζολάκης, Κρίστινσον μαζί με τον νεαρό Παπαδούδη κάτω από τα γκολπόστ, στα άκρα Ρόντινεϊ, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Ραμόν, Βρουσάι και Μαρσέλο, στόπερ οι Σωκράτης, Ντόη, Ρέτσος, Σισέ, Μπα και στον άξονα Εμβιλά, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Κασάμι.

Από την μέση και μπροστά είναι και πάλι «γεμάτος» όχι μόνο με «10αρια» αλλά και με ακραίους με τον Μίτσελ να έχει την δυνατότητα πλέον να ελιχθεί τακτικά καθώς αν σκεφτούμε πως από τα 18-19 ματς που απομένουν η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι ντέρμπι, με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη δεν θα βλέπουμε το σχήμα με τα τρία «10αρια» αλλά είτε 4-2-3-1 με ακραίους επιθετικούς είτε ακόμη και με τρία κεντρικά χαφ που είναι αλήθεια πως έχει καιρό να παίξει ο Ολυμπιακός.

Χάμες, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Μπιέλ, Μασούρας, Γκάρι, Μπούτουτσι και Κανός «γεμίζουν» ποιότητα μεσοεπιθετικά τον Ολυμπιακό που στηρίζεται στην επίθεση στο δίδυμο Μπακαμπού, Ελ Αράμπι όπως συμβαίνει άλλωστε από την αρχή της σεζόν.

Η… μπάλα συνεχίζει να βρίσκεται στα πόδια του Μίτσελ που πλέον και με την «βούλα» έχει αυτό ακριβώς που είχε ζητήσει λίγο πριν μπει στην τελική ευθεία με συνεχόμενα ντέρμπι που θα κρίνουν την σεζόν. Τα ματς σε Τούμπα και Ν. Φιλαδέλφεια μέσα σε λίγες μέρες θα δείξουν τον δρόμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ