Euroleague: Το ντόμινο εξελίξεων που αναμένεται στους πάγκους και…ο Παναθηναϊκος

Euroleague: Το ντόμινο εξελίξεων που αναμένεται στους πάγκους και…ο Παναθηναϊκος

Το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών στους πάγκους της Euroleague έρχεται και ο Παναθηναϊκός έχει ήδη πιάσει πρώτος θέση στο τραπέζι

Μεγάλες ανακατατάξεις στους πάγκους των ομάδων της Euroleague υπόσχεται το καλοκαίρι.  Και αυτό όπως όλα δείχνουν θα προκαλέσει σύντομα και (το) ελληνικό ενδιαφέρον. Διότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτος στην αγορά για την εύρεση νέου τεχνικού είναι -για πολλοστή φορά- ο Παναθηναϊκός.

Δίνουν και παίρνουν ήδη οι φήμες, γύρω από το ΟΑΚΑ. Έχει ανοίξει για τα καλά όμως η συζήτηση και σε (άλλες) μεγάλες πόλεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που μάλλον ετοιμάζουν τελετές παράδοσης-παραλαβής. Η Βαρκελώνη, η Μπάρτσα και ο Σάρας. Το Μιλάνο, η Αρμάνι και ο Ετόρε Μεσίνα. Η Πόλη, η Εφές και ο Εργκίν Αταμάν. Η Βαλένθια και ο Άλεξ Μουμπρού.  Ένα γαϊτανάκι (μάλλον) συναρπαστικό προ της ώρας του. Ακόμη και τώρα που όλα και όλοι βρίσκονται ακόμη στη θέση τους.

Διαβάστε επίσης: Έπος: Άνοιξε… βεντέτα με τον Ντόντσιτς ο Πάπας (pic)

Σαρούνας στη πόρτα της εξόδου 

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, διανύει την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, στην Μπαρτσελόνα και στην Βαρκελώνη φαίνεται πως δεν είναι και αρκετά ευχαριστημένοι από την πορεία της «Μπάρτσα», από το 2020 που βρίσκεται ο Λιθουανός στην ομάδα. Αγαπημένο παιδί του οργανισμού, με μεγάλη προσφορά στην εποχή που ακόμη φορούσε τα χρώματα του… πολέμου. Σαν προπονητής όμως λίγα πράγματα. Λιγότερα από τις προσδοκίες που δημιουργεί προκαταβολικά το μεγαλύτερο μπάτζετ της Euroleague. Και σε αυτές τις περιπτώσεις το ένα φέρνει αναπόφευκτα το άλλο. Εκτός αν προκύψει κάτι που θα αλλάξει μια και καλή το σενάριο: Η μεγάλη ευρωπαϊκή κούπα ας πούμε…

Οι ιθύνοντες την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με πληροφορίες ρίχνουν «κλεφτές» ματιές στον Ισπανό τεχνικό Άλεξ Μουμπρού, που είναι στην Βαλένθια και παίζει ένα μπάσκετ θελκτικό , βασιζόμενος κυρίως στη μεγάλη επιθετική παραγωγή πόντων, τρέχοντας αρκετά στο ανοιχτό γήπεδο, έχοντας παράλληλα και πολύ υψηλά ποσοστά στο τρίποντο .Οι «νυχτερίδες, με τον Μουμπρού στον πάγκο τους, βρίσκονται στην 8η θέση της Euroleague, με ρεκόρ 13-11 και αυτή τη στιγμή ο Ισπανός μοιάζει ως ο επικρατέστερος να αναλάβει τις τύχες των «μπλαουγκράνα», αν τελικά ο Σάρας αποχωρήσει το καλοκαίρι. Ο 43χρονος προπονητής, έχει μεγάλη καριέρα και σαν παίκτης αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην ομάδα που προπονεί τώρα( Βαλένθια) και στην Εθνική Ισπανίας.

Το «κλάσικο», για τον πάγκο του Παναθηναϊκού 

Αυτή τη στιγμή ο διακαής πόθος του «τριφυλλιού», φέρεται να είναι ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος  συζητάει με τον Παναθηναϊκό ενόψει καλοκαιριού. Ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται εκτός πάγκων από το καλοκαίρι, όταν και «χώρισε» τους δρόμους του με την Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας κατακτήσει με την «Βασίλισσα» δυο φορές το ευρωπαϊκό στέμμα .Ο Λάσο αρνήθηκε πρόσφατα και πρόταση να αναλάβει την Εθνική Ισραήλ…δείχνοντας Euroleague και Παναθηναϊκό. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως ψάχτηκε και για τον Ιταλό, Τζιανμάρκο Ποτσέκο, εισπράττοντας ωστόσο δεύτερη αρνητική απάντηση.

Εδώ εμπλέκεται και ο Σάρας , λόγω και της σχέσης που έχει χτίσει με τον Παναθηναϊκό  όλα αυτά τα χρόνια, από όταν ακόμη φορούσε φανέλα και σορτσάκι με  το όνομα του , να είναι δεδομένο πως θα «παίξει» για τους «πράσινους» το καλοκαίρι, λαμβάνοντας υπόψιν πως είναι παντρεμένος και με Ελληνίδα, ο «επαναπατρισμός»  είναι κάτι που δεν τον αφήνει αδιάφορο. Αυτό ωστόσο, το σενάριο για να πάρει σάρκα και οστά, θα πρέπει το «τριφύλλι», να εισπράξει αρνητική απάντηση από τον Πάμπλο Λάσο και να μην έχει βρει τη διάδοχη κατάσταση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Δις Πρωταθλητής Ευρώπης γίνεται…κάτοικος Μιλάνου

Τέλος, προς Ιταλία μεριά, αναμένεται να υπάρξει η βόμβα του καλοκαιριού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρμάνι Μιλάνο δεν θα συνεχίσει με τον Ετόρε Μεσίνα στον πάγκο της και πρώτος υποψήφιος, για να τον αντικαταστήσει παρουσιάζεται να είναι ο δις Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές, Εργκίν Αταμάν. Στην Εφές κάνουν λόγο πως αν αποχωρήσει ο κόουτς Αταμάν είναι« στρατηγική» επιλογή της ομάδας, ο διάδοχος να είναι επίσης Τούρκος.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν αυτό συμβεί θα μιλάμε για τρομερές ανακατατάξεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τον χάρτη της Euroleague να αλλάζει εκ νέου, με την «τράπουλα» να ξαναμοιράζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως και να έχει το καλοκαίρι αναμένεται να είναι καυτό και ας έχουμε ακόμα Φεβρουάριο…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ