Το μεγάλο λάθος του Ντόρσεϊ: Ο Γουίλμπεκιν, ο Ιτούδης και ο Ολυμπιακός

Το μεγάλο λάθος του Ντόρσεϊ: Ο Γουίλμπεκιν, ο Ιτούδης και ο Ολυμπιακός

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ευρώπη και «προβάρει» τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, εκεί όπου θα συναντήσει παλιούς φίλους και... εχθρούς.

Όπως όλα δείχνουν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και αυτός θα είναι η Φενέρμπαχτσε. Ο ομογενής γκαρντ έμεινε και πάλι ελεύθερος πριν από λίγες ημέρες από την αναπτυξιακή ομάδα των Ντάλας Μάβερικς, τους Τέξας Λέτζεντς, και η επιστροφή του πλέον στην Ευρώπη ήταν μονόδρομος.

Έτσι λοιπόν, σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που «κυκλοφόρησε» το όνομά του στην αγορά, ο Ντόρσεϊ συμφώνησε με την τουρκική ομάδα σε ένα συμβόλαιο που σύμφωνα με πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, αφορά συνεργασία ως και το καλοκαίρι του 2025, ενώ θα αμείβεται με 200.000 δολάρια τον μήνα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι 5+7 φάσεις που «καίνε» Κέλετ, Πινέιρο και Μπένετ (vid)

Στην επιστροφή του στη Γηραιά Ήπειρο, ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού θα συναντήσει στη νέα του ομάδα αρκετά γνώριμα πρόσωπα. Ορισμένα με τα οποία έχει δημιουργήσει καλές αναμνήσεις και ορισμένα όχι και τόσο. Πρώτα από όλα και σίγουρα ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους επέλεξε την πρωταθλήτρια Τουρκίας, ο Δημήτρης Ιτούδης. Δεν είναι κρυφό πως ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, επιθυμούσε την απόκτησή του από το καλοκαίρι, όταν και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ενώ και όταν είχε μείνει και πάλι ελεύθερος από το Ντάλας πριν λίγους μήνες η Φενέρ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών είναι πολύ καλή και ενισχύθηκε ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο όπου στο Eurobasket, ο Ντόρσεϊ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού, έχοντας ηγετικό ρόλο στο σκοράρισμα και καταφέρνοντας να ξεχωρίσει σε μία ομάδα που είχε ως «πρώτο βιολί» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το αρνητικό της επιλογής Ντόρσεϊ ωστόσο ακούει στο όνομα Σκότι Γουίλμπεκιν. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στη Μακάμπι Τελ Αβίβ από το 2019 έως το 2021 πριν ο Τάιλερ μετακομίσει στο «λιμάνι» για λογαριασμό του Ολυμπιακού και η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και το πιο ταιριαστό δίδυμο. Πρόκειται για δύο παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά που θέλουν για αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια τους αλλά και την τελική απόφαση στην επίθεση. Ένας από τους κυριότερους λόγους που ο Ντόρσεϊ αποχώρησε από την ομάδα του λαού, ήταν η δυσκολία να συνυπάρξει με τον Γουίλμπεκιν σε αυτό το κομμάτι, όπως επίσης και το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ερχόντουσαν σε σύγκρουση τα «εγώ» τους.

Σε συνάρτηση λοιπόν με το γεγονός πως με βάση το ρεπορτάζ, ο Ντόρσεϊ είχε κι άλλες προτάσεις στα χέρια του, μεταξύ αυτών και της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αναντολού Εφές, η απόφασή του εγείρει ερωτηματικά. Αυτό που απομένει να φανεί, είναι αν η επιλογή του Ντόρσεϊ να μετακομίσει στη Φενέρμπαχτσε θα του βγει, ή αν το νέο του συναπάντημα με τον 30χρονο Αμερικανό γκαρντ θα έχει την ίδια εξέλιξη με το προηγούμενο.

Όσον αφορά τώρα τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι απλά. Οι «ερυθρόλευκοι» όντας η ομάδα που αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο το ταλέντο του παίκτη στην Euroleague με την περσινή εξαιρετική πορεία, είναι πάντα η πρώτη ομάδα που σκέφτεται κάποιος όταν ακούει για πιθανή επιστροφή του στην Ευρώπη. Είναι άλλωστε γνωστό πως ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε ενεργά με την περίπτωσή του προ λίγων μηνών, πριν εκείνος πάρει την απόφαση να συνεχίσει στους Λέτζεντς. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο Ολυμπιακός δεν επιχείρησε ξανά να τον φέρει στον Πειραιά και οι λόγοι είναι λίγο-πολύ προφανείς. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι αυτήν τη στιγμή στην καλύτερή της φόρμα, παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και η προσθήκη του Ντόρσεϊ, μάλλον θα δημιουργούσε πιο πολλά προβλήματα απ’ ότι θα έλυνε. Η ποιότητα του παίκτη είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο η παρουσία του σε ένα ήδη πλήρως στελεχωμένο ρόστερ με ξεκάθαρους ρόλους που λειτουργεί άψογα θα ήταν περιττή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ