Τόμιτς : «Ο Σάρας δεν πρέπει να διαμαρτύρεται από το πρώτο λεπτό»

Τόμιτς : «Ο Σάρας δεν πρέπει να διαμαρτύρεται από το πρώτο λεπτό»

Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Μίλαν Τόμιτς, στάθηκε στο άρτιο τακτικά παιχνίδι της ομάδας του, στην ομαδική άμυνα, ενώ έστειλε και το… μήνυμά του προς τον Γιασικεβίτσιους.

Ο Μίλαν Τόμιτς εν θα μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος από την ενέργεια, το πάθος και την αμυντική διάθεση των παικτών του Ολυμπιακού κόντρα στη Ζαλγκίρις. Δήλωσε ανακουφισμένος που οι τραυματίες επιστρέφουν με γοργούς ρυθμούς, ενώ φάνηκε ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του Γιασικεβίτσιους στο παρκέ, προς τους διαιτητές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Τόμιτς:

«Μπήκαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο συγκεντρωμένοι. Μέχρι τέλους κάναμε ελάχιστα λάθη τακτικά. Ακολούθησαν το πλάνο όλοι οι παίκτες. Κάποια στιγμή μετά το τάιμ άουτ είχαμε πει να παίξουμε άμυνα με αλλαγές. Παίξαμε αλλαγές σε όλα τα σκριν, κάναμε καλή δουλειά εκεί. Αλλάζαμε συνέχεια την άμυνά μας και στην επίθεση θα μπορούσαμε να διαβάσουμε καλύτερα κάποιες φάσεις στο πικ εν ρολ.

Πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά και στις δύο πλευρές. Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα που βάζει 81 πόντους σήμερα έβαλε 68. Έγινε το 1-1, αλλά δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε. Πρέπει να πάμε στο Κάουνας για να τελειώσουμε εκεί τη σειρά».

Για την κερδισμένη μάχη των ριμπάουντ ανέφερε: «Κάναμε αρκετές αλλαγές στα πικ εν ρολ. Στο μπάσκετ λένε ότι όλα είναι σωστά και όλα λάθος. Ελέγξαμε όλα τα ριμπάουντ. Αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις ομαδική άμυνα, θα ελέγξεις τα ριμπάουντ έστω και αν ο πόιντ γκαρντ είναι στο 5άρι. Το άλλο είναι ότι ο Μπόγρης βοήθησε πολύ την ομάδα. Το παιδί έχει ρήξη μηνίσκου και είπε από μόνος του ότι θα παίξει. Ήταν καλός και βοήθησε την ομάδα».

Για τις σημαντικές απουσίες δήλωσε σχετικά: «Πολλές φορές είναι συγκυρίες και τάιμινγκ. Εμείς είμαστε σε ένα καλό τάιμινγκ. Με εξαίρεση τον Μιλουτίνοφ όλοι οι άλλοι μπήκαν. Πρίντεζης και Τιλί έπαιξαν 2 παιχνίδια, ενώ ο Παπανικολάου μπήκε γρήγορα σε ρυθμό με 1 προπόνηση.

Η ομάδα μαζεύεται ξανά και θα είναι πιο εύκολο για εμάς να διαχειριστούμε το ροτέισιον. Πιστεύω ότι ο Μιλουτίνοφ θα προλάβει. Θέλουμε έτοιμους παίκτες, να δίνουν το 100% και από τη στιγμή που κάθε παίκτης θέλει να βοηθάει δεν γίνεται να τον κρατάμε εκτός».

Για τα διαιτητικά παράπονα από πλευράς Ζαλγκίρις: «Εμείς είπαμε και μετά το 1ο παιχνίδι πως δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη διαιτησία. Βλέπω μεγάλη διαφορά. Είτε είναι ευχαριστημένος, είτε όχι ο Γιασικεβίτσιους από το 1ο λεπτό διαμαρτύρεται. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Για τους Παπανικολάου και Παπαπέτρου: «Το έχουμε δοκιμάσει και παλιότερα. Όταν παίζεις με αλλαγές θες κορμιά να υπάρχουν miss match. Αυτό λειτουργεί και μας έδωσε βοήθεια, αλλά ξαναλέω πως η Ζαλγκίρις προσπάθησε να δώσει τη μπάλα στη ρακέτα και άφησαν να παίξουν ένας εναντίον ενός Παπανικολάου και Παπαπέτρου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ