Το «κάστρο» του ΣΕΦ και η μεγάλη ευκαιρία με την Εφές (vids)

Το «κάστρο» του ΣΕΦ και η μεγάλη ευκαιρία με την Εφές (vids)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Εφές (03/02) για την 23η αγωνιστική της Euroleague, στην καλύτερή του φετινή φόρμα και με τον κόσμο του για ακόμα μία φορά έτοιμο να τον «σπρώξει» στη νίκη.

Μετά την «μαγική παράσταση» κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και τη σαρωτική νίκη με 93-73, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ακόμα μία «μάχη» με τουρκική ομάδα για την Euroleague, αυτήν τη φορά όμως στην έδρα του, εκεί όπου το τελευταίο διάστημα είναι το αδιαμφισβήτητο «αφεντικό».

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος, θα κοντραριστούν με την back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, για την 23η αγωνιστική της διοργάνωσης σε μια αναμέτρηση ιδιαιτέρως σημαντική και για τις δύο ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Έκοψε την πίτα του ο Ολυμπιακός: Ποιοι πέτυχαν τα φλουριά (pics)

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, παίζει κατά γενική ομολογία το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Το λένε συνεχώς οι αντίπαλοι παίκτες, οι προπονητές των άλλων ομάδων, όσοι ασχολούνται με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση δεν μπορούν να μην παραδεχθούν πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτό φυσικά καθρεπτίζεται μέσα στο παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τέσσερις συνεχόμενες νίκες, μετά την ήττα από τη Μονακό στο πριγκιπάτο (10/01), απέναντι σε Βίρτους Μπολόνια εκτός (83-85), Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός (73-60 και 95-89) και το ρεσιτάλ στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρ με 93-73. Τέσσερις νίκες, ξεχωριστής σημασίας η καθεμία, με τον Ολυμπιακό να το καταφέρνει αυτό φέτος για δεύτερη φορά. Η προηγούμενη ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με 4-0 και μάλιστα με τρία «διπλά» στην Ισπανία. Ακολούθησε η ήττα από τη Μονακό στο ΣΕΦ, που έβαλε τέλος στο σερί.

Αν λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν αύριο την Εφές θα πετύχουν για πρώτη φορά φέτος 5 συνεχόμενες νίκες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάμψουν την αντίσταση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση, καθώς είναι στην 9η θέση με ρεκόρ 11-11. Η αναμέτρηση θα είναι σίγουρα δύσκολη, ωστόσο ο Ολυμπιακός θα έχει κάτι που δεν είχε στην Τουρκία, όταν ηττήθηκε στο ματς του πρώτου γύρου με 82-71. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο του, καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν ήδη εξαφανίσει τα εισιτήρια για το παιχνίδι, πραγματοποιώντας έτσι το τέταρτο σερί sold out στο ΣΕΦ, για αγώνα της Euroleague.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίρνουν ενέργεια μέσα από τον κόσμο τους και δεν είναι τυχαίο, πως και στα τρία τελευταία παιχνίδια, όπου το φαληρικό γήπεδο ήταν γεμάτο, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν ισάριθμες νίκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους (Αρμάνι Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι).

Το αυριανό παιχνίδι, βαθμολογικά δεν κρίνει πολλά για τον Ολυμπιακό, ωστόσο θα είναι μια ακόμα ευκαιρία για να δείξουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Και χωρίς την πολύτιμη φυσικά βοήθεια του Κώστα Σλούκα, ο οποίος πέρσι ήταν εκείνος που είχε δώσει τη νίκη στους Πειραιώτες με τρίποντο στο τέλος της παράτασης, αλλά με την υποστήριξη του 6ου παίκτη τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ