Θέλει να νικήσει και την παράδοση (vids)

Θέλει να νικήσει και την παράδοση (vids)

Ο Ολυμπιακός απόψε στις 21:15 (Novasports 1HD) αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της δεύτερης αναμέτρησης των πλέι οφ της Euroleague, με στόχο να φέρει τη σειρά στα ίσια και να πάει στα παιχνίδια της Λιθουανία με άλλη ψυχολογία. Στην πρώτη αναμέτρηση, πριν δύο βράδια δηλαδή, οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί στην παράταση 87-78 (72-72 κ.α) από […]

Ο Ολυμπιακός απόψε στις 21:15 (Novasports 1HD) αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της δεύτερης αναμέτρησης των πλέι οφ της Euroleague, με στόχο να φέρει τη σειρά στα ίσια και να πάει στα παιχνίδια της Λιθουανία με άλλη ψυχολογία.

Στην πρώτη αναμέτρηση, πριν δύο βράδια δηλαδή, οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί στην παράταση 87-78 (72-72 κ.α) από την αρμάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, χάνοντας έτσι το πλεονέκτημα έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από την πρώτη αναμέτρηση των πλέι οφ, είτε έχουν πλεονέκτημα έδρας είτε όχι.

Από τότε που θεσπίστηκαν τα πλέι οφ της Euroleague, και ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί εκεί, μόλις τέσσερις φορές έχει φύγει ηττημένος στο ματς της πρεμιέρας, όμως τη μια από αυτές έχει καταφέρει να περάσει στο Φάιναλ Φορ.

Πιο αναλυτικά, τη σεζόν 2005-06, αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ, ήταν η Μακάμπι. Στην πρεμιέρα, η ομάδα του τότε προπονητή του Πειραιωτών, Γιόνας Καζλάουσκας, είχε ηττηθεί με 87-78. Ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Φάιναλ Φόρ, αφού αποκλείστηκε με 2-1 στη σειρά.

Την επόμενη σεζόν (2006-07), αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στα πλέι οφ ήταν η Ταού (νυν Μπασκόνια). Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί και σε εκείνο το ματς της πρεμιέρας με 84-59. Αποτέλεσμα, ήταν να μην προκριθεί ούτε εκείνη τη χρονιά στο Φάιναλ Φορ.

Τη σεζόν 2013-14, την ακριβώς επόμενη δηλαδή, μετά την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση της Euroleague, η Ρεάλ πήρε την εκδίκηση της, μετά το «στραπάτσο» του τελικού του Λονδίνου και πέταξε εκτός Ευρωλίγκας τον Ολυμπιακό με 3-2 στη σειρά. Μάλιστα στην πρεμιέρα εκείνης της σειράς οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με 88-71.

Τη σεζόν 2014-15, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στο Φάιναλ Φορ, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης αν και ηττήθηκαν στην πρεμιέρα των πλέι οφ, από την Μπαρτσελόνα. Πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώτες έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το «Παλάου Μπλαουγκράνα», ωστόσο στις επόμενες τρεις αναμετρήσεις μέτρησε μόνο νίκες (3-1 στη σειρά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ