Η επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ: Τι έδειξε στο πρώτο του ματς στη Euroleague

Η επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ: Τι έδειξε στο πρώτο του ματς στη Euroleague

Το ντεμπούτο του Τάιλερ Ντόρσεϊ με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε στη Euroleague δεν εξελίχθηκε και με τον καλύτερο τρόπο...

Η επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στη Euroleague πήρε… σάρκα και οστά, με τον ομογενή γκαρντ να κάνει το ντεμπούτο του με την τουρκική ομάδα στην χθεσινή (8/3) αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την 27η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη επιδίωξε όσο τίποτα την απόκτηση του 27χρονου «μπομπέρ» για να ενισχύσει την περιφέρειά του. Καθώς από το περασμένο καλοκαίρι είχε καταθέσει πρόταση στον διεθνή παίκτη. Εν τέλει ο Ντόρσεϊ κατέληξε στο ΝΒΑ, ενώ και πριν περίπου δύο μήνες, το όνομά του είχε έρθει στο προσκήνιο μετά την αποδέσμευσή του από τους Ντάλας Μάβερικς, χωρίς να ευδοκιμήσει κάτι.

Στο… μηδέν

Οι συνθήκες τα έφεραν έτσι ώστε ο Έλληνας γκαρντ να επιστρέψει στην Ευρώπη πριν λίγες μέρες. Οι άνθρωποι και οι φίλοι της Φενέρ περίμεναν με αγωνία να τον δουν να φορά τη φανέλα του συλλόγου, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα ήθελαν οι δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο παρκέ για λιγότερο από πέντε λεπτά, 4:36 για την ακρίβεια, έχοντας το απόλυτο μηδέν. Πήρε μόλις ένα σουτ πίσω από 6,75 το οποίο ήταν άστοχο, ενώ όταν κλήθηκε να εκτελέσει μια βολή από την τεχνική ποινή που έδωσαν οι διαιτητές στον Όντεντ Κάτας δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Παράλληλα, δεν κατάφερε να μοιράσει κάποια ασίστ ή να κατεβάσει κάποιο ριμπάουντ.

Κάνοντας μάλιστα και δύο φάουλ, με τη συνολική του αξιολόγηση να είναι στο -4. Κάτι που ουσιαστικά «ανάγκασε» τον Δημήτρη Ιτούδη να τον αποσύρει και να μην τον χρησιμοποιήσει ξανά, στην ήττα των Τούρκων με σκορ 78-74 από τους Ισραηλινούς.

Το τρομερό σκηνικό με πρωταγωνιστή τον Ντόρσεϊ

Ακόμα, ο Ντόρσεϊ πρόλαβε να πρωταγωνιστήσει και σε ένα σκηνικό που δεν συναντάμε συχνά στα παρκέ της Ευρώπης. Οι διαιτητές καταλόγισαν ένα φάουλ πάνω στον Νάιτζελ-Χέιζ, με τον Όντεντ Κάτας να γίνεται έξαλλος και να δέχεται τεχνική ποινή. Ο 27χρονος διεθνής κλήθηκε να εκτελέσει τη μία βολή που δικαιούνταν η Φενέρ, αλλά αστόχησε. Παράλληλα όμως παρέμεινε στην γραμμή για να εκτελέσει και τις βολές που είχε κερδίσει από το φάουλ ο… Νάιτζελ-Χέιζ!

Κανείς δεν το πήρε χαμπάρι αρχικά, με τον παίκτη να ευστοχεί στην πρώτη βολή. Ωστόσο λίγο πριν την εκτέλεση της δεύτερης οι διαιτητές έδωσαν την κατοχή στη Μακάμπι ακυρώνοντας παράλληλά την προσπάθεια του Ντόρσεϊ. Μια κίνηση η οποία εκνεύρισε τον Δημήτρη Ιτούδη που κατηγορούσε τους «άρχοντες» του αγώνα για το όλο σκηνικό που έλαβε χώρα.

Μπορεί το ντεμπούτο του Έλληνα γκαρντ να μην κύλησε όπως όλοι θα περίμεναν. Αλλά προφανώς δεν αποτελεί κριτήριο για την αξία του, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστια ποιότητα που μπορεί να κάνει εύκολα τη διαφορά. Κάτι που ξέρει πολύ καλά ο έμπειρος τεχνικός της Φενέρ, ο οποίος δεν θα έκανε τόσο αγώνα για να τον αποκτήσει αν δεν πίστευε στις δυνατότητές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ