Σούμποτιτς: «Τι να κάνει στο ΝΒΑ ο Βεζένκοφ; Εκεί κάνουν… χαβαλέ»

Σούμποτιτς: «Τι να κάνει στο ΝΒΑ ο Βεζένκοφ; Εκεί κάνουν… χαβαλέ»

Κάθετος πως το μέλλον του Βεζένκοφ βρίσκεται στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό είναι ο πολύπειρος κόουτς, Λευτέρης Σούμποτιτς, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν βλέπει να... σηκώνει κεφάλι ο Παναθηναϊκός φέτος.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς, είναι ένας από τους μακροβιότερους ξένους, αρχικά σαν παίκτης (Άρης) και στη συνέχεια σαν προπονητής με πέρασμα από πολλές ελληνικές ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Ολυμπιακός.

Ο έμπειρος προπονητής, πολύ καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΑΣΠΟΡ. Εκεί δεν δίστασε να κάνει την κριτική του για την κακή πορεία του Παναθηναϊκού, ενώ δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί αντίστοιχα και για τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η γνώμη/προτροπή του στον Σάσα Βεζένκοφ, σχετικά με τις σειρήνες του ΝΒΑ που ηχούν όλο και πιο δυνατά στα αυτιά του 28χρονου φόργουορντ.

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης στην ΕΠΟ: «Αλλάξτε τους διαιτητές, ναρκοθετείτε το πρωτάθλημα»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 66χρονος Σούμποτιτς:
Για τον Παναθηναϊκό και την εικόνα του στη σεζόν: «Δεν ξέρω αν μπορεί να ανακάμψει ο Παναθηναϊκός, έχει καινούριο προπονητή αλλά σχεδόν ίδιους παίκτες. Δεν υπάρχει χημεία στην ομάδα. Για τρίτη φορά ο Σάνι (Μπετσίροβιτς) θα βρεθεί στον σύλλογο, πιο παλιά σαν παίκτης και βοηθός προπονητή, τώρα σαν GM. Πρώτα από όλα είναι φίλος μου, είναι ένας άνθρωπος που έχει μπασκετική αντίληψη και γνωρίζει ανθρώπους. Θεωρώ πως θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό.»

Για την ευρωπαϊκή κυριαρχία του Ολυμπιακού: «Πιστεύω ότι θα κρατήσει την πρώτη θέση στην Ευρωλίγκα. Η μεγάλη ομάδα φαίνεται από το πόσο γρήγορα ανακάμπτει από την κοιλιά που κάνει. Είναι σίγουρα έργο του προπονητή, αυτό που με ενθουσιάζει είναι η χημεία της ομάδας. Δεν μιλάω μόνο για το αγωνιστικό σκέλος. Δεν υπάρχει ζήλεια, η μπάλα πηγαίνει πάντα στον ελεύθερο παίκτη. Πιστεύω πως θα κάνει αυτό που δεν έκανε πέρυσι για ένα σουτ. Αξίζουν να το πάρουν.»

Για το τι θα έλεγε στον Σάσα Βεζένκφ σχετικά με το ΝΒΑ: «Όταν ένας παίκτης βγαίνει σχεδόν κάθε μήνα MVP, τι να πεις για αυτόν; Θεωρώ πως πρέπει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να πάει στο ΝΒΑ, τι να πάει να κάνει εκεί; Δεν είναι όπως ήταν παλιά, τώρα είναι περισσότερο χαβαλές εκεί πέρα. Πλέον σχεδόν δεν υπάρχουν άμυνες. Είναι φανερό πως δεν τους νοιάζει η ουσία, τους απασχολεί να κόβουν εισιτήρια και να πουλάνε τα τσίζμπεργκερ στο ημίχρονο.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ