Ολα στραβά και ανάποδα: Γιατί ηττήθηκε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός…

Ολα στραβά και ανάποδα: Γιατί ηττήθηκε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός…

Πρακτικά, τίποτα δεν του βγήκε. Οι χαμηλές πτήσεις των Βεζένκοφ-Φαλ και η μεγάλη διαφορά σε ριμπάουντ-κλεψίματα για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αρμάνι.

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό. Μετά από επτά διαδοχικές νίκες στην εφετινή Euroleague, ο Ολυμπιακός… συναντήθηκε ξανά με την ήττα. Οι «ερυθρόλευκοι» παραδόθηκαν στις ορέξεις των παικτών της Αρμάνι Μιλάνο και το δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα μέσα στο 2023 είναι γεγονός.

Σε ένα ματς που διεξήχθη υπό την βαριά σκιά της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, ο Ολυμπιακός, ουσιαστικά, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Το ματς στο «Mediolanum Forum» θα έπρεπε να αναβληθεί. Όπως και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Εφές. Όταν μια χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος, το σέβεσαι με πράξεις και όχι με λόγια.

Διαβάστε επίσης:Υπουργική Απόφαση εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την υποχρέωση αποζημίωσης ακόμη και σε θάνατο

Το θέμα λοιπόν για τους «ερυθρολεύκους» είναι γιατί ήρθε η ήττα στο Μιλάνο. Από μια ομάδα που βρίσκεται στα χαμηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα. Φυσικά, δε χάθηκε και ο κόσμος για μια κακή εμφάνιση, για ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Κανένας σύλλογος δεν έχει «συμβόλαιο» με την επιτυχία. Η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένει εντός του στόχου της, που δεν είναι άλλος από μια θέση στην τετράδα.

Ενας από τους λόγους όπου ο Ολυμπιακός έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το «Mediolanum Forum» ήταν η επιθετική του δυσλειτουργία. Παρόλο που οι «ερυθρόλευκοι« συνηθίζουν να πηγαίνουν τα ματς σε υψηλά τέμπο και σκορ, στο Μιλάνο σταμάτησαν στους 62 πόντους. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στο Salle Gaston Medecin. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε μείνει στους 60 πόντους, γνωρίζοντας την ήττα από τη Μονακό.

Με τον Σάσα Βεζένκοφ να μένει στα ρηχά (10 π.) και τον Μουσταφά Φαλ αρκετά μακριά από τον καλό του εαυτό ( 4 πόντοι, μηδέν ριμπάουντ), το έργο του Ολυμπιακού στο Μιλάνο έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Τα δύο από τα πιο βαριά χαρτιά των «ερυθρολεύκων» δεν τράβηξαν… κουπί επιθετικά.

Παράλληλα, με μόλις 24 ριμπάουντ και 19 λάθη (11 οι γηπεδούχοι) σε ολόκληρη την αναμέτρηση, μοιραία ήρθε το 8ο αρνητικό αποτέλεσμα στην εφετινή Euroleague για τους «ερυθρολεύκους». «Οι παίκτες μας δεν ήταν σε καλή μέρα, όσον αφορά την προσέγγιση. Τα κλεψίματα που έκαναν οι παίκτες της Αρμάνι και τα λάθη που μας ώθησαν, μας στέρησαν τη δυνατότητα να κερδίσουμε το παιχνίδι», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που στάθηκε και στον σημαντικό παράγοντα των κλεψιμάτων. Η Αρμάνι μέτρησε 10, ενώ οι Πειραιώτες μόλις 2. Χαώδης η διαφορά στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι οι λεπτομέρειες που μετράνε σε μια αναμέτρηση.

Το αναφέραμε και πιο πάνω. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα για τον Ολυμπιακό. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Το θέμα είναι η συνέχεια. Και η συνέχεια για την αρμάδα του Μπαρτζώκα «λέει» Μπαρτσελόνα και Μπάγερν. Στο καμίνι του ΣΕΦ. Σε μια διαβολοβδομάδα που μπορεί να κρίνει πολλά.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ