Σέρχιο Ροντρίγκεθ: Ο άξιος αντικαταστάτης του Τεόντοσιτς

Σέρχιο Ροντρίγκεθ: Ο άξιος αντικαταστάτης του Τεόντοσιτς

Το 10.gr αναλύει το κατά πόσο ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έχει καταφέρει να μπει στα.. παπούτσια του Μίλος Τεόντοσιτς και να οδηγεί τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ένα ακόμα Φάιναλ Φορ.

Αναμφίβολα είναι από τους καλύτερους παίκτες του σύγχρονου μπάσκετ. Τον έναν μάλιστα, είχαμε τη χαρά να τον απολαύσουμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον άλλον, αν ρωτούσατε, πολλοί θα ήταν αυτοί που θα σας έλεγαν ότι θα ήθελαν να τον έχουν στην ομάδα τους.

Ο μεν Βαλκάνιος, από τη Σερβία συγκεκριμένα, ο δε Ίβηρας, από την Ισπανία. Όμως και οι δύο, έχουν τρία κοινά. Το ένα, είναι η ικανότητα τους στο σκοράρισμα. Το άλλο είναι η ηλικία. Αμφότεροι διανύουν το 31ο έτος της ζωής τους. Το τρίτο, είναι ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω τι εννοούμε. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, τους Μίλος Τεόντοσιτς και Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο Σέρβος γκαρντ, ανδρώθηκε μπασκετικά στον Ολυμπιακό (2007-2011), όμως σταρ έγινε με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2011-2017), με την οποία μάλιστα κατέκτησε και την Ευρωλίγκα το 2016, απέναντι στη Φενέρμπαχτσέ. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, δεν τον άφησε να δείξει το… άστρο του νωρίτερα.

Χρονιά-σταθμός για τον «Genius» ήταν το 2014. Ήταν η χρονιά που ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλαβε τα ηνία του πάγκου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από τότε και έπειτα ο Τεόντοσιτς έγινε άλλος άνθρωπος. Μπασκετικά πάντα. Άφησε τον εγωισμό του στην άκρη, έγινε πιο ομαδικός και να που πλέον αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου με τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Αυτό που σας λέμε, αποτυπώνεται και στα νούμερα. Πιο συγκεκριμένα, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, από τη σεζόν 2014-15, άρχισε να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. Πάμε να δούμε τι έχει κάνει στα πλέι οφ, από την χρονιά που άφησε τους Πειραιώτες και μετακόμισε στη Μόσχα.

Δείτε αναλυτικά:
2011-12: 9,5 πόντους μ.ο (Μπιλμπάο)
2012-13 13,3 πόντους μ.ο (Λαμποράλ Κούτσα)
2013-14: Είχε χάσει τα πλέι οφ λόγω τραυματισμού
2014-15: 10 πόντους μ.ο (ΠΑΟ)
2015-16: 14,7 πόντους με Ερυθρό Αστέρα
2016-17: 17 πόντους με Μπασκόνια.
• Να σημειωθεί εδώ, πως με τη Μπασκόνια, στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, ο Τεόντοσιτς, έχει κάνει και ρεκόρ καριέρας στους πόντους, έχοντας πετύχει 34. (9η αγωνιστική, 112-84).

Από την άλλη μεριά, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, είναι ο παίκτης που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο από τον Μίλος Τεόντοσιτς. Από το NBA, το 2010 ήρθε στην Ευρώπη, ενώ ο Σέρβος γκαρντ, μετά από τόσα χρόνια στην Ευρώπη φέτος μετακόμισε από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.
Τις δύο πρώτες χρονιές στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπόρεσε να βοηθήσει να εκπληρώσει τους στόχους της. Τη σεζόν 2010-11 δεν αγωνίστηκε στα πλέι οφ, στις αναμετρήσεις με τη Βαλένθια, ενώ στα ημιτελικά του Final Four με τη Σιένα, έπαιξε για 13 λεπτά και τελείωσε τον αγώνα άποντος. Την επόμενη σεζόν (2011-12) οι Μαδριλένοι δεν κατάφεραν καν, να φτάσουν στα πλέι οφ.

Από τη σεζόν 2012-13 άρχισε να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα. Ήταν εκ των βασικών πυλώνων σε εκείνη την ομάδα, η οποία έφτασε μέχρι και τον τελικό της Euroleague, όπου αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Στα πλέι οφ εκείνης της σεζόν, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ισπανός γκαρντ μέτρησε 7,3 πόντους κατά μέσο όρο.

Τη σεζόν 2013-14 η απόδοσή του άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα, βοηθώντας τα μέγιστα τη «Βασίλισσα» να φτάσει μέχρι και πάλι μέχρι τον τελικό, ωστόσο το τρόπαιο της το «έκλεψε» η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το 2015, η Ρεάλ φτάνει επιτέλους στην πηγή, καθώς απέναντι στον Ολυμπιακό και πάλι, κατακτά την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι εκ των πρωταγωνιστών και εκείνη τη σεζόν. Τις επόμενες χρονιές, παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ δεν πήρε κάποια κούπα.

Μετά λοιπόν, από εξι σεζόν στη «Βασίλισσα», και έναν ενδιάμεσο σταθμό το NBA (Φιλαδέλφια Σίξερς) το καλοκαίρι του 2017 αποφασίζει να αλλάξει σταθμό στην καριέρα του και να μετακομίσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η «ομάδα του στρατού» για πρώτη χρονιά μετά το 2011 δεν έχει στη σύνθεσή της τον Μίλος Τεόντοσιτς κάτι που σημαίνει πως ο Ίβηρας περιφερειακός πως κλήθηκε για να καλύψει το κενό.

Στην πιο ώριμη χρονιά της καριέρας του, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ φαίνεται πως είναι άξιος αντικαταστάτης του Τεόντοσιτς. Στην πρώτη αγωνιστική περίοδο με την «αρκούδα» φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στα… παπούτσια του Σέρβου και την οδηγεί στο Φάιναλ Φορ. Πράγμα που αποτυπώνεται και στα νούμερα.

Δεν έχουν περάσει, παρά μόνο λίγες ώρες από τη δεύτερη αναμέτρηση, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Χίμκι για τα πλέι οφ της Euroleague και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση σημειώνοντας μάλιστα, νταμπλ νταμπλ με ρεκόρ καριέρας στους πόντους (26 πόντους και 10 ασίστ). Ας δούμε αναλυτικά τα νούμερά του στα πλέι οφ.

Αναλυτικά:

ΜΕ ΡΕΑΛ

2010-11: DNP (Δεν αγωνίστηκε)
2012-13: 7,3 πόντους μ.ο (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
2013-14: 10,4 πόντους μ.ο (Ολυμπιακός)
2014-15: 11,3 πόντους μ.ο (Εφές)
2015-16: 14 πόντους μ.ο (Φενερμπαχτσέ)

ΜΕ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ)

2017-18: 24 πόντους μ.ο (Χίμκι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ