Τα «χρυσά δάχτυλα» του Τόμας Γουόκαπ

Τα «χρυσά δάχτυλα» του Τόμας Γουόκαπ

Ο Τόμας Γουόκαπ έχει κάνει το απόλυτο step up στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό το κενό που έχει αφήσει στη δημιουργία η απουσία του Κώστα Σλούκα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να «μαγεύει» την Ευρώπη με το ολοκληρωτικό μπάσκετ που παίζει το τελευταίο διάστημα στην Euroleague, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της, παραμένοντας στην κορυφή της διοργάνωσης.

Είναι αμέτρητα τα όσα κάνουν σχεδόν τέλεια οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» στη φετινή διοργάνωση, ωστόσο εν μέσω της απουσίας του Κώστα Σλούκα, υπάρχει ένας παίκτης που έχει κάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός. Ο λόγος για τον Τόμας Γουόκαπ, το… κομπιούτερ των Πειραιωτών που εκτός όλων των άλλων που κάνει στο παρκέ, έχει καταφέρει να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό που έχει αφήσει στη δημιουργία ο κορυφαίος playmaker της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Μίτσελ: «Θα συνεχίσω να δουλεύω, αυτή είναι η μόνη απάντηση που έχω να δώσω στην κριτική»

Ο Σλούκας αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι του Ολυμπιακού για την 21η αγωνιστική απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και έκτοτε έχει απουσιάσει από τα επόμενα τρία ματς των νταμπλούχων Ελλάδος, απέναντι σε Φενέρμπαχτσε, Εφές και Άλμπα Βερολίνου. Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ, στα πρώτα 20 ματς στην Euroleague μετρούσε κατά μέσο όρο 6,4 ασίστ ανά παιχνίδι ενώ ο Αμερικανός 4,9. Οι αριθμοί του Γουόκαπ στον συγκεκριμένο τομέα έχουν ανέβει κατακόρυφα από τον αγώνα κόντρα στους Ισραηλινούς κι έπειτα.

Συγκεκριμένα ο Γουόκαπ έχει μέσο όρο 8,5 ασίστ ανά παιχνίδι έχοντας μοιράσει 12 ασίστ κόντρα στη Μακάμπι, 7 κόντρα στη Φενέρ, 5 απέναντι στην Εφές και 10 στο Βερολίνο, όπου σημείωσε και double-double με 15 πόντους. Η διαφορά είναι εμφανής ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μόνο απέναντι στην Εφές έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα, σε ένα ματς όπου ένας άλλος «ερυθρόλευκος» γκαρντ βγήκε μπροστά, ο Μιχάλης Λούντζης σε μια βραδιά καριέρας.

Τα στατιστικά του Γουόκαπ στα ματς χωρίς τον Σλούκα:

Τίποτα φυσικά δεν είναι τυχαίο στο φετινό Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξέρει ακριβώς τις δυνατότητες των παικτών του και πως να τους διαχειριστεί. Δεν είναι και το πιο σύνηθες πράγμα άλλωστε η καλύτερη ομάδα στην Euroleague, να στερείται για τέσσερα συνεχόμενα απαιτητικά παιχνίδια έναν από τους καλύτερους πασέρ που έχουν παίξει στη διοργάνωση και να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα στη δημιουργία, νικώντας όλα τα παιχνίδια.

Ο Γουόκαπ έδειξε ακόμα περισσότερο στα τελευταία παιχνίδια πως είναι ένα απαραίτητο πολυ-εργαλείο για τους Πειραιώτες και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε η ανανέωση του συμβολαίου του είναι βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση του Ολυμπιακού, για να διασφαλιστεί όσο γίνεται πιο νωρίς η παραμονή του Αμερικανού στο λιμάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ