Τι συμβαίνει με τον Μπέικον;

Τι συμβαίνει με τον Μπέικον;

Οι αριθμοί του Ντουέιν Μπέικον έχουν πέσει κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα και κάτι φαίνεται ότι δεν λειτουργεί καλά με τον Αμερικανό παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ακόμα μία ήττα στη φετινή Euroleague, από την Εφές στο ΟΑΚΑ, στον απόηχο της τρομερής τραγωδίας με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Ο αγώνας ωστόσο έγινε και υπήρξαν αγωνιστικά συμπεράσματα, με το «τριφύλλι» να μην καταφέρνει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα για 5η συνεχόμενη φορά και 18η συνολικά φέτος.

Εκτός από τη γενικότερη αρνητική εικόνα των «πρασίνων» στα τελευταία παιχνίδια, εκείνο που ίσως προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αγωνιστική «καθίζηση» του Ντουέιν Μπέικον. Η απόδοση του Αμερικανού φόργουορντ έχει πέσει κατακόρυφα, ειδικά στα τελευταία επτά παιχνίδια, στα οποία ο Παναθηναϊκός μετράει 6 ήττες και μία μόλις νίκη.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Χωρίς Παπασταθόπουλο κόντρα στην ΑΕΚ

Συγκεκριμένα, από τον αγώνα με τη Βίρτους Μπολόνια και μετά, ο Μπέικον έχει 10,7 πόντους μέσο όρο σε 27,9 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Το αντίστοιχο νούμερο στα προηγούμενα 14 ήταν στο 21,2 ανά αγώνα. Η πτώση είναι εμφανής και στους αριθμούς αλλά και στην εικόνα του παίκτη μέσα στο παρκέ. Στα δίποντα εκεί που μέτραγε ποσοστό 39% στα πρώτα 14 ματς με 66 στα 169 εύστοχα, πλέον βρίσκεται στο 36% με μόλις 18 εύστοχες προσπάθειες σε 50 σουτ που επιχείρησε.

Από την άλλη, πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. ενώ είχε ποσοστό της τάξης του 35.2% με 31 εύστοχα τρίποντα σε 88 προσπάθειες, πλέον και αυτό το ποσοστό έχει πέσει στο 31.2% με τον Μπέικον να έχει πετύχει 8 τρίποντα και 39 προσπάθειες.

Η χαρακτηριστική πτώση στην απόδοσή του μάλιστα τον έχει «ρίξει» και από την κορυφή της λίστας με τους σκόρερ της Euroleague, με τον συνολικό μέσο όρο του πλέον να είναι στους 17.7 πόντους ανά ματς, με τον Σάσα Βεζένκοφ να έχει πάρει κι αυτήν την πρωτιά έχοντας 18.5 πόντους ανά αγώνα.

Στο χθεσινό ματς μάλιστα κατέγραψε και μια αρνητική επίδοση για την καριέρα του, καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι χωρίς να ευστοχήσει σε σουτ εντός παιδιάς στην Euroleague. Στα σχεδόν 20 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 0/2 δίποντα και 0/2 τρίποντα, σκοράροντας μόνο από την γραμμή των βολών (3/4), για να συγκεντρώσει 2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μπέικον δείχνει να έχει χάσει την επιδραστικότητα που είχε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού αλλά και να μην λειτουργεί πια με τον ίδιο τρόπο στο παρκέ, κάτι που φαίνεται και από τους παραπάνω αριθμούς αλλά και από τη γενικότερη λειτουργία του στα παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ