Φάκελος Ντόρσεϊ: Για ποιους λόγους δεν ασχολήθηκε ο Ολυμπιακός…

Φάκελος Ντόρσεϊ: Για ποιους λόγους δεν ασχολήθηκε ο Ολυμπιακός…

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι και επίσημα παίκτης της Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την περίπτωση του και οι λόγοι είναι προφανείς...

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το «κόλπο γκρόσο» και συμφώνησε σε όλα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, με τον ομογενή γκαρντ να επιστρέφει στην Ευρώπη και τη Euroleague μετά από την περσινή σεζόν και τον Ολυμπιακό.

Ο Ντόρσεϊ αποχώρησε από τους Τέξας Λέτζεντς και την G-League και άφησε στην άκρη προς το παρόν το… όνειρο του ΝΒΑ για να αγωνιστεί στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, του Κώστα Αντετοκούνμπο και του Νικ Καλάθη.

Από την ημέρα που έμεινε ελεύθερος πολλές ομάδες έκαναν… ουρά για την απόκτηση του με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να ακούγονται και αυτοί έντονα για τον 26χρονο γκαρντ. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι ουσιαστικά δεν ασχολήθηκαν με την περίπτωση του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σε τεράστια εκτίμηση τις δυνατότητες του Ντόρσεϊ, θα τον ήθελε στην ομάδα, όχι όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για παράδειγμα όταν αποχώρησε από τους Μάβερικς, τα Χριστούγεννα, ο Ολυμπιακός έκανε διερευνητικές επαφές με την πλευρά του παίκτη, όμως εκείνος είχε προτιμήσει ήδη να υπογράψει στους Τέξας Λέτζεντς για να είναι πιο κοντά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά στο λιμάνι, η ομάδα έχει ρολάρει, έχει 7 σερί νίκες και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στη Euroleague, στην Basket League και έχει κατακτήσει ήδη το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Έλληνας τεχνικός και η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισαν να πορευτούν με την ομάδα ως έχει κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Οι λόγοι λοιπόν που ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με τον ομογενή γκαρντ είναι οι προφανείς. Ο πρώτος και ο πιο βασικός είναι γιατί ο Μπαρτζώκας δεν θέλει να χαλάσει τις ισορροπίες στην ομάδα, αφού όλα μοιάζουν να λειτουργούν στην εντέλεια στο φετινό ρόστερ, που σφύζει από υγεία.

Πιθανή απόκτηση του Ντόρσεϊ θα μείωνε χρόνο συμμετοχής από παίκτες όπως ο Λαρεντζάκης, ο ΜακΚίσικ, ο Κάνααν και ακόμη και κάποιου εκ των Σλούκα και Γουόκαπ. Το «step up» του «Λάρι» και η αυτοπεποίθηση του Κάνααν θα πήγαιναν περίπατο και παρότι ο Ολυμπιακός θα έβαζε έναν σούπερ σκόρερ στο ρόστερ του πιθανόν να έμπλεκε τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

Το πρώτο και κυριότερο είναι η συνοχή και το ροτέισον, το δεύτερο πρόβλημα που πιθανόν να είχε δημιουργηθεί θα ήταν στα αποδυτήρια. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι μια παρέα, μια οικογένεια και όλοι τα πηγαίνουν εξαιρετικά με όλους. Οπότε δεν αποκλείεται ο Ντόρσεϊ να ήταν ένα μικρό ρίσκο και σε αυτό τον τομέα.

Από εκεί και πέρα, ένας ακόμη λόγος που ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση του είναι ότι ο Ντόρσεϊ καλώς ή κακώς έχει ως προτεραιότητα να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν ακόμη και να προσπερνούσαν το θέμα των ισορροπιών μέσα στην ομάδα, θα έπρεπε να στηριχτούν σε έναν παίκτη που το καλοκαίρι πιθανόν να ψαχτεί ξανά για τις ΗΠΑ.

Στο συμβόλαιο του με τη Φενέρ έχει NBA out και πιθανότατα το ίδιο θα συνέβαινε και στο λιμάνι αν ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση, κάτι που επίσης κράτησε πίσω τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός θα ήθελε να στηριχτεί μακροπρόθεσμα στον ομογενή γκαρντ, κάτι που δεν μοιάζει εφικτό.

Τέλος, ακόμη ένας σημαντικός λόγος είναι και το οικονομικό, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να «κοντράρει» τη Φενέρμπαχτσε. Εκτός αυτού όμως, οι απαιτήσεις του Ντόρσεϊ για τους μήνες που απομένουν στη σεζόν ήταν να έχει λαμβάνειν 180.000 ευρώ τον μήνα, ποσό που είναι υπερβολικό. Όχι για την ικανότητα του, αλλά γιατί δεν φαίνεται να χρειάζεται ο Ολυμπιακός προσθήκη στα γκαρντ, αφού είναι πλήρης.

Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι ο Ντόρσεϊ αν και είναι τρομερός παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση, περισσότερο θα περιέπλεκε την κατάσταση στην ομάδα και θα διαφοροποιούσε τον χρόνο συμμετοχής, παρά θα έκανε καλό. Για αυτό και ο Ολυμπιακός προτίμησε να κάνει αυτό που κάνει όλη τη σεζόν. Να στηρίξει το πλάνο του και τους παίκτες που εμπιστεύτηκε από το ξεκίνημα της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ