Euroleague: Ντόπιοι-ξένοι σημειώσατε διπλό (pic)

Euroleague: Ντόπιοι-ξένοι σημειώσατε διπλό (pic)

Μόλις σε μία ομάδα στη φετινή Euroleague, οι ντόπιοι παίζουν περισσότερο χρόνο από τους ξένους παίκτες. Χαμηλά τα ποσοστά για τις ελληνικές ομάδες.

Tη φετινή σεζόν στη Euroleague, παρατηρείται το φαινόμενο οι ομάδες της διοργάνωσης να δίνουν πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους ξένους παίκτες τους, παρά στους ντόπιους.

Μόνο μία ομάδα, ο Ερυθρός Αστέρας, χρησιμοποιεί Σέρβους παίκτες περισσότερο από ξένους, αφού οι Σέρβοι αγωνίζονται στο 66% των λεπτών των αγώνων του με τους Νέντοβιτς και Πετρούσεβ να έχουν απόλυτα καθοριστικό ρόλο στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις με Βεζένκοφ – Τι λένε στην Αμερική…

Η Ζαλγκίρις Κάουνας οριακά ακουμπά το 50% με τους Λιθουανούς παίκτες της, να βρίσκονται στο παρκέ το 49.9% των λεπτών των παιχνιδιών της.

Όσον αφορά την παρουσία των Ελλήνων στις ομάδες μας, στον Ολυμπιακό οι Έλληνες παίκτες παίζουν το 31% των λεπτών, με το ποσοστό να ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερο αν θεωρούσαν πως ο Σάσα Βεζένκοφ έχει και ελληνικό διαβατήριο, επιλέγοντας την Εθνική Βουλγαρίας.

Στον Παναθηναϊκό το ποσοστό είναι ακόμη μικρότερο, με τους ντόπιους στους πράσινους να συμμετάσχουν στους αγώνες μόλις στο 24% και είναι εμφανέστατη η ανάγκη δημιουργίας ελληνικού κορμού.

Ιστορικά χαμηλά ποσοστά στη Euroleague έχουν η Φενέρμπαχτσε στο 9%, η Μπαρτσελόνα στο 8%, ενώ Μπασκόνια στο 4% και Αναντολού Εφές στο 2% φαίνεται πως δεν εμπιστεύονται καθόλου τους παίκτες της χώρας τους και στηρίζονται αποκλειστικά στους ξένους.

Ως ντόπιοι στις ομάδες δεν λογίζονται οι νατουραλιζέ παίκτες, όπως ο Σέιν Λάρκιν της Εφές, που έχει τουρκικό διαβατήριο όμως είναι Αμερικανός.

Επιμέλεια: Γιώργος Κουρτέσης

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ