Euroleague: Η «μάχη» της κορυφής και το ματς «φωτιά» του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα

Euroleague: Η «μάχη» της κορυφής και το ματς «φωτιά» του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα

Η Euroleague μπαίνει στην τελική ευθεία, η «μάχη» για την πρώτη θέση κορυφώνεται και ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα (07/03) είναι κρίσιμος για το τελικό «πλασάρισμα» των «ερυθρόλευκων».

Βρισκόμαστε οκτώ «στροφές» πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague μπαίνοντας έτσι στην τελική ευθεία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για φέτος, πριν την έναρξη των playoffs.

Το απρόβλεπτο της φετινής σεζόν έχει διαμορφώσει έτσι τις θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα ώστε κανείς να μην μπορεί ακόμα να επαναπαυθεί όπου βρίσκεται, με αποτέλεσμα τίποτα να μην είναι σίγουρο όσον αφορά τις διασταυρώσεις και έτσι όλες οι ομάδες να κυνηγούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Ο Καραλής προκρίθηκε με άνεση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός, που χθες γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 9 σερί νίκες, από την Αρμάνι, σε ένα παιχνίδι ειδικών καταστάσεων και έχει ρεκόρ πλέον 18-8, η Ρεάλ Μαδρίτης με 18-7 (εκκρεμεί το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές) και η Μπαρτσελόνα με ρεκόρ επίσης 18-8 είναι αυτήν τη στιγμή οι ομάδες που φαντάζουν πιο σίγουρες για την τελική τετράδα και το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έδρας, ενώ όπως όλα δείχνουν για την 4η θέση θα παλέψουν η Φενέρμπαχτσε με τη Μονακό.

Για την πρώτη θέση όπως φαίνεται όλα θα κριθούν ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τις δύο ισπανικές ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη διπλώσει τις νίκες τους κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την ερχόμενη αγωνιστική (07/03) είναι τρομερής σημασίας. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και επικρατήσει των Καταλανών τότε θα μετράει 2/2 απέναντι και στους δύο άμεσους «αντιπάλους» του για την πρωτιά και θα υπερτερεί σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες, κάτι που έτσι όπως είναι η βαθμολογία μέχρι στιγμής δίνει τεράστιο αβαντάζ στους Κυπελλούχους Ελλάδος.

Τι ισχύει για τις ισοβαθμίες έτσι όπως είναι τώρα τα ρεκόρ:

Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός έχει σίγουρα «από κάτω» του τη Ρεάλ σε πιθανή μεταξύ τους ισοβαθμία και εκκρεμεί το 2ο ματς με την Μπαρτσελόνα. Στο 1ο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 10 πόντους διαφορά.

Ρεάλ Μαδρίτης: Είναι στο 1-1 με την Μπαρτσελόνα αλλά υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Καταλανούς, όπως και με τον Ολυμπιακό.

Μπαρτσελόνα: Έχει το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία με τη Ρεάλ και εκκρεμεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όπου πρέπει να κερδίσει με πάνω από 10 πόντους για να υπερτερεί.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι το φινάλε:

Μπαρτσελόνα 07/03 ΕΝΤΟΣ
Μπάγερν Μονάχου 09/03 ΕΝΤΟΣ
Ζαλγκίρις Κάουνας 16/03 ΕΚΤΟΣ
Παρτιζάν 24/03 ΕΚΤΟΣ
Βιλερμπάν 29/03 ΕΝΤΟΣ
Παναθηναϊκός 31/03 ΕΝΤΟΣ
Ερυθρός Αστέρας 06/04 ΕΚΤΟΣ
Μπασκόνια 13/04 ΕΝΤΟΣ

Το πρόγραμμα της Ρεάλ μέχρι το φινάλε:

Μπασκόνια 07/03 ΕΝΤΟΣ
Βαλένθια 09/03 ΕΝΤΟΣ
Αναντολού Εφές 14/03 ΕΚΤΟΣ
Αρμάνι Μιλάνο 16/03 ΕΝΤΟΣ
Βίρτους Μπολόνια 24/03 ΕΚΤΟΣ
Φενέρμπαχτσε 29/03 ΕΝΤΟΣ
Παρτιζάν 31/03 ΕΚΤΟΣ
Μπάγερν Μονάχου 06/04 ΕΝΤΟΣ
Μακάμπι Τελ Αβίβ 13/04 ΕΚΤΟΣ

Το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα μέχρι το φινάλε:

Ολυμπιακός 7/3 ΕΚΤΟΣ
Φενέρμπαχτσε 10/3 ΕΚΤΟΣ
Ερυθρός Αστέρας 17/3 ΕΝΤΟΣ
Παναθηναϊκός 23/3 ΕΚΤΟΣ
Παρτιζάν 28/3 ΕΚΤΟΣ
Άλμπα Βερολίνου 30/3 ΕΝΤΟΣ
Αρμάνι Μιλάνο 7/4 ΕΚΤΟΣ
Βαλένθια 14/4 ΕΝΤΟΣ

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν τα πάντα είναι ανοιχτά σχετικά με την πρώτη τριάδα της Euroleague και πως αυτή θα διαμορφωθεί, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει την ερχόμενη Τρίτη στο ΣΕΦ μια ακόμα μεγάλη νίκη φέτος μπροστά στον κόσμο του που θα γεμίσει ασφυκτικά το φαληρικό γήπεδο, για να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ενόψει των playoffs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ