Μονακό – Παναθηναϊκός 84-70: «Ναυάγιο» οι «πράσινοι» στο Πριγκιπάτο

Μονακό – Παναθηναϊκός 84-70: «Ναυάγιο» οι «πράσινοι» στο Πριγκιπάτο

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε για σχεδόν τρία δεκάλεπτα αλλά στο τέταρτο κατέρρευσε (20-13) και ηττήθηκε με 84-70 από τη Μονακό.

Με άδεια χέρια έφυγε και από το Πριγκιπάτο ο Παναθηναϊκός, γνωρίζοντας βαριά ήττα από την Μονακό με 84-70 για την 27η αγωνιστική της Euroleague. Αυτή ήταν η 19η φετινή για τους «πράσινους» και 6η συνεχόμενη, που παραμένουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Κατάρρευση για τους «πράσινους» στα τελευταία 12 λεπτά του αγώνα που είδαν τη Μονακό να φτάνει εν τέλει σε μια άνετη επικράτηση και να πετυχαίνει την 17η νίκη της παραμένοντας σε τροχιά τετράδας.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Τι έγινε με Χάμες στον Ρέντη – Καλύτερα ο Γκάρι

Με τους Λι, Γ. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Πονίτκα και Παπαγιάννη ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Χρήστος Σερέλης. Ο Πονίτκα ανέλαβε την επιθετική πρωτοβουλία για τους «πράσινους» στο ξεκίνημα του παιχνιδιού σκοράροντας τους 8 από τους 10 πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για του φιλοξενούμενους στην πρώτη περίοδο άκουγε στο όνομα του Άλφα Ντιαλό, ο οποίος πέτυχε επίσης 8 γρήγορους πόντους κάνοντας το 18-13 από κοντά. Ο Οκόμπο εκτέλεσε από τα 6,75μ. για το 21-14, πριν απαντήσει με το ίδιο νόμισμα ο Γκριγκόνις για το 21-17 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τον πρώτο λόγο είχαν οι επιθέσεις, με τον Ματ Τόμας να βοηθάει πολύ σε αυτό το κομμάτι τον Παναθηναϊκό, που δυσκολευόταν ωστόσο να βρει ρυθμό και στην άμυνα. Η απουσία του Παπαγιάννη που πέρασε αρκετό διάστημα του δεκαλέπτου στον πάγκο έκανε ζημιά στο ριμπάουντ για τους «πράσινους», με τους Μονεγάσκους να το εκμεταλλεύονται και είτε να τελειώνουν τις φάσεις κοντά στο καλάθι είτε να δημιουργούν για ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Η διαφορά «έπαιζε» σταθερά στο όριο των 10 πόντων και πήρε την μεγαλύτερη τιμή της (42-30) με ένα τρίποντο του Ντιαλό. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός χάρη στο μακρινό σουτ που λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να την μαζέψει στους 6 (42-36) με δύο σερί τρίποντα πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος έκανε την εμφάνισή του στο ματς ο Ντουέιν Μπέικον. Ο Αμερικανός που ήταν άποντος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, σκόραρε συνεχόμενους πόντους και χάρη σε αυτόν ο Παναθηναϊκός κατάφερε όχι μόνο να μαζέψει τη διαφορά αλλά και να ισοφαρίσει δύο φορές, με το 51-51 στο 28ο λεπτό να δίνει ελπίδες στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο οι γηπεδούχοι πάτησαν ξανά το γκάζι, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να ακολουθήσουν και την τρίτη περίοδο να κλείνει με τη Μονακό σε απόσταση ασφαλείας (64-57).

Η ολοκληρωτική κατάρρευση ήρθε το τέταρτο δεκάλεπτο, όπου για σχεδόν 4 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς πόντο, με την Μονακό να έχει «κατασκηνώσει» στην αντίπαλη ρακέτα και με συνεχόμενα ριμπάουντ, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού σε όλο το ματς, να καθαρίζει την υπόθεση νίκη και να φτάνει μάλιστα τη διαφορά και στα επίπεδα των 20 πόντων. Μοναδικό θετικό στοιχείο, η είσοδος του Σαμοντούροφ στο ματς στα τελευταία 90″, με τον μικρό του Παναθηναϊκού να σκοράρει και 4 πόντους, διαμορφώνοντας το τελικό 84-70.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-36, 64-57, 84-70

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ